Autor Wątek: ZaliczGmine.pl  (Przeczytany 183598 razy)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Odp: ZaliczGmine.pl
« 31 Maj 2011, 15:47 »
Pustelnik, granice gmin z jakiego źródła są generowane? :)

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
« 31 Maj 2011, 16:04 »
Cytat: "yoshko"
Pustelnik, granice gmin z jakiego źródła są generowane?

Na podstawie mapki która jest tłem, http://zaliczgmine.pl/img/maps/map-empty.png granice tej mapki były punktem wyjścia, w kilku miejscach nie zgadzała się z rzeczywistością i były poprawki, np podział gminy na dwie części itp.

vooy.maciej hasło zresetowałem powinieneś dostać maila z nowym.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 31 Maj 2011, 16:35 »
OK. Potwierdzam nie chce mi zaznaczyć na mapie gminy Ustronie Morskie - próbowałem anulować, przywrócić i nic. Inni na mapkach też tak mają.

http://www.podrozerowerowe.info/viewtopic.php?p=51282#51282
 :D

« 31 Maj 2011, 22:25 »
Ustronie poprawiłem, teraz rozpoczynam pracę nad mapkami powiatów, na których widać drogi i granice gmin z nazwami gmin. To pewnie potrwa trochę czasu, ale będzie łatwiej zaznaczać gminy widząc w powiecie drogi i granice gmin w powiększeniu.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 1 Cze 2011, 00:26 »
Pustelniku, jesteś MISTRZEM :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna usulovski

• Miasto: Edynburg
  • Na forum od: 17.07.2008
« 1 Cze 2011, 01:00 »
A nawet mistrzem nad mistrze :D

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 1 Cze 2011, 06:54 »
A jak na gitarze gra !!!  :D  Oj, drzemie w nim talentów masa :D

« 1 Cze 2011, 11:03 »
Dzięki, ale strona by nie powstała gdyby nie Remigiusz i jego geniusz.

EDIT: chciałbym też udostępnić edycję informacji o gminach dla zarejestrowanych użytkowników, każdy będzie mógł współtworzyć stronę.

« 2 Cze 2011, 07:14 »
Cytat: "podjazdy"
a co z resztą?

Chodzi Ci o pierwszy czy o drugi akapit mojej wypowiedzi?

« 2 Cze 2011, 11:52 »
Jak najbardziej każdy będzie się mógł zarejestrować i edytować stronę. Jeśli chcesz to możemy nawet dodać informację o podjazdach i będzie można zaliczać podjazdy na mapce. :)

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 3 Cze 2011, 14:51 »
1. Pustelniku możesz poprawić gminę Osielsko w Kuj-Pom, nie chce mi jej zamalować na mapce

2. Możemy liczyć na większe mapki? Nie chodzi mi o rozdzielczość 2kx2k, ale trochę większą od obecnej, by wywieszona w Klubie wyglądała godnie :D

3. Jako że użytkowników na ZaliczGminę jest na razie mało TOP20 zmniejszył bym do pięciu, albo dziesięciu miejsc. Choć sam nie wiem czy to dobry pomysł  :roll:

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
« 10 Cze 2011, 08:59 »
No, no, dawno tu ne zaglądałem i nie wiedziałem, że portal ma już takie funkcjonalności. Pustelniku, od początku wierzyłem w Ciebie.

Cytat: "Pustelnik"
strona by nie powstała gdyby nie Remigiusz i jego geniusz

Przecież teraz już wszyscy wiemy, że Klub Zdobywców Gmin powstał tylko po to, by wzmocnić kandydaturę transatlantyka na kierownika zlotu.

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 15 Cze 2011, 18:18 »
Cytat: "Pustelnik"
Dodałem też dodawanie hurtem przez zaznaczanie ptaszkami na liście gmin i kliknięcie raz przycisku na dole listy.

Czy takie hurtowe dodawanie zaliczonych gmin możliwe jest nie z aktualną, lecz jakąś np. wcześniejszą datą?

Jestem tu nowy, więc wybaczcie, jeśli czegoś nie doczytałem.

Edit:
Przy okazji wypełniania znalazłem błąd w powiecie giżyckim - od 1.01.2002 roku istnieje powiat węgorzewski, do którego weszły gminy: Węgorzewo, Budry i Pozezdrze.
Przy okazji tej korekty Banie Mazurskie przeszły do powiatu gołdapskiego.

Tak na marginesie - dysponuję plikiem excelowym (coś w stylu szablonu Remigiusza) uwzględniającym najnowsze, tegoroczne zmiany. Mam również dużą skalibrowaną mapkę z granicami gmin. Gdyby ktoś był zainteresowany, proszę o kontakt na priv.

Edit2:
Podobna sytuacja z powiatem bieszczadzkim. Z jego części w 2002 utworzono powiat leski, w którym znalazły się gminy: Lesko, Baligród, Cisna, Olszanica, Solina.

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 26 Lip 2011, 12:58 »
Pustelnik, dopiero dołączam do zbiorowego szaleństwa, więc dopiero teraz piszę: jesteś wielki  :)

Wiem, że mapki były specjalnie zmniejszane, żeby serwer się wyrabiał. Ale może dałoby się zrobić możliwość generowania na życzenie większej?

Marek

« 26 Lip 2011, 17:20 »
Po wakacjach przysiądę i spełnię Wasze życzenia  :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum