Autor Wątek: Szukam roweru na baaaaardzo długą trasę  (Przeczytany 9246 razy)

Offline Mężczyzna Pitaquo

• Miasto: Kluczbork
  • Na forum od: 05.02.2011
    • Rowerem do Singapuru
A i w sumie to nie było okazji, ale kupiłem marina muirwoods tak jak polecał Robb, zrobiłem to trochę w ciemno, ale... jestem mega zadowolony! 2tyś km i jedynie łańcuch do przesmarowania ;) Na dodatek udało mi się go dorwać w Krakowie, więc nie było daleko :) Geometria ramy początkowo mi nie pasowała, ale szybko się okazało że mój poprzedni rower merida kalahari six nie był mi pisany, a dzięki marinowi poznałem co to jest prawdziwa jazda na rowerze ;) Póki co osprzęt standardowy, ale już sianko mi napływa więc już szukam lepszych komponentów. Na początek myślę o zmianie kół na alexrimsy dm24/pisaty novatec, przeżutki tył i hamulce na deore xt. Jeśli macie zastrzeżenia albo dodatkowe sugestie, to będę bardzo wdzięczny ;) Sam rower bardzo polecam :)
Chcieć to móc. Pytanie tylko jak bardzo chcesz...

Offline Mężczyzna Ramaja

• Miasto: Sląsk
  • Na forum od: 15.07.2012
Do tego Marina jaka opona szeroka wejdzie.

• Rowerem do Singapuru
Oponki chcę kupić SCHWALBE MARATHON XR 26x1.60 119.00 zł/szt, ale mogę jeszcze wybrać 2.0 za 139.00 zł/szt. Co polecacie? A może znacie tańsze XR?

Offline Mężczyzna Ramaja

• Miasto: Sląsk
  • Na forum od: 15.07.2012
Czyli do tyłu 2,0 wejdzie.

• Rowerem do Singapuru
Jak się okazało, XR-ów nie dostałem, wybrałem za to maraton plus tour 26x2.0. Nie było najmniejszego problemu żeby je zamontować. Ponadto od tygodnia jestem już w trasie, trochę zmienionej bo zamiast do Singapuru jadę w stronę Przylądku Dobrej Nadziei. Obecnie jestem w Nurnberg'u. Wątku jeszcze nie założyłem, zrobię to jak będę miał trochę więcej czasu, a tymczasem piszę na swoim blogu: http://arczynski.wordpress.com - serdecznie zapraszam zarówno do czytania, komentowania jak i proszę o wszelkie podpowiedzi. Łatwiej będzie mi przeczytać to co na blogu, ale tu też oczywiście będę zaglądał, szczególnie jak już założę wątek. Pozdrowienia z trasy ;)

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
śledzę Cię.. w wątku oczywiście. Powodzenia!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum