Autor Wątek: ZaliczGmine.pl  (Przeczytany 199352 razy)

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Odp: ZaliczGmine.pl
« 7 Cze 2013, 18:14 »
Fajnie by było, gdyby w widoku województwa była podana suma zaliczonych/niezaliczonych. Dla ludzi którzy chcą zamalować województwo :)

Offline Mężczyzna chesteroni

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 14.07.2012
« 7 Cze 2013, 19:39 »
Ja to nawet chyba gdzieś wyżej proponowałem w formie
Zaliczyłeś 128 ze 136 gmin (9x%)

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
« 7 Cze 2013, 22:42 »
Wszystkie uwagi mam zanotowane. Właśnie pracuję nad statystykami, ale jeszcze najpierw puszczę PRIM'a 2012, no i jest sezon więc chcę też trochę pojeździć przed zimą.  ;)
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
« 8 Cze 2013, 09:31 »
Pustelniku - ja tylko napiszę, że od dawna nie korzystałem z portalu zalicz-gminę z powodu żmudnego przeklikiwania i wyszukiwania granic gmin itd. Obecnie wersja beta z możliwością wgrywania śladu GPS i zaznaczania z mapy to bajka!!!

Super robota. Aktywnie wróciłem do gry i uzupełniam braki z tras. Może to potrwać, bo sporo muszę sobie przypomnieć, jednak naprawdę extra się tym bawię!

Jedyne o co chciałbym Cię spytać, to - czy prędkość ładowania wersji beta może być przyspieszona? Od czego to zależy? Od łącza, czy serwera zg.pl? U mnie czasem ponad minute trwa zanim sie mapka załączy a jak zaznaczę sporo gmin bardzo długo je zapisuje.

Tyle z moich uwag.
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline Mężczyzna chesteroni

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 14.07.2012
« 9 Cze 2013, 00:06 »
Im mniej gmin, tym szybciej to działa. Dlatego ja w mapę całej Polski to wszedłem ze dwa razy, a "zaliczam" na mapach województw - działa to znacznie sprawniej.
Jak się w końcu bujnę nie po pętli na 300+km gdzieś, to wtedy pewnie skorzystam z przyjemnością mimo zamulania :)

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 9 Cze 2013, 12:40 »
Pustelniku! Brawa wielkie za mapę! Rewelka! :D
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
« 9 Cze 2013, 19:27 »
Bardzo dużo zależy od komputera na którym pracujesz i łącza internetowego. Mapka jest w Java Script i przeglądarka musi wczytać bardzo dużo danych i je wyświetlić. Oczywiście serwer też chwilę to wykonuje (5-10 sekund). Na kompie Intel Core i3 2,3 GHz 4 GB RAM, internet 60 Gb/s wczytanie mapy trwa 21-25 sekund. Zaliczanie to osobna kwestia ponieważ trzeba wygenerować zieloną mapkę polski i to zajmuje czasu tym więcej im więcej mamy zaliczone gmin. Wyświetlenie interaktywnej mapy nie zależy od ilości zaliczonych gmin. Cały czas będę próbował to przyspieszyć.

A może kiedyś google wprowadzi gminy tak, że będzie do nich dostęp dla programisty, bo są ale zupełnie niedostępne w sensowny sposób. Zresztą tak jak wszystko w google. Np. nie wiem jak zrobić, żeby google pokazało wszystkie pola namiotowe i schroniska. Mają te informacje, bo jak zbliżę się na mapie, albo wpiszę nazwę to widzi, ale odfiltrować i pokazać nie ma jak, albo nie wiem jak.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna boney

• Pomidor
  • Miasto: Ruda Śląska
  • Na forum od: 29.07.2011
« 11 Cze 2013, 22:09 »
Proponuje zliczyc gminy Panu MIeczysławowi, czy czasem nie ma ich wszsystkich...
 Mapka po prawej w artykule. :D

http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Z-milosci-przejechal-rowerem-5730-km-n66188.html

jak bylo to sory
Zapraszam ===>

rdklstr

• Gość
« 11 Cze 2013, 22:27 »
Ja nie wiem czy taki temat był.

Jeśli to są WSZYSTKIE trasy jakie przejechał do 2004, oraz nie uzupełniał nowych gmin, to nie ma wszystkiego - ot na przykłąd gmina Rajcza koło Żywca.

Offline Mężczyzna boney

• Pomidor
  • Miasto: Ruda Śląska
  • Na forum od: 29.07.2011
« 12 Cze 2013, 15:07 »
haha zawsze sie ktoś dowali :D
Co nie zmienia faktu, że jak twierdzi w 2004 mial wszystkie... zważywszy na jego wiek - to jak dla mnie kozak na miarę Kazimierza Nowaka :)
Zapraszam ===>

rdklstr

• Gość
« 12 Cze 2013, 15:19 »
Po prawdzie to sam chciałbym wiedzieć, czy mu się udało chapnąć wszystkie gminy ;) W każdym razie z pewnością ma zaliczone wszystkie województwa poprzedniego podziału  ;)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 12 Cze 2013, 15:22 »
zważywszy na jego wiek - to jak dla mnie kozak na miarę Kazimierza Nowaka :)

nie no, to są zupełnie inne, nieporównywalne postacie.

Parczyńskiego trzeba podziwiać i wielki szacunek za ten wysiłek fizyczny, przejechane kilometry, odwagę, zdrowie etc. W tym wieku tyle jeździć to piękny wyczyn. Mimo wszystko to jednak nie ta liga co Nowak, zupełnie inny charakter jazdy i trudności.

Nowak jechał przez Afrykę, gdzie czyhało na niego wiele niebezpieczeństw - choroby, zwierzęta, ludzie. Ekwipunek i rower nieporównywalnie na niższym poziomie, cięższe, dużo trudniejsze warunki klimatyczne. Do tego dużo terenów dzikich, pustkowia, trudności z wodą etc.

Przy Nowaku wyczyn Parczyńskiego to raczej rekreacyjne wyjazdy. Jeździł głównie po komunistycznej Polsce, ale tutaj wieś co chwila, w razie czego wszędzie ludzie, jest pomoc, można wodę nabrać z każdej studni, dostać coś do jedzenia, a pociągiem do domu wrócić w kilka-kilkanaście godzin.

Oczywiście powyższe nic Parczyńskiemu nie ujmuje, to po prostu Nowak ustawił poprzeczkę niesamowicie wysoko.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna ppiotr

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.10.2012
« 12 Cze 2013, 18:05 »
Kilka lat temu w Trójce był reportaż o Panu Mieczysławie, oczywiście z nim w roli głównej. Bardzo sympatyczny i skromny człowiek. Zapamiętałem jak opowiadał, że sprzed baru w którym jadł pierogi jacyś ludzie chcieli mu ukraść rower. Zamiast się szarpać powiedział, że nie mogą mu go zabrać bo musi czymś do domu wrócić. I "panowie" odpuścili. Mam nadzieję, że nie pomyliłem faktów ;-)

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
« 16 Cze 2013, 14:10 »
Melduję brak gminy Wieprz w woj. Śląskim (od razu na płd od Żywca).
Czuwaj!

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 16 Cze 2013, 20:40 »
Jest przecież -  Radziechowy-Wieprz.
http://zaliczgmine.pl/communes/view/1872
Czuwaj!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy