Autor Wątek: Rabaty w Cykloturze  (Przeczytany 11835 razy)

Offline Mężczyzna Pedro

• Miasto:
  • Na forum od: 19.01.2014
Odp: Rabaty w Cykloturze
« 13 Maj 2015, 18:18 »
Nie wiedziałem - zawsze płaciłem od razu  :icon_redface:

Offline Mężczyzna faja

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.01.2013
« 13 Maj 2015, 19:37 »
Dlaczego kupujecie w takich dziadowskich sklepach. Po jednym takim doświadczeniu przerzuciłem się na sklepy niemieckie. Ceny podobne jak u nas,czasem nawet jest taniej, wybór nieporównywalny. Co ważne wysyłają tego samego dnia. Dzisiaj kupiłem jakieś drobiazgi (oczywiście rowerowe)i już dostałem potwierdzenie wysłania i link do trackingu w Fedexie. Sprawdziłem przesyłka podróżuje. Przy poprzednich zakupach paczka docierała najpóźniej  w ciągu 3 dni. Teraz wybrałem jakąś tańszą opcję i ma przyjść w ciagu 5-7 dni. Zobaczymy. Sklepów nie wymieniam, coby nie zostać posądzony o reklamę, ale gdyby ktoś był zainteresowany to oczywiście zdradzę namiary.

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014
« 13 Maj 2015, 19:45 »
Ja poproszę linki sklepów

Offline Mężczyzna faja

« 13 Maj 2015, 20:46 »
W takim razie podaję

Części rowerowe, opony itp
http://www.bike-discount.de/en

odzież rowerowa, buty, itp ( z tym że sprzedają dobre marki więc tanio nie jest, ale cena jest wg mnie lepsza niż to samo w ojczyźnie, a wybór ogromny)
http://www.bobshop.pl  (mimo, że .pl to sklep niemiecki)

Offline janogonowski

• Miasto: wawa
  • Na forum od: 19.04.2010
« 14 Maj 2015, 23:06 »
http://www.bike-discount.de/en
Dzięki opcji "price guarantee" zakupiłem 2 tygodnie temu buty po cenie jaką znalazłem w jednym z hiszpańskich sklepów rowerowych (obniżka o 60€). Przesyłka do Polski - 3 dni robocze. Buty okazały się za duże więc odesłałem buty z powrotem do sklepu (pod zamówieniem masz opcję wydruku etykiety zwrotnej jaką przyklejasz na paczkę i wysyłasz Pocztą Polską - na poczcie oczywiście nic nie płacisz za paczkę). Buty w 4 dni dotarły do sklepu - ponowna wysyłka zajęła 3 dni robocze. Na moje pytanie ile razy mogę dokonywać zwrotów, wymiany których koszt wysyłki w jedną i drugą stronę pokrywa sklep dostałem odpowiedz "Tyle ile masz ochotę". Obsługa tip-top, ceny bardzo dobre i niższe niż w polskich sklepach (np. kaseta Alivio 9 tansza o 10 PLN).

Odnośnie innych sklepów jest tego sporo: wiggle.co.uk (również polecam - ceny zawyżone ale mają opcję negocjacji ceny, wyprzedaże po sezonie), wspomniany bobshop, merlincycles.co.uk, itd

Offline Mężczyzna Romal

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 05.06.2006
« 15 Maj 2015, 01:50 »
merlincycles.co.uk
Ostatnio kupowałem tam opony. Nie takie znów najtańsze, wartość przesyłki ok. 300 zł, a oni wysłali to zwykłym listem. Fakt, przesyłka doszła w kilka dni, ale gdyby zaginęła na poczcie, to szukaj wiatru w polu. Żadnego dowodu, że nadali i żadnego, że odebrałem.

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
« 15 Maj 2015, 01:54 »
Znając Merlin Cycles, wzięliby to na siebie, co najwyżej po przeczekaniu standardowych 14 dni na wysyłkę w Europie.

Porządna firma.

Offline Mężczyzna krzychu

• Miasto: Rzeszów/Rymanów
  • Na forum od: 04.07.2011
« 15 Maj 2015, 15:49 »
Kupowałem raz w centrumrowerowe.pl i mi przesyłka przyszła szybko ale niestety w przypadku wielu sklepów internetowych niskie ceny często wiążą się z niedostępnością towaru "od ręki" Lepszy pewny i mały zarobek niż ryzyko mrożenia kasy w towarze, czyli klient kupi jakiś towar a sklep dopiero sprowadza go od dystrybutora. Jak sklep daje jakąś super promocje to czeka aż kilku klientów kupi dany towar i wtedy sprowadza większą ilość od dystrybutora. Sprawa się komplikuje jak dystrybutor pewnego towaru nie ma a to się zdarza.

Offline Mężczyzna faja

« 15 Maj 2015, 17:30 »
Dzisiaj kupiłem jakieś drobiazgi (oczywiście rowerowe)i już dostałem potwierdzenie wysłania i link do trackingu w Fedexie. Sprawdziłem przesyłka podróżuje. Przy poprzednich zakupach paczka docierała najpóźniej  w ciągu 3 dni. Teraz wybrałem jakąś tańszą opcję i ma przyjść w ciagu 5-7 dni. Zobaczymy. Sklepów nie wymieniam, coby nie zostać posądzony o reklamę, ale gdyby ktoś był zainteresowany to oczywiście zdradzę namiary.
No i nie dotrzymali słowa. Przesyłka przyszła dzisiaj, znaczy po dwóch dniach od złożenia zamówienia.

merlincycles.co.uk
Ostatnio kupowałem tam opony. Nie takie znów najtańsze, wartość przesyłki ok. 300 zł, a oni wysłali to zwykłym listem. Fakt, przesyłka doszła w kilka dni, ale gdyby zaginęła na poczcie, to szukaj wiatru w polu. Żadnego dowodu, że nadali i żadnego, że odebrałem.
Znając Merlin Cycles, wzięliby to na siebie, co najwyżej po przeczekaniu standardowych 14 dni na wysyłkę w Europie.

Porządna firma.
Moja córka kupowała coś w angielskim sklepie internetowym. Oczywiście przesyłka wysłana zwykłą pocztą nie dotarła. Odpowiedź od sprzedawcy po powiadomieniu go o tym "OK wysyłamy ponownie". Bez reklamacji, zaświadczeń i Bóg wie jeszcze czego Zakładam że w wymienionym sklepie działa to tak samo.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline skolioza

• Miasto: kraków
  • Na forum od: 01.04.2009
    • http://www.RetroMTB.pl
« 18 Maj 2015, 08:50 »
Ten brak profesjonalizmu wychodzi notorycznie w większości polskich sklepów internetowych, sytuacje, gdy coś ze statusem natychmiastowej dostępności wcale dostępne od ręki nie jest - są notoryczne. A to przecież zwykłe bałaganiarstwo i brak organizacji, czy to tak trudno prowadzić dokładną ewidencję tego co się rzeczywiście ma? Skoro mają te statusy dostępności - to i tak muszą to prowadzić i mieć jakiś program do obsługi tego. Problem w tym, że robią to bardzo niechlujnie, stąd masa błędów, które klientów bardzo irytują, szczególnie gdy zależy im na czasie.
Michał, piszesz tak, jakbyś właśnie przeprowadził kontrolę w sklepach ;)
Ja tylko napiszę Ci z drugiej strony: profesjonalna platforma sprzedażowa nie wyeliminuje wszystkiego
Nie jesteś w stanie wykluczyć choćby sytuacji, w której człowiek w sklepie stacjonarnym bierze do przymierzalni produkt (dostępny oczywiście w 1szt  ;D), na który właśnie spływa zamówienie przez stronę www
A błędy - oczywiście zdarzają się - każdemu

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014
« 18 Maj 2015, 08:57 »
Parę razy kupowałem w cykloturze i ich innych sklepach i generalnie nie było tragedii z dostępnością - zawsze się mieścili w terminie. Zdziwili mnie bardzo, jak chciałem kupić kilka fantów, każdy po około 200 zł i nie dało się zrobić paragonów na każdy osobno.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline skolioza

• Miasto: kraków
  • Na forum od: 01.04.2009
    • http://www.RetroMTB.pl
« 18 Maj 2015, 15:20 »
Jesteś w stanie to wykluczyć, rozdzielając pulę towarów do sprzedaży bezpośredniej i sieciowej, to wymaga oczywiście więcej zachodu, ale jest jak najbardziej wykonalne.
To jest utopia Michał...
Słowo klucz - kalkulacja ;)

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy