Autor Wątek: ZaliczGmine.pl  (Przeczytany 199341 razy)

Offline Mężczyzna tranquilo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 21.01.2011
    • Na rowerowej ścieżce
Odp: ZaliczGmine.pl
« 27 Cze 2012, 15:12 »
Niech się zbierze komisja i wypyta go o znaki szczególne w wybranych gminach :) Jeżeli tam faktycznie był, to po latach powinien ciągle pamiętać to i owo

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 27 Cze 2012, 15:16 »
no na pewno, zwłaszcza jak zaliczał "na przetoczenie koła" :D
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
« 27 Cze 2012, 18:17 »
To w sumie byłoby dobre, że aby zaliczyć 10 ostatnich gmin to musisz za każdym razem COŚ napisać - a być może nawet być moderowanym i zaakceptowanym?
Przecież takich ludzie nie jest wielu a jeśli będzie to nie w tym samym czasie ;)
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

• Na rowerowej ścieżce
« 27 Cze 2012, 18:39 »
A może dobry byłby system jaki istnieje na bikephoto?
Jednego dnia byłby limit 10 dodanych gmin. Za każde 10 nowych gmin limit ten byłby zwiększany o 1 gminę.
Czyli jeśli dopiszę sobie dziś 10 gmin, to jutro po odnowieniu limitu, mogę dopisać już sobie 11, pojutrze 12 itd...
Wydaje się w miarę rozsądne i zniechęci "hurtowników".
Oczywiście są tacy (np. ja) którzy na starcie przygody z serwisem dopisali sobie po 100 czy więcej gmin na raz. Ale myślę, że i tak takie ograniczenie jest w miarę rozsądne

rdklstr

• Gość
« 27 Cze 2012, 19:35 »
ciężka sprawa, zastanowiłbym się czy nie da się jakoś wymagać udokumentowania tego
Jak pierwszym razie przekroczyłem 300km w dobę, nie dodało mi wyniku na bikestats od razu. Szczęśliwie miałem opis więc, po kilku dniach zostało to dodane do ogółu moich km. Od tamtej pory jak wklepywałem wielkie dystanse to to już dodawało z automatu

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 28 Cze 2012, 10:24 »
Tranquilo, średni pomysł jak dla mnie. Nie wpisuję gmin na bieżąco na portal, tylko max ze 3x w roku...
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
« 28 Cze 2012, 11:42 »
Kiedyś w teleexpresie był reportaż o pozytywnie zakręconym rowerzyście który od kilkunastu lat jeździł po Polsce i zaliczał gminy. Miał kilka zeszytów zapisanych informacjami o zdobyczach... Nie pamiętam tylko czy jego celem były gminy, czy może każde miasto w Polsce.. chyba to drugie..

Ja wiem, że jeśli czegoś nie ma na wikipedii lub w google to to nie istnieje ale przecież spora część naszego społeczeństwa nie upublicznia swojego życia w internecie(niektórzy tego nie potrzebują, inni nie go końca potrafią się odnaleźć w zawiłościach HTML). Jest mocno prawdopodobne, że pan Analityk faktycznie zaliczył wszystkie gminy. Kolarstwo nie jest młodym sportem i starszych panów w czapeczkach zasuwających na swoich szosówkach po całym kraju nie brakuje.

Czy jeśli bez zbędnych ceregieli powitalnych na zaliczgmine pozaznaczałby wszystkie swoje gminy Pan który przejechał słynną wstęgę "Jadzia" i później zaczął jeździć intensywniej i zaliczać kolejne partie kraju, to też odezwały by się głosy sprzeciwu, że ktoś spoza towarzystwa w kilka godzin klikania wskoczył na 2-3 miejsce w rankingu?

Od razu napiszcie, że jest to strona tylko dla członków klubu i będzie po sprawie.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 28 Cze 2012, 11:59 »
To niezupełnie tak. Gość wchodzi anonimowo na stronę, zaznacza gminy na zielono i cześć, uważa sprawę za załatwioną. Można chociaż maila do administratora wysłać z krótkim opisem, wyjaśnieniem, przedstawieniem się. Na pewno część osób zainteresowała by krótka historia zdobywcy, skąd pomysł, itd. Jeżeli nie chce żadnego rozgłosu, to po co to robi, po co zaznacza te gminy? Zachowanie raczej do jakiegoś trolla internetowego podobne.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 28 Cze 2012, 12:04 »
Czy jeśli bez zbędnych ceregieli powitalnych na zaliczgmine pozaznaczałby wszystkie swoje gminy Pan który przejechał słynną wstęgę "Jadzia" i później zaczął jeździć intensywniej i zaliczać kolejne partie kraju, to też odezwały by się głosy sprzeciwu, że ktoś spoza towarzystwa w kilka godzin klikania wskoczył na 2-3 miejsce w rankingu?
Ależ oczywiście że podniosłyby się takie głosy i byłoby to IMHO całkiem normalne.
Natomiast po wyjaśnieniu kto zacz byłby pewnie przyjęty z (wirtualnymi) oklaskami.

Nie widzę nic złego w tym, że wyrażamy wątpliwości i, podobnie jak transatlantyk, nie rozumiem anonimowego skoku na pierwsze miejsce.

Człowiek nie chce się chwalić ale chciałby mieć jednokolorową mapkę Polski i nie umie jej inaczej stworzyć?

• Na rowerowej ścieżce
« 28 Cze 2012, 12:10 »
Ja myślę, ze najgorszy dzień w moim rowerowym życiu nadejdzie kiedy cała moja mapka będzie na zielono

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 28 Cze 2012, 12:16 »
Ja myślę, ze najgorszy dzień w moim rowerowym życiu nadejdzie kiedy cała moja mapka będzie na zielono
Zadzwoń wtedy do mnie, coś Ci podpowiem :D

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 28 Cze 2012, 13:33 »
zawsze można pójść dalej i przejechać wszystkie drogi krajowe, powiatowe, zaliczyć wszystkie miasta, sołectwa, wsie, parafie, mosty... coś się znajdzie ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

rdklstr

• Gość
« 28 Cze 2012, 20:24 »
zawsze można pójść dalej i przejechać wszystkie drogi krajowe, powiatowe, zaliczyć wszystkie miasta, sołectwa, wsie, parafie, mosty... coś się znajdzie

Ja już jestem na to przygotowany ;) zaliczanie gmin wynikło z uproszczenia - pierwotnym celem było zaliczenie możliwie największej ilości dróg, a co za tym idzie coraz lepsze poznanie kraju. Stąd moja pierwsza mapa jaką wrzuciłem na forum była wielokolorowa.

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
« 28 Cze 2012, 20:44 »
Kiedyś w teleexpresie był reportaż o pozytywnie zakręconym rowerzyście który od kilkunastu lat jeździł po Polsce i zaliczał gminy. Miał kilka zeszytów zapisanych informacjami o zdobyczach... Nie pamiętam tylko czy jego celem były gminy, czy może każde miasto w Polsce.. chyba to drugie..

To jedna i ta sama osoba, Mieczysław Parczyński. Wszystkie miasta zaliczył już dawno temu, o gminach nie wiem, ale nie zdziwiłbym się, gdyby i gminy już miał zrobione. Po Polsce przejechał grubo ponad 200 tys. km. To na nim się wzorowałem, wymyślając sobie zaliczanie gmin.
Z całym szacunkiem, ale bezrefleksyjne głosy o usunięciu konta analityka obnażają prawdziwe oblicze tego wyścigu.

Offline Mężczyzna Cieciek

• Użytkownik forum
  • Miasto: okolice Poznania
  • Na forum od: 16.01.2012
« 28 Cze 2012, 23:58 »
O, teraz sobie tego Pana wygooglałem bez problemu. Pozytywnie zakręcony Dziadek!
Cóż, złoty medal już rozdany, ale na podium są jeszcze dwa miejsca do zdobycia  ;D

A za moje podejrzenia szczerze analityka przepraszam  :icon_redface:

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum