Autor Wątek: Rowerowy bidon do transportu WINA  (Przeczytany 6627 razy)

Offline Maciej Mężyński

• Miasto: Kołobrzeg
  • Na forum od: 15.02.2011
    • http://www.rowerowewakacje.pl
Rowerowy bidon do transportu WINA
« 16 Lut 2011, 18:48 »
Podczas wypraw nie trzeba rezygnować z podstawowych przyjemności życia doczesnego. Poza tym, wielokrotnie się zdarzało, że gospodarze u których nocowaliśmy dawali nam szklaną butelkę z winem na drogę.  I jak tu odmówić? Przecież nie wyleje za zakrętem, żeby nie dźwigać, ani tez nie wypiję na miejscu bo jak potem jechać???????? i z resztą co to za przyjemność tak na szybkiego. Co więcej, transport szkła stwarza kłopoty. Jak się zbije, to nie tylko stracimy zawartość cennego płynu ale pomoczymy ciuchy i co najgorsze możemy uszkodzić sakwy. Firma KleenKanteen z USA sprzedaje bidony na wino dla rowerzystów. Pasują do standardowego koszyka.
« Ostatnia zmiana: 16 Lip 2017, 09:32 Maciej Mężyński »
www.rowerowewakacje.pl
Rowerowe wyprawy z małymi dziećmi, grupami młodych ludzi i w ogóle o wakacjach na rowerze.

Offline Mężczyzna van

• Miasto: Jaworzno
  • Na forum od: 27.12.2009
    • http://vanhelsing.bikestats.pl/
« 16 Lut 2011, 19:31 »
Ja tam jakoś nigdy nie miałem problemów z przewożeniem wina w sakwie, po prostu się wkładało pomiędzy ubrania i było OK. Żeby zbić trzeba by się wywalić, a to się jakoś super często przecież nie zdarza. Dla mnie to lekki przerost formy nad treścią, na upartego można nawet butelkę owinąć czymś i włożyć do koszyszka. I też pytanie czy codziennie będziemy takie wino transportować? Przez 40 dni dzień w dzień pić wino... hmm
I pewnie tanie to to też nie jest ;)

Offline Mężczyzna Symfonian

• Dominik
  • Miasto: Piekary Śląskie
  • Na forum od: 18.05.2009
« 16 Lut 2011, 19:36 »
Ja znam takiego co 12butelek wina przewoził i też mu sie zbiły ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum