http://www.bike-discount.de/en
merlincycles.co.uk
Dzisiaj kupiłem jakieś drobiazgi (oczywiście rowerowe)i już dostałem potwierdzenie wysłania i link do trackingu w Fedexie. Sprawdziłem przesyłka podróżuje. Przy poprzednich zakupach paczka docierała najpóźniej w ciągu 3 dni. Teraz wybrałem jakąś tańszą opcję i ma przyjść w ciagu 5-7 dni. Zobaczymy. Sklepów nie wymieniam, coby nie zostać posądzony o reklamę, ale gdyby ktoś był zainteresowany to oczywiście zdradzę namiary.
Cytat: janogonowski w 14 Maj 2015, 23:06 merlincycles.co.ukOstatnio kupowałem tam opony. Nie takie znów najtańsze, wartość przesyłki ok. 300 zł, a oni wysłali to zwykłym listem. Fakt, przesyłka doszła w kilka dni, ale gdyby zaginęła na poczcie, to szukaj wiatru w polu. Żadnego dowodu, że nadali i żadnego, że odebrałem.
Znając Merlin Cycles, wzięliby to na siebie, co najwyżej po przeczekaniu standardowych 14 dni na wysyłkę w Europie. Porządna firma.
Ten brak profesjonalizmu wychodzi notorycznie w większości polskich sklepów internetowych, sytuacje, gdy coś ze statusem natychmiastowej dostępności wcale dostępne od ręki nie jest - są notoryczne. A to przecież zwykłe bałaganiarstwo i brak organizacji, czy to tak trudno prowadzić dokładną ewidencję tego co się rzeczywiście ma? Skoro mają te statusy dostępności - to i tak muszą to prowadzić i mieć jakiś program do obsługi tego. Problem w tym, że robią to bardzo niechlujnie, stąd masa błędów, które klientów bardzo irytują, szczególnie gdy zależy im na czasie.
Jesteś w stanie to wykluczyć, rozdzielając pulę towarów do sprzedaży bezpośredniej i sieciowej, to wymaga oczywiście więcej zachodu, ale jest jak najbardziej wykonalne.