Autor Wątek: ZaliczGmine.pl  (Przeczytany 199354 razy)

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
Odp: ZaliczGmine.pl
« 22 Sie 2012, 12:19 »
Kiedy nastąpiło odjęcie?
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 22 Sie 2012, 14:51 »
Nie wiem kiedy dokładnie, ale w przeciągu ostatniego tygodnia.

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
« 22 Sie 2012, 17:43 »
mam dwie propozycje
1) czy mapka ze zdobytymi gminami mogłaby być większa gdyby się chciało ją zapisać na dysku?
2) czy zaliczone gminy można uszeregować alfabetycznie?
Mogłoby to wyglądać tak:
Klikam na "Gmina" i pokazują mi się gminy alfabetycznie. Klikam na "data" i pokazują mi się gminy według daty.

Nie wiem czy jest to trudne do zrobienia, ale bardzo ułatwiłoby to planowanie gminobrania.
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 22 Sie 2012, 17:49 »
Nie wiem czy jest to trudne do zrobienia
Myślę, że to nie o trudność chodzi, a o posiadanie czasu na wprowadzenie zmian ;)

My home is where my bike is.

« 23 Sie 2012, 19:03 »
Wszystkie uwagi notuję i staram się podczas zmian wdrażać. Teraz miałem trochę wyjazdów, ale od września będę miał więcej czasu. W pierwszej kolejności chciałbym zrobić mapkę gmin w google. Dzięki za wszystkie uwagi.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna chesteroni

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 14.07.2012
« 23 Sie 2012, 22:32 »
To ja jeszcze mam parę propozycji z których jedna jest mocno pracochłonna, ale za to super by podnosiła usability:

a) mała: fajnie, jakby granice województw były widoczne nadal, jak się zaliczy gminy po obu jej stronach. Obecnie jest zielony placek i w sumie nie wiadomo, w którym województwie są białe plamy, jak się całą granicę zazieleni - ja tak mam z zachodniopomorskie/pomorskie.

b) Mapka powiatów po kliknięciu województwa mogłaby być też interaktywna tak, jak mapa Polski. Po kliknięciu powiatu pojawiałaby się interaktywna mapa gmin danego powiatu. zaliczone gminy na zielono, niezaliczone na czerwono. Kliknięcie zmienia stan zaliczenia. Obecny interfejs jest pod tym względem niespójny. Zdaję sobie sprawę, że to masa pracy jest :-(

c) Prawdopodobnie to by było bardzo ciężkie więc nie wiem, czy efekt finalny miałby sens. Ale jakby na mapie Polski po najechaniu myszką na gminę wyświetlał się "dymek" z jej nazwą, to też by było fajnie (ew. taka mapka jako osobna pozycja co by nie zamulać głównej strony wielką mapą w HTML-u). To rozwiązanie ułatwiłoby nieco planowanie tras zaliczających. Obecnie muszę się nagłowić nad mapą żeby wiedzieć, co to za cholerstwo niezaliczone.

« 24 Sie 2012, 10:45 »
Te ostatnie uwagi zostaną uwzględnione automatycznie po przejściu na mapę google. Na normalną mapę zostaną naniesione półprzezroczyste gminy.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 24 Sie 2012, 10:53 »
Ja mam jeszcze dwie drobne uwagi:
- na liście gmin zaliczonych przydałoby się umożliwić sortowanie, a jeśli nie to chociaż wyświetlać je w jakiejś kolejności, bo teraz nie jest ani alfabetycznie, ani chronologicznie
- bardzo bym chciał żeby się dało zrobić zrzut listy zaliczonych gmin do pliku (np. CSV)

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
« 24 Sie 2012, 15:11 »
Ja gmin mam niewiele i wbiłam je wszystkie jednego dnia, pod wspólną datą. Powinnam to zmienić czy to jest tylko moja własna statystyka, na którą nawet pies z kulawą nogą nie spojrzy i sobie mogę dowolnie dokłądać byle zgodnie z sumieniem? Wiem, że było już takie pytanie, ale zapamietałam odpowiedź mętnie - czy musze wjeżdzać do miejscowości gminnej i -o zgrozo! - robić sobie zdjecia z Urzedem? Ja zaliczam sobie gminę, jeśli przejadę w niej kilka miejscowosci lub zwiedzę coś fajnego. Sama idea kreci mnie średnio, ale połączona z odwiedzaniem ciekawych miejsc, pomaga mi ustalić kierunek jazdy. I motywuję do "petelek" zamiast wracania tą samą drogą. Szkoda, że nastęþne gminy wpadną mi do kolekcji dopiero za rok...
Co do pana Wiesława, to przeczytałam ten artykuł ze Skwierzyny (rany, naprawdę nie mieli tam nikogo, kto umie pisać? Tego się czytać bez irytacji nie da!) i gość naprawdę zrobił na mnie wrażenie. Nie tylko jeździ, ale jeszcze chce mu się iść do burmistrzów, gadać z urzędnikami i zbierać jakieś foldery reklamowe. W tym koślawym artykule nie ma tez informacji, kiedy zaczął i kiedy planuje skończyć gminobranie. A to, w jaki sposób Pustelnik ustalił, że konto analityka jest fikcyjne, naprawdę BARDZO mnie ciekawi (jako klasycznego naiwniaka, któremu łatwo można wszystko wmówić  ;D).
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna Muszka

• dawniej Martin_Tychy
  • Miasto: Tychy
  • Na forum od: 05.01.2011
« 24 Sie 2012, 15:44 »
...dowolnie dokłądać byle zgodnie z sumieniem?

To jest chyba najważniejsze ;)

« 24 Sie 2012, 17:49 »
Ja gmin mam niewiele i wbiłam je wszystkie jednego dnia, pod wspólną datą.
Wybór sposobu zaliczania pozostawiam gminożercom.

Offline Mężczyzna art75

• Miasto: Świętochłowice
  • Na forum od: 17.03.2011
« 24 Sie 2012, 19:47 »
a jeśli nie to chociaż wyświetlać je w jakiejś kolejności, bo teraz nie jest ani alfabetycznie, ani chronologicznie
Są w kolejności alfabetycznej, ale dla każdego województwa osobno.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 29 Sie 2012, 14:49 »
Zjadło mi jedną gminę!
Zwróciłem uwagę, bo miałem równe 700, a dziś patrzę i 699.

PS
Jakbym mógł zrzucić listę zaliczonych gmin do pliku CSV to bym sobie od razu sprawdził co mi zjadło.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 29 Sie 2012, 16:18 »
Jak to co? System Ci zjadł :D

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 29 Sie 2012, 17:29 »
Borafu, system został podłączony do Systemów Wielkiego Brata i namierzył, że tę jedną gminę nie do końca starannie zaliczyłeś ;)
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum