Autor Wątek: ZaliczGmine.pl  (Przeczytany 199351 razy)

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
Odp: ZaliczGmine.pl
« 24 Maj 2013, 23:46 »
Nie chciałbym za bardzo mnożyć bytów. Jest wiele bardzo dobrych stron do planowania tras i nie chciałbym tworzyć kolejnej. Chętnie nawiązałbym współpracę z którymś z istniejących portali i połączył je tak, że dałoby się podglądać podczas planowania trasy przez jakie gminy ona przechodzi. Niestety nikt nie chce współpracować i nie odpowiada na maile.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
« 24 Maj 2013, 23:53 »
Napisz która mapa wg ciebie nadaje się najlepiej do połączenia z zaliczgminę.pl. Możemy przecież zacząć wysyłać maile jako użytkownicy.
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Mężczyzna chesteroni

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 14.07.2012
« 25 Maj 2013, 00:23 »
Byle nie bikemap.net. To był super serwis dopóty, dopóki nie wpadli na pomysł odpalenia wszystkim na siłę wersji "beta", której bugi uniemożliwiają sensowne korzystanie. Ja się przerzuciłem na GPSies, ale... według mnie planowanie trasy nie musi wcale być z zaliczgmine.pl zintegrowane.

Planuję sobie w Google Maps, generuję ślad .kml, Jeśli jest potrzeba, to go edytuję w jakimś GPSies, navime itp., a potem wrzucam ślad na zaliczgmine i sprawdzam co i jak.
Nie sądzę, aby więcej niż dwie iteracje tego procesu były potrzebne do zaplanowania fajnego gminobrania, a integracja zapewne pochłonęłaby czas na moim zdaniem potrzebniejsze zmiany (nawigacja w serwisie, mapki powiatów województwa, ...) No i integracja uczyniłaby być może korzystanie trudniejszym. Jedyna fajna integracja to by była z bikestats, ale jak wiemy - nie ma zainteresowania drugiej strony.

P.S. Pliki .gpx działają, tylko z .kml jest problem - póki co sobie konwertuję.

Offline Mężczyzna dzięcioł

• Miasto: Rybnik
  • Na forum od: 31.08.2012
« 25 Maj 2013, 08:55 »
To fakt, ostatnio jak odwiedziłem bikemap żeby sprawdzić zaplanowane w zeszłym roku trasy to się tylko mocno wkurzyłem. Nic nie mogłem znaleźć, więc też się pewnie przesiądę na inny serwis. W każdym razie chodziło mi o samą istotę.

rdklstr

• Gość
« 27 Maj 2013, 01:18 »
Mam propozycję, by dołożyć oznaczenie o ile gmin dana osoba przesunęła się na liście w stosunku do ostatniego dnia/tygodnia, w którym zaznaczała gminy.

« 27 Maj 2013, 12:15 »
Czyli lista przebojów. W niedzielę podsumowanie tygodnia?
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 27 Maj 2013, 12:22 »
Jeszcze ogłoszenia parafialne i zapowiedzi! :P

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 27 Maj 2013, 12:30 »
A dałoby się jakoś zmienić mapkę województw? Z telefonu nie jestem w stanie wstrzelić się w woj. łódzkie.
Może przełączanie widoku mapka-lista, jeśli nie będzie to zbyt pracochłonne?
Możesz dokładniej opisać jaki jest problem i co sugerujesz jako rozwiązanie, bo nie za bardzo łapię.
Gdy chcę podziałać na portalu (z telefonu), wchodzę, loguję się, z mapki po lewej ("wybierz województwo") wybieram województwo i szperam dalej.

Problem jest z województwem łódzkim, próbując je wybrać z tej mapki, za Chiny mi się to nie udaje. Odpalam cztery województwa dookoła, łódzkiego nie mogę trafić.

Propozycja: oprócz mapki dodać tekstową listę województw.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

« 27 Maj 2013, 14:10 »
Propozycja: oprócz mapki dodać tekstową listę województw.
Coś wymyślę.

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
« 27 Maj 2013, 14:20 »
Czyli lista przebojów. W niedzielę podsumowanie tygodnia?
A może lepiej w środę? Yoshko by zapodał fonicznie  8)
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
« 28 Maj 2013, 20:47 »
Zły to pomysł bo osoby, które dołączają do zabawy będą miały zawsze największe tygodniowe przesunięcia i obraz "postępu gminnego" będzie zafałszowany.

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

rdklstr

• Gość
« 28 Maj 2013, 22:24 »
Chodziło im raczej o zwykłą strzałeczkę czerwoną/zieloną z liczbą gmin/miejsce w rankingu o ile się osoba przesunęła. I bynajmniej nie chodzi mi o tworzenie rankingu osób z największym przyrostem gmin.

Offline Mężczyzna szy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 29.04.2009
« 29 Maj 2013, 10:15 »
Chętnie nawiązałbym współpracę z którymś z istniejących portali i połączył je tak, że dałoby się podglądać podczas planowania trasy przez jakie gminy ona przechodzi. Niestety nikt nie chce współpracować i nie odpowiada na maile.

Wyjątkowo aktywny wydaje się twórca Navime.pl. To chyba
również jeden człowiek, do tego maniak i pasjonat.
Czytając Go na Fabebooku (na stronie Navime) mam same
pozytywne wrażenia. Pisałeś do niego?

Szy.

Najlepsze szlaki rowerowe w Polsce, w Niemczech i w Europie

« 29 Maj 2013, 10:49 »
Właśnie z navime mam nadzieję na współpracę. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 2 Cze 2013, 22:33 »
Pierwszy raz korzystałem z interaktywnej mapy. Bardzo fajnie to działa - wgrywam ślad i zaznaczam gminy, przez które przebiega.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum