Autor Wątek: ZaliczGmine.pl  (Przeczytany 199354 razy)

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Odp: ZaliczGmine.pl
« 30 Cze 2012, 16:55 »
Dobrze, w takim razie ja wszedłem zimą na K2, zapomniałęm aparatu i nie robiłem notatki. Mam to w nosie, ale chcę, by w kronikach wymieniano moje nazwisko jako pierwszego zdobywcę.

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 30 Cze 2012, 17:31 »
jakbym nawet jeździł po polsce od 40 lat to bez notatek, zapisu tras, fotek itp. sam nie byłbym w stanie powiedzieć, że "przejechałem wszystkie gminy". Notatki jakie się prowadzi są dla siebie, żeby wiedzieć jakie gminy do tej pory się odhaczyło, zakładam, że każdy jakieś zapiski tutaj prowadzi.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 30 Cze 2012, 20:45 »
Sorry, ale dla Was taki Parczyński to jest oszust, bo nie ma konta na jakimś tam bikestats itp. i nie może udowodnić przez internet swoich osiągnięć.
A mógłbyś być tak uprzejmy i wskazać jakiś fragment, z którego wyciągnąłeś ten wniosek?
Bo ja jakoś nie słabo sobie radzę sobie ze znalezieniem takiego.

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
« 30 Cze 2012, 22:32 »
Czytam dyskusję z zainteresowaniem. Na razie są następujące pomysły:
1. Hall of Fame
2. Top 20 dla zweryfikowanych forumowiczów obok Top 20 publicznego.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna ciman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 26.05.2009
« 30 Cze 2012, 22:36 »
Możliwość zaliczania powyżej 1000 gmin dopiero po zatwierdzeniu przez moderatora, na podstawie dowodów - wpisów na Bikestats, zdjęć z wyjazdów, śladów gpx bądź skanów czy zdjęć notatek?

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 30 Cze 2012, 22:41 »
Jakoś nie jestem przekonany ani do jednej ani drugiej opcji. Aczkolwiek z braku laku prędzej optowałbym za dwoma klasyfikacjami. Jest to trochę dzielenie ludzi tylko dlatego, że nie ma ich na forum, albo nie są naszymi znajomymi, ale przynajmniej nie niesie zagrożenia, że wyróżniony poprzez umieszczenie w Hall of Fame zostanie ktoś, kto robi sobie jaja.

Dobrze, w takim razie ja wszedłem zimą na K2, zapomniałęm aparatu i nie robiłem notatki. Mam to w nosie, ale chcę, by w kronikach wymieniano moje nazwisko jako pierwszego zdobywcę.

Możesz podać dokładną datę zdobycia szczytu? Tak się złożyło, że też miałem chwilę wolnego i tego dokonałem. Wszystkim rozpowiadałem, że zrobiłem to jako pierwszy, a tymczasem może okazać się że kłamałem :D Aparat i notatki porwał mi niedźwiedź, prawdopodobnie ten sam, który na dojeździe na Zlot pożarł moją i Cinkową kiełbę na grilla.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 1 Lip 2012, 00:56 »
Ale wesoło :)

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
« 1 Lip 2012, 12:07 »
Czytam dyskusję z zainteresowaniem. Na razie są następujące pomysły:
1. Hall of Fame
2. Top 20 dla zweryfikowanych forumowiczów obok Top 20 publicznego.
trzeci, najprostszy- olać to.
Jeden analityk świata nie zawali- będzie więcej takich to można zainterweniować

przynajmniej wiemy ze czarnocośtam się nie zakolorowywało ;)

Offline Mężczyzna Lupus

• Na forum od: 01.09.2011
« 3 Lip 2012, 16:28 »
Jakby ktoś podobny do profilu Analityka?
http://www.skwierzyna.pl/aktualnoci/413-niecodzienny-go.html

biker1990

• Gość
« 3 Lip 2012, 21:53 »
Wiecie co to przy każdej nowej miejscowości będę pstrykał sobie zdjęcie :D

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 3 Lip 2012, 22:07 »
Jakby ktoś podobny do profilu Analityka?
http://www.skwierzyna.pl/aktualnoci/413-niecodzienny-go.html
Super! :D I o takie potwierdzenie man chodziło!

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
« 19 Lip 2012, 02:39 »
Jest, wyślij maila z formularza kontaktowego na zaliczgmine.pl podaj swój nick i mail.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 8 Sie 2012, 16:39 »
Gdy się zaloguję, nie widzę przycisku, który pozwala mi zmienić hasło (muszę korzystać z tego wygenerowanego przez system). Z góry wielkie dzięki za poprawkę.
Dodam w najbliższym czasie.
Tak się tylko przypominam z tematem, bo nadal muszę szukać wygenerowanego hasła, żeby się zalogować. Inna sprawa, że za często się nie loguję, bo zdobyczy coś mało :icon_redface:
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna chesteroni

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 14.07.2012
« 16 Sie 2012, 01:35 »
Ja wczoraj dołączyłem do klubu i zaznaczyłem wszystkie, które kojarzę, że na rowerze zdobyłem - wyszło tego >400.
Dopisałem je wszystkie nie siląc się na daty zdobywania bo pamięć zawodzi. Dowody... gdzieś pewnie kilka zdjęć by się znalazło, ale to jest IMO trochę słaby system.
To coś jak z odznakami - PTTK oczekuje pieczątek. A na zaliczgmine.pl nie ma chyba możliwości zażądania/zweryfikowania czegokolwiek. Szczególnie że posiadanie konta na bikestats nie każdego kręci (mnie póki co - nie).

Sugerowałbym wprowadzenie jakiegoś systemu wykrywania podejrzanych kont. Można oprócz oczywistości takiej jak >x% wpisane w dzień-dwa wykrywać inne rzeczy, np. całe województwa, duże nieciągłości obszarów (np. >50 odosobnionych obszarów) itp. Takie wykryte konta powinny nie być w statystykach do czasu zatwierdzenia przez moderatora. A na jakiej podstawie miałby on zatwierdzać wpisy? Moim zdaniem - mógłby wysłać maila o standardowej treści z prośbą o opisanie, jak ta osoba gminy zdobywała, o jakieś fotki itp. Z uzasadnieniem, że to w trosce i w ogóle :)

To ma ten zasadniczy mankament, że wymaga pracy ludzkiej. Można by ją rozłożyć, o ile w serwisie powstałyby konta typu "moderator" i maile "same" by się odbierały tak, aby moderator mógł wymieniać korespondencję z podejrzanym typem.

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
« 16 Sie 2012, 02:26 »
A może po prostu warto uwierzyć w uczciwość ludzką?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum