Autor Wątek: ZaliczGmine.pl  (Przeczytany 199309 razy)

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
Odp: ZaliczGmine.pl
« 13 Kwi 2012, 23:25 »
Na liście gmin pojawiła się literka G. Po kliknięciu w nią można zobaczyć mapę gminy w Google Maps.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
« 13 Kwi 2012, 23:44 »
Pięknie :)
ps. widać tylko widoku mapy, na satelitarnym już nie!
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 14 Kwi 2012, 00:26 »
Ponad 50% ma tylko Remigiusz i jak wiadomo on tu rządzi ;)
Wg moich obliczeń transatlantyk też ma ponad 50% (1271 na dziś)

Offline Mężczyzna usulovski

• Miasto: Edynburg
  • Na forum od: 17.07.2008
« 14 Kwi 2012, 00:38 »
Batony wyszły wyjątkowo smako... estetyczne, gratuluję. Jeszcze jakby rower na nim miał sakwy... ;)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
« 14 Kwi 2012, 00:42 »
Na liście gmin pojawiła się literka G. Po kliknięciu w nią można zobaczyć mapę gminy w Google Maps.
Dla mnie rewelacja!
Aż głupio prosić, ale jakby się jeszcze mogło to "G" pojawić na liście gmin, kiedy wybierzemy jakiś powiat...

BTW: gmina Białe Błota nie pokazuje się na mapie.
Zauważyłem że tak się dzieje kiedy wpiszemy "Białe Błota gmina", ale po wpisaniu
"Białe Błota, gmina" (z przecinkiem po nazwie) pokazuje granice poprawnie.
Nie wiem czy to pomoże, ale bardziej pomóc nie umiem.
« Ostatnia zmiana: 14 Kwi 2012, 00:51 Borafu »

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 14 Kwi 2012, 01:15 »
Ponad 50% ma tylko Remigiusz i jak wiadomo on tu rządzi ;)
Wg moich obliczeń transatlantyk też ma ponad 50% (1271 na dziś)

[bełkot] Pisałem że, powierzchnia zdobyczy Transatlantyka nie dobiła jeszcze do pięćdziesięciu procent. A napisałem tak, bo myślałem że baton zlicza właśnie powierzchnię (jak arkusz Remigiusza), a nie odsetek zaliczonych gmin. A myślałem tak, bo oba te podsumowania u mnie maja taką samą wartość [/bełkot]

:P

Ciekawe, czy czytając ten post za kilka m-cy, będę w stanie go zrozumieć XD

« 14 Kwi 2012, 08:26 »
Dodałem G w powiatach, na razie liczy tylko procent od liczby, może potem dodam od powierzchni.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
« 14 Kwi 2012, 10:58 »
Pisałem że, powierzchnia zdobyczy Transatlantyka nie dobiła jeszcze do pięćdziesięciu procent.
A mnie z kolei nawet do głowy nie przyszło by wziąć pod uwagę procenty, myślałem że po prostu zapomniałeś o transatlantyku  ;D

« 14 Kwi 2012, 11:41 »
Myślę, że kapituła klubu (tylko kto to jest?  :)) powinna wypowiedzieć się w sprawie naliczania procentów. Czy liczyć powierzchnię, czy liczbę gmin? Dla mnie obie wersje są równie łatwe do wykonania. Tylko wtedy ktoś, kto zalicza duże gminy będzie miał więcej, niż ten kto zaliczył dużo małych.  :)

E: chyba będę musiał dodać drugi ranking top 20  na stronie.

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 14 Kwi 2012, 12:25 »
najlepiej obie wersje na raz :)

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 14 Kwi 2012, 13:17 »
Teraz jest dobrze

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 14 Kwi 2012, 13:57 »
Myślę, że kapituła klubu (tylko kto to jest?  :)) powinna wypowiedzieć się w sprawie naliczania procentów. Czy liczyć powierzchnię, czy liczbę gmin?

Wypowiem się jako gminny szaraczek - jestem za liczbą gmin. Zaliczamy w końcu gminy, a nie powierzchnię kraju.
Poza tym, czy jest ktoś w stanie na bieżąco śledzić zmiany powierzchni wszystkich gmin? Mam wrażenie, że drobne zmiany przebiegu granic między gminami zdarzają się częściej niż likwidacja lub powstawanie nowych gmin.

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
« 14 Kwi 2012, 14:24 »
Poza tym, czy jest ktoś w stanie na bieżąco śledzić zmiany powierzchni wszystkich gmin? Mam wrażenie, że drobne zmiany przebiegu granic między gminami zdarzają się częściej niż likwidacja lub powstawanie nowych gmin.
Nie ma to kompletnie znaczenia w obliczu tego, że kryteria zaliczania gminy każdy ustanawia sobie sam ;)
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 14 Kwi 2012, 14:38 »
Nie bardzo rozumiem, co masz na myśli, Freud. Ale ponieważ Ty nie rozumiesz, co ja miałem na myśli, to ostatecznie jesteśmy kwita i dalsza dyskusja jest zbędna. ;)

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
« 14 Kwi 2012, 14:39 »
Toorysta :) To żebyśmy się rozumieli to ja zapytam: po co śledzić te subtelne zmiany powierzchni gmin?
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum