Autor Wątek: ZaliczGmine.pl  (Przeczytany 183599 razy)

Offline Mężczyzna Muszka

• dawniej Martin_Tychy
  • Miasto: Tychy
  • Na forum od: 05.01.2011
Odp: ZaliczGmine.pl
« 22 Kwi 2011, 10:58 »
Piekary Śląskie to miasto na prawach powiatu, a nie gmina w powiecie w tarnogórskim.  :wink:

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 22 Kwi 2011, 11:15 »
Alez jest :) Np dowód na istnienie jest tutaj: http://www.mapa.uke.gov.pl/index.php?id=247101

Mieszkam w mieście na prawach powiatu Biała Podlaska w gminie Biała Podlaska: )

Offline Bartek

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 15.11.2010
« 22 Kwi 2011, 11:54 »
yoshko, Martin prawdę pisze. Nie chodzi o to, że Piekary nie są gminą (bo są), tylko o to, że nie leżą w powiecie tarnogórskim tylko tworzą osobny powiat.

Przynajmniej tak twierdzi wikipedia.
Najwspanialsza mądrość – to poznanie samego siebie.

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 22 Kwi 2011, 11:56 »
yoshko, czyli Piekary to powiat w powiecie tarnogórskim? :P

Offline Mężczyzna Muszka

• dawniej Martin_Tychy
  • Miasto: Tychy
  • Na forum od: 05.01.2011
« 22 Kwi 2011, 12:16 »
To ja rzucę takim linkiem, który chyba rozwieje wątpliwości. ;)

http://wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/240000/247101.html

Offline Bartek

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 15.11.2010
« 22 Kwi 2011, 12:22 »
No to może jeszcze napiszę, czego mi brakuje na stronie.

1. Jak wchodzę w czyjś profil to widzę długą listę zdobytych gmin. Brakuje mi przy tym informacji, w którym województwie i powiecie znajduje się dana gmina. Aby to sprawdzić, muszę kliknąć w nazwę gminy.

2. Filtrowanie gmin w profilu. Po województwie i powiecie. Abym mógł łatwo sprawdzić, jakie gminy z danego województwa lub powiatu dana osoba już zdobyła.

3. Sortowanie wyświetlonych gmin. W tej chwili jest domyślnie chyba alfabetycznie po województwie a potem po nazwie gminy. Można byłoby dołożyć sortowanie po każdej kolumnie: po nazwie, po województwie czy po dacie - do wyboru użytkownika.
Najwspanialsza mądrość – to poznanie samego siebie.

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
« 22 Kwi 2011, 12:57 »
Poprawiłem te Piekary, uwagi od Bartka zanotowałem.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
« 22 Kwi 2011, 13:14 »
podział powiatowy jest bardzo przydatny również przy planowaniu, także popieram uwagi kolegi

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 22 Kwi 2011, 13:43 »
:P W zdaniu problematycznym sen który mnie ujął to istota gmina jako takiej a nie jej oznaczenia w sensie geograficznym. ;)

« 22 Kwi 2011, 21:59 »
W zachodniopomorskim zrobiłem już dla testu że można kliknąć w wybrany powiat i pojawią się tylko gminy z wybranego powiatu. Zrobię tak dla wszystkich województw. W profilu też dorzucę sortowanie jak będzie chwila.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline vooy.maciej

« 26 Kwi 2011, 14:09 »
to jeszcze jeden ficzer ode mnie
wczytaj zaliczone gminy z pliku, ustalasz format(najlepiej, gmina\ngmina)
Dużo osób ma już gdzieś te gminy wyznaznaczane i klikanie raz jeszcze to długa robota :)

« 26 Kwi 2011, 14:36 »
Zanotowałem import z pliku, tylko w przypadku literówek, gmin wiejskich i miejskich oraz identycznych nazw w innych powiatach może być problem.

Można zrobić tak, że te które są niejednoznaczne lub nieprawidłowe, nie zostaną zaliczone + jakaś informacja że nie teges.

Offline vooy.maciej

« 26 Kwi 2011, 14:47 »
byłoby super, oczywiście musisz jakos uwzględnić błędy i różnice w stosunku do Twojej bazy. Po imporcie informacja typu "Nazwy: gminaA,gminaB,GminaC nie zostały rozpoznane " byłaby wystarczająca :)

« 30 Maj 2011, 12:53 »
Wrzuciłem automatyczną mapkę, w razie jakiś problemów, proszę o info. Mapka wygeneruje się po zaliczeniu jakiejś gminy.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 30 Maj 2011, 13:15 »
jak próbuję nową gminę dodać to takie coś dostaję:
ABORT: PHP cpu time limit exceeded in imagecopy() called at [/controllers/components/map.php:34], in MapComponent::createUserMap() called at [/controllers/users_communes_controller.php:43], in UsersCommunesController::add() called at [/cake/dispatcher.php:204], in call_user_func_array() called at [/cake/dispatcher.php:204], in Dispatcher::_invoke() called at [/cake/dispatcher.php:171], in Dispatcher::dispatch() called at [/webroot/index.php:83]

ale gminę dodaje....

a jak wchodzę w to URL mapy, to też nic nima...
Not Found

Error: The requested address '/img/maps/map-24-s.png' was not found on this server.
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum