Autor Wątek: ZaliczGmine.pl  (Przeczytany 199307 razy)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Odp: ZaliczGmine.pl
« 27 Gru 2011, 12:44 »
Pustelnik, a może by tak zrobić podsumowanie liczby zdobytych gmin w danym województwie? Bardzo by to pomogło przy porównywaniu mapki z 'zaliczgminę' do remigiuszowego arkusza...

zrobiłem to porównanie na podstawie mapek, i mapki wyglądają tak samo (poza gminą prawdopodobnie Masłów w Świętokrzystkim, której portal nie chce mi zakolorować), a liczba gmin różni się o 4. i szukaj teraz....
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
« 27 Gru 2011, 14:50 »
Masłów mam w uwagach, robię po kolei.

EDIT: udało mi się poprawić ten Masłów. Przy kolejnym zaliczeniu pojawi się prawidłowo.
« Ostatnia zmiana: 27 Gru 2011, 17:04 Pustelnik »
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 1 Sty 2012, 11:01 »
Wklepałem tu swoje zdobycze. Dobrze się stało, bo dokonałem kilku korekt na plus, trochę na minus. Jak to się kiedyś cieszył Wax : zdobyłem pięć gmin nie ruszając się zza biurka. Zostało mi też kilka niewyjaśnionych białych plam na zielonym tle. Najpierw muszę je zidentyfikować :D Być może będę interweniował u samego Pustelnika :D

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 1 Sty 2012, 11:23 »
Brawo! Super! :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

« 1 Sty 2012, 17:05 »
Pomagać tak wytrawnemu zdobywcy to dla mnie zaszczyt.  :)
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
« 2 Sty 2012, 19:34 »
A w czasie wklepywania.. Mały błąd: Dmosin/Rogów/Brzeziny są w powiecie brzezińskim (utworzony w 2001)
Trole są samotnikami i unikają słońca.

« 2 Sty 2012, 21:28 »
Dmosin/Rogów/Brzeziny są w powiecie brzezińskim (utworzony w 2001)
Sprawdzę i poprawię

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
« 11 Sty 2012, 22:21 »
Panie Pustelnik, a czy dałoby się zrobić takie cuda?
- uzgodnić rozmiar mapki z forumową (bo generowana jest trochę mała, na stronie "widoczne" są o szerokości 600, nie wiem czy u wszystkich, czy tylko u mnie)
- czy granice gmin/powiatów/województw mogłyby być zawsze widoczne (a nie "ginąć" pod zielenią)
- czy dałoby się "pokolorować" np. defaultowo zielony, dla podanych zakresów dat jakieś wybrane kolory (taka "konfiguracja" użytkownika, Aard chętnie zaznaczyłby Łódź innym kolorem :), a i  "świeże" wycieczki miło byłoby pokazać)
- zmiana daty zaliczenia gminy (na podstronie gminy)
- sortowanie w liście zaliczonych gmin (no i oczywiście z kolumnami powiat i województwo, wielkość gminy chyba mniej istotna)
(lista życzeń prawie jak na stronie do silnika forum :) )
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 11 Sty 2012, 22:34 »
- czy granice gmin/powiatów/województw mogłyby być zawsze widoczne (a nie "ginąć" pod zielenią)
nie wiem jak inni, ale ja wolę mieć, zielonego, zwartego kloca :P

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 11 Sty 2012, 22:35 »
Ankieta!   ;D

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
« 11 Sty 2012, 22:36 »
Można to ew. zrobić jako opcja :P i wtedy wilk syty i owca cała.
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna Muszka

• dawniej Martin_Tychy
  • Miasto: Tychy
  • Na forum od: 05.01.2011
« 11 Sty 2012, 22:37 »
nie wiem jak inni, ale ja wolę mieć, zielonego, zwartego kloca :P

A może w jakiś "ustawieniach" istniałaby możliwość wyboru, co kto woli ?

Offline Mężczyzna bix

• ten co pojechał Mikiemu :)
  • Miasto: był Wrocław, jest zagłębie
  • Na forum od: 28.11.2010
« 12 Sty 2012, 00:05 »
Może by jeszcze dorzucić w kilku miejscach (np. profilu) ile ma się już gmin zaliczonych, bo jak do tej pory to widzę tylko na liście z innymi użytkownikami.
let's make it big :)

« 12 Sty 2012, 19:54 »
Zanotowałem uwagi i będę myśleć nad tym.

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
« 19 Sty 2012, 15:41 »
To ja jeszcze wtrącę swoje trzy grosze.
 Na moim blogu http://memento.bikestats.pl/ po prawej stronie wkleiłem obrazek zapożyczony ze strony zaliczgmine.pl
Niestety jest to tylko obrazek... który będę musiał sam aktualizować. Czyli po każdej dłuższej wycieczce po nowych gminach muszę zapisać u siebie na dysku mapę gmin, zmniejszyć ją aby zmieściła się na bS i nie zasłoniła całej strony, wrzucić na jakiś serwer i wkleić linka na bloga.
Czy można by było to uprościć i stworzyć autoaktualizującego się batona o sensownej wielkości(tak ażeby mapa PL była czytelna ale jednocześnie na tyle mała żeby można było ją gdzieś upchnąć)?
Strona ma bardzo fajną perspektywę rozwoju... może nawet z czasem stać się drugim bS albo się wzajemnie z nim uzupełniać..?
No bo kto by nie chciał pokolorować rowerem Polski na zielono?

Jeśli kliknięcie w mapę na np moim blogu dodatkowo przekierowywałoby na stronę zaliczgminę.pl i jeśli podobne bannery-mapy wrzucą na swoje strony/blogi kolejni użytkownicy to twórca serwisu ma dodatkową reklamę. Strona by się mogła rozrosnąć i byłaby w stanie się utrzymywać z reklam etc.

Pozdrawiam

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum