Autor Wątek: ZaliczGmine.pl  (Przeczytany 199374 razy)

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Odp: ZaliczGmine.pl
« 3 Wrz 2012, 23:29 »
Poklikałem w celu przywrócenia tego i owego, w międzyczasie Grójec też zniknął. Dzięki csv przynajmniej szukanie strat nie jest upierdliwe, diff i widać wszystko.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
« 4 Wrz 2012, 09:25 »
a ja mam takie pytanie. Jest możliwość korekty nazwy użytkownika? Dopiero po rejestracji zauważyłem, że w batonach nie występują polskie znaki... :(
Napisz przez formularz na stronie i podaj swój nick i email, którego użyłeś do rejestracji, oraz nowy nick.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

« 4 Wrz 2012, 09:26 »
Poklikałem w celu przywrócenia tego i owego, w międzyczasie Grójec też zniknął. Dzięki csv przynajmniej szukanie strat nie jest upierdliwe, diff i widać wszystko.
Grójec zniknął po zablokowaniu usuwania gmin, czy już wcześniej?
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna globalbus

• Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 4 Wrz 2012, 10:21 »
Grójec zniknął po zablokowaniu usuwania gmin, czy już wcześniej?
Po zablokowaniu usuwania gmin, na bank. Mam csv z 31.08 i csv z 03.08, na pierwszym Grójec jest, na drugim nie ma.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 4 Wrz 2012, 15:28 »
a czy można by trochę wyluzować z restrykcjami dot. hasła na zaliczgmine.pl? nie chce mi się zapamiętywać jakiegoś wymyślnego hasła, specjalnie dla tego portalu...
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

« 4 Wrz 2012, 15:34 »
a czy można by trochę wyluzować z restrykcjami dot. hasła na zaliczgmine.pl? nie chce mi się zapamiętywać jakiegoś wymyślnego hasła, specjalnie dla tego portalu...
Usunąłem restrykcje na 1 dzień w tym czasie zmień sobie na jakie chcesz. Musi być dłuższe niż 5 liter. Jutro restrykcje wrócą.

EDIT: na marginesie 8 znaków w tym jedna liczba lub inny znaczek, to chyba niezbyt wielkie restrykcje :)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 4 Wrz 2012, 16:30 »
dzięki ;)

EDIT: na marginesie 8 znaków w tym jedna liczba lub inny znaczek, to chyba niezbyt wielkie restrykcje

cóż, nigdzie indziej nie muszę mieć takiego hasła ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 5 Wrz 2012, 00:15 »
nigdzie indziej nie muszę mieć takiego hasła
Kiedyś sprawdzałem ile czasu zajmuje odczytanie w Win XP hasła typu "marek12" pierwszym lepszym znalezionym przez google programem. Kilka sekund (!). Przemyśl swoją politykę hasłową  ;D

Marek

biker1990

• Gość
« 5 Wrz 2012, 14:42 »
 @Pustelnik czy mógłbyś mi skasować gminę Nowe Miasto(same Nowe Miasto). Nick taki sam jak na forum :). A i tak przy okazji na pewno zauważysz niepołączone plamki. A dlaczego tak jest, bo prostu muszę pouzupełniać,a za bardzo nie pamiętam jak trasa przebiegała:/. A na Mazowszu jest okej :)

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
« 5 Wrz 2012, 15:53 »
 :lol:

« 5 Wrz 2012, 16:20 »
Można już usuwać zaliczenie gminy w profilu.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 5 Wrz 2012, 16:25 »
Czy powód został odnaleziony?
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

« 5 Wrz 2012, 17:20 »
Zaliczenia nie są usuwane przez funkcję, która robi to w profilu, ponieważ odświeża ona mapę, a usuwany były gminy, a mapa pozostała bez zmian. Załatane zostały dwie dziury w innych miejscach, z których jedną można było przepisać gminę od jednego użytkownika do drugiego, co w efekcie mogło skutkować usuwaniem. Czy to wszystko, czas pokaże. Nadal monitoruję.

Offline Mężczyzna chesteroni

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 14.07.2012
« 5 Wrz 2012, 21:58 »
Dziwne - ja nadal nie mogę usunąć zaliczenia gminy Bobrowo w powiecie brodnickim :/
Nadal też mam komunikat:
Czasowo została wyłączona możliwość anulowania zaliczenia gmin. Funkcja ta zostanie włączona po pracach konserwacyjnych o czym poinformujemy na facebooku.

A gminę kliknąłem przez nieuwagę przy zaznaczaniu sąsiednich.

EDIT
Oklazuje się, że na liście gmin w profilu już jest OK i sobie anulowałem. Nie działa "tylko" na liście gmin województwa.

EDIT2
Gmina na mapce jest odjęta, ilość gmin na top-zdobywcy się zgadza.
Tymczasem choć miałem 463 i powinienem mieć 462, to na batonach mam... 464 - tak, jakby mi dodało, zamiast ująć.
« Ostatnia zmiana: 5 Wrz 2012, 22:05 chesteroni »

« 5 Wrz 2012, 23:14 »
Masz już 462, odśwież sobie przeglądarkę F5.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum