Autor Wątek: [wyprawa] 4 Strony Polski - Wyprawa rowerowa - LIpiec 2011r.  (Przeczytany 1272 razy)

Offline Mężczyzna BartekO

• Miasto: Tuchów
  • Na forum od: 18.07.2010
Witam i Zapraszam na strone wyprawy: www.4strony.xt.pl oraz opinii nt. wyprawy.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
trasę Opole - Kraków to sobie lepiej przejedź bliżej granicy czeskiej bo jazda przez centrum górnego śląska to wątpliwa atrakcja  :wink:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Coś Ci źle wyszło z trasą na stronie. Czerwona linia nie biegnie przez Bieszczady, a masz tam być. Ja bym jeszcze dorzucił jakieś Zakopane, ale to już tylko moja opinia :D
Trasa dość ambitna. Jeżeli rower o którym piszesz na stronie jest jedynym jakiego używasz, to 3,5 tys. km przejechanych w półtora sezonu to troszeczkę mało. Powinieneś wiosną pojeździć trochę więcej i wtedy dasz radę bez problemu :D  Powodzenia :D

Offline Mężczyzna anu

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 22.05.2009
Kilka osób już urzekła magia skrajnych współrzędnych, aczkolwiek robili to albo etapami, albo częściowo:

http://cykloid.pl/u-nas-dalej-ju-nie-mona-jecha.html
http://www.polskawita.pl/wydarzenia/polska-poludnie---polnoc-w-30-dni.html (a... ta to piesza...)

W sumie jakbyś miał możliwość wydłużenia nieco czasu podróży, to mógłbyś się pokusić o trasę dookoła Polski, która uwzględniałaby te skrajne punkty (albo podzielić ją na pół, gdyby dodatkowy czas nie wchodził w rachubę).

Ta trasa z kąta w kąt może być umiarkowanie atrakcyjna i będzie raczej omijać regiony uznawane za ciekawe turystycznie, a opierać będzie się na idei. Te punkty to tylko symbol, a pedałowania przez Polskę przeciętną będzie co niemiara (chociaż być może właśnie tam można odnaleźć jakąś esencję naszego kraju) Dotkniesz Rozwiewa, a nie przejedziesz wybrzeża. Dotkniesz Bieszczad, a nie przejedziesz gór. Dotkniesz Bugu, a nie przejedziesz wschodniej granicy...

Ja bym tę czerwoną kreskę trasy rozgiął jak najbliżej granic, w sumie niewiele brakuje, a wiele odcinków jest równoległych do granicy, tyle, że biegnie wewnątrz kraju. Dosztukować trochę kilometrów i wystarczy na pełną pętlę:)

Offline Mężczyzna Mike

• Miasto: Piastów
  • Na forum od: 30.10.2010
Termin podobny do mojego, trasa w kilku miejscach też się pokrywa trochę, jednak ja zamierzam objechać Polskę wzdłuż granic. Może gdzieś na trasie się spotkamy ;)

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
z Zielonej Góry do Wrocka jest bardzo zła droga. Ciasno, tiry ... jednym słowem .. nic fajnego :/
… why so serious ?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum