To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
Z czego wynika ta narzucona na wejściu kwota?W większości zbiórek jest jakiś wybór.
No też myślę, że zbiórka to dobra idea, tylko ubrałbym to w jakieś bardziej zrozumiałe szaty. Te cele, to rozumiem są w skali miesiąca? Czyli żeby osiągnąć cel nr 1 to muszą się znaleźć darczyńcy, którzy każdego miesiąca wesprą projekt kwotą w sumie 5000 zł? Pytanie jeszcze: przez jaki okres?
Cytat: Borafu w 27 Mar 2019, 10:19Z czego wynika ta narzucona na wejściu kwota?W większości zbiórek jest jakiś wybór.Ale, która kwota?
To jest zbiórka projektowa, czyli jeśli będzie wsparcie 1000 zł miesięcznie, to po 5 miesiącach będzie zrealizowany cel.
Tej kluczowej informacji brakuje na stronie albo jest na tyle niewidoczna, że ją przegapiłem.Aha, wsparcie na Patronite chyba domyślnie rozliczane jest w cyklu 3 miesięcy. Ale 5 mod 3 != 0
One się sumują w ujęciu miesięcznym. Próg 5000 zł oznacza, że dostajesz 5k co miesiąc, a nie w sumie. Dlatego właśnie wspominałem o Kickstarterze, bo tam są jednorazowe kwoty docelowe, a Patronite służy raczej do wspierania twórców, którzy pracują w sposób ciągły.