Ba...sakwy nawet nie wchodzą.
Cytat: robertrobert1 w 26 Lut 2015, 16:38Ba...sakwy nawet nie wchodzą.Nie mówię tu o wygodzie (nie kupuje się takiego namiotu dla wygody), a o możliwości włożenia do niego sakw którą to zanegowałeś a ja wyprostowałem.A sakwy wolę mieć zawsze blisko siebie bo nie lubię jak mokną.
Poza tym lubię mieć do nich dostęp w każdej chwili.
A często korzystasz z tej możliwości?
Tylko ryzykujesz kradzieżą. Jak sakwy zostawić na zewnątrz - to może ktoś przyjść i ukraść to co jest w środku, lub ukraść całą sakwę. Emes w ten sposób stracił lustrzankę, którą miał w przedsionku namiotu, gdyby miał w środku, nie byłoby problemu. Dlatego jak jest możliwość - to dużo lepiej schować sakwy do środka.
Cytat: globalbus w 26 Lut 2015, 22:40zdarzało mi się tygodniami nie odpinać sakw od roweru, bo i roweru nie przypinałem. O czym to ma świadczyć? Chyba tylko o tym, że akurat miałeś farta.
zdarzało mi się tygodniami nie odpinać sakw od roweru, bo i roweru nie przypinałem.
Jak sakwy są niepotrzebne to nie ma co ich ze sobą ciągnąć, a jak potrzebne, to znaczy, że ich strata oznacza koniec wycieczki lub poważne utrudnienia/niewygody.