Autor Wątek: Polska z S na N wzdłuż wschodniej granicy  (Przeczytany 5776 razy)

Offline marcinolsz

• Miasto: Celestynów
  • Na forum od: 21.02.2011
Witam!
Szukam partnera/partnerki na wyprawę wzdłuż wschodniej granicy Polski
termin: wakacje 2011 (najlepiej początek)
początek trasy: Beskid Niski
koniec trasy: Suwalszczyzna
trasa: szczegóły do ustalenia z towarzyszem wyprawy
dzienne odległości: nie mam ochoty na bicie rekordów; ok 70km dziennie (oczywiście średnio)
cel: krajoznawczo, pejzażowo, fotograficzny (+ poczucie klimatu wschodnich wiosek i małych miast)
nocleg: namiot, schroniska, tanie kwatery
wyżywienie:  we własnym zakresie (tzn. wspólne gotowanie); zależy także od noclegu
wiek: w okolicach mojego (prawie 18),  czyli od 17 lat do 20 kilku
drogi: boczne, raczej chciałbym unikać szos i tras samochodowych
Naturalnie przed wyprawą liczę na jakis wypad i kilka spotkań

Offline Mężczyzna odlotowy.wu

• Miasto: Pszczyna
  • Na forum od: 22.10.2008
Gdyby ten początek wakacji dało by się przesunąć na sierpień to ja bardzo chętnie serio mówię. Sam planuje taką trasę. miała być w zeszłym roku ale nie wypaliła. Hmmm myślę, że dało bu się dogadać
Pozdrawiam Wiktor

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Witaj marcinolsz. Jak widzisz towarzystwo u nas można znaleźć. Będzie Ci jeszcze łatwiej jak wpadniesz na chwilę do działu "Przywitaj się" i zostawisz tam ślad po sobie, potem jeszcze dokładniej przestudiuj temat "szukam partnera". Tam znajdziesz szablon do
udanych poszukiwań i wtedy troszkę uzupełnij swój pierwszy post, najlepiej edytując go.
Czy jesteś już tak stary, że przez dyskrecję nie wypada Cię o wiek pytać? :D  Ktoś, kto chce się do Ciebie podłączyć na wakacje zapewne oczekuje takiej informacji, a jak uzupełnisz odpowiednio swój profil to jeszcze będziemy Ci życzenia urodzinowe składać.
Pozdrawiam i życzę, aby było Ci dobrze wśród nas :D

Offline marcinolsz

Dziękuję za powitanie! Także już to uczyniłem w odpowiednim dziale:)

Beskidzki-Aniele myślę, że co do terminu można by się jakoś dogadać... tylko dlaczego Ty aż w Pszczynie chłopaku mieszkasz...

Offline piotbor

• Miasto: Olecko, Olsztyn
  • Na forum od: 16.05.2010
Ja byłbym bardzo zainteresowany, wschodnia Polska jest piękna i już od jakiegoś czasu chciałem przejechać całą wschodnią ścianę. Mieszkam w prawdzie na mazurach ale dojechać w Beskid Niski można zawsze pociągiem, a z Suwalszczyzny do mnie to już rzut beretem. Co do terminu to na dzień dzisiejszy sam nie wiem czy bardziej pasował by mi czerwiec czy sierpień, no i te wcześniejsze spotkanie i wyprawa to też nie takie łatwe do zorganizowania. Co do reszty to wszystko mi jak najbardziej pasuje.

Offline marcinolsz

miło że jesteś zainteresowany... z Beskidzkim-Aniołem wstępne rozmowy poczyniliśmy. Trochę szczegółów przesłałem Ci na pw.

Offline TOMEK_727

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 20.02.2010
Ja również byłbym zainteresowany,ale na razie tylko zainteresowany- jest to termin zbyt odległy jak na poważne deklaracje,jeśli możesz to napisz mi więcej szczegółów.

Pozdrawiam, Tomek.

Offline piotbor

http://www.bikemap.net/route/886169#lat=54.05898&lng=23.02185&zoom=11&type=2
oto moja koncepcja rajdu. Zacząłem od Rzeszowa bo tylko tam mogę dojechać pociągiem. Odrazu mówię że nie znam ciekawych miejsc na południowym wschodzie więc w tej części kraju planowałem trasę na chybił trafił. Czekam na wasze koncepcje.

Offline Mężczyzna Fijolek2005

• Miasto: Warszawa Ząbki
  • Na forum od: 27.12.2010
Jeżeli przyjelibyście 40 tolatka to może na tydzień bym z wami spędził wspólne chwile na rowerze termin do obgadania
Wsiąść do pociągu byle jakiego .
Do Zamościa to kiedy dojadę -widzi pan ten odjeżdżający to jest do Zamościa
O k..wa

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
przez ten zalew siamianowski to nie wiem czy przejedziecie. niech ktos to potwierdzi, ale wydaje mi sie tam jest tylko nasyp kolejowy. czy da rade przejechac? nie wiem.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Przejechanie to tylko dla twardzieli po betonie o nachyleniu około 15% ale spokojnie można przeprowadzić rowery wiejską ścieżka. Polecam tez przeprawę w Gnojnie a nie w Mirowie oraz trasę na Bobrowniki, Krynki i  Bohoniki omijając Sokółkę bo tamtejsza droga wojewódzka to zło.

http://yoshko.bikestats.pl/225387,Mazury-Suwalszczyzna-i-Podlasie-dz-5.html

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
dobrze wiedziec ;-) sam razem z 2-3 kompanami w lato planujemy sciane wschodnia i juz jakies tam wstepne zarysy trasy powstaja.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna Waldic

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 23.01.2010
Cytat: "olo"
przez ten zalew siamianowski to nie wiem czy przejedziecie. niech ktos to potwierdzi, ale wydaje mi sie tam jest tylko nasyp kolejowy. czy da rade przejechac? nie wiem.

Da się bez większych problemów. Trzeba tylko jechać ostrożnie ze względu na wąską ścieżkę i sporadycznie przejeżdżające pociągi.

Offline Mężczyzna ehwj

• Miasto: Krościenko Wyżne
  • Na forum od: 21.03.2010
Też w planach mam taką wyprawę na początku lipca, więc może się spotkamy na trasie  :D
pozdr

Offline piotbor

Cytat: "yoshko"
Przejechanie to tylko dla twardzieli po betonie o nachyleniu około 15% ale spokojnie można przeprowadzić rowery wiejską ścieżka. Polecam tez przeprawę w Gnojnie a nie w Mirowie oraz trasę na Bobrowniki, Krynki i  Bohoniki omijając Sokółkę bo tamtejsza droga wojewódzka to zło.

http://yoshko.bikestats.pl/225387,Mazury-Suwalszczyzna-i-Podlasie-dz-5.html

dzięki kolego, skorzystam z rady

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum