Autor Wątek: Kolorowe kosmetyki na wyprawach :D  (Przeczytany 14391 razy)

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
Odp: Kolorowe kosmetyki na wyprawach :D
« 1 Sie 2011, 20:21 »
Jak się rozbijasz na wysuszonej ziemi i ostro popada, to woda potrafi przepłynąć przez namiot bez podłogi prawie strumieniem. Na jedną noc to by mi się nie chciało, choć kiedyś było to potrzebne. Ale to w dawnych, przed rowerowych czasach.
Wracam do jeżdżenia.

Offline miyu

• Miasto: milanówek k/warszawy
  • Na forum od: 22.06.2011
« 2 Sie 2011, 14:03 »
zawsze można łyżką wyskrobać mini-fosę;) a tak serio, na rower z łopatą?? :lol:

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
« 2 Sie 2011, 14:20 »
I tak właśnie toczy się wątek o kolorowych kosmetykach:)
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
« 2 Sie 2011, 14:30 »
No to wracajac do tematu, choc moze nie kosmetykow, a bizuterii, to troche sie zdziwilam ogladajac zdjecia Hindiany z Rumunii, na ktorych ona i cora mialy bransoletke/lancuszek. Hmm, dla mnie to nieco dziwne.
Nie nosze bizuterii jezdzac na rowerze (a poniewaz jezdze codziennie - nie nosze bizuterii w ogole;) ), nie mowiac juz  o przyozdabianiu sie na wyprawy (no bo po co?), a na takiej Rumunii to nawet bym sie bala nosic jakiekolwiek blyskotki;)

A jak jest i was dziewczyny? (no i moze panowie ? :) )
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 2 Sie 2011, 14:42 »
na takiej Rumunii to nawet bym sie bala nosic jakiekolwiek blyskotki;)
Aaaa... dlaczego byś się bała?
I czy na Szkocji  :)  byś się bała mniej?

Offline Kobieta Marta

« 2 Sie 2011, 14:45 »
bo to mimo wszsytko dziki kraj;)

o co chodzi z tym "na"
mowi sie: na Wegrzech, na Rumunii, na Litwie, we Wloszech, w Szkocji ??

The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
« 2 Sie 2011, 15:02 »
Biżuteria na rowerze w ogóle nie przeszkadza. Zazwyczaj wożę ze sobą kilka zestawów srebra. Lubię :) Uwielbiam też sztuczną biżuterię i naprawdę na każdym wyjeździe coś takiego kupuję. Z ubiegłego roku z Pińska mam śliczne bursztynowe kolczyki, pięknie komponowały się z folkowa białoruską chustką na głowę, kupioną na targu w Łucku. Wczoraj np w Magnolii we Wrocku widziałam śliczny naszyjnik z rowerem, wysadzany cyrkoniami. Po raz pierwszy w tym roku obcięłam przed wyprawą paznokcie, zazwyczaj jeżdżę z długimi i pomalowanymi mocnym kolorem. Też lubię :) Przy długich wyprawach paznokcie jednak wymiękają, więc złożyłam broń dla własnej wygody. Na wyprawę do Rumunii wzięłam złoto i nadal mam wszystko :) Mycie z butelki w lesie jest ok, nie przeraza mnie, ale w lusterku na przypadkowych stacjach benzynowych lubię ładnie wyglądać, dlatego codziennie robię również makijaż. Oczywiście, nic to w porównaniu z poligonem chemicznym, jaki nakładam na twarz do pracy, ale nie umiem się tego wyrzec. Czuję się od razu poczwarą i już wolę przecierpieć niewybredne komentarze Arka niż jechać jak naleśnik.
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 2 Sie 2011, 15:14 »
Marto, jaki dziki, no coś Ty:) Moim zdaniem bezpieczniej niz w Polsce...
Ja próbowałam się przyozdobić bransoletką jak jechałam w Kaczawskie, ale mi się dyndała i mnie zbytnio irytowało, paznokcie u nóg pomalowane widywałam kilka razy u dziewczyn-sakwiarek:) Ja jestem niestey za leniwa:/
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 2 Sie 2011, 15:24 »
współczuję wam, na co dzień noszę zegarek, taki ze stalową bransoletą. Na wyprawie po pierwszym dniu trafił do sakwy, bo niemiłosiernie męczył nadgarstek.

My home is where my bike is.

• Użytkownik forum
« 2 Sie 2011, 15:28 »
czego współczujesz? Jak się chce to sie nosi, jak sie nie chce, to się chowa do sakwy. Ja np. mogłabym Ci zacząć współczuć noszenia zegarka na co dzień - nigdy nie potrafiłam do tego się jakoś zmusić...

Offline Kobieta Marta

« 2 Sie 2011, 15:36 »
Dobra, to slowo "dziki" moze powinnam wziac w cudzyslow;)
Jednak kombinacja: bizuteria + rower jakos do mnie nie przemawia.
Tak jak wiewiorka napisala - barnsoletka dynda i przeszkadza, latwo o cos zaczepic i zerwac. Pot ze srebrem tez nie reaguje najlepiej;/

Kolczyki zakladam tylko jak gdzies wychodze (night out:) ) podobnie z "makijazem", choc to zbyt szumne slowo jak na to co robie:) ograniczam sie bowiem tylko do podkladu:)
Moja siostra miala niesamowity ubaw jak malowala mnie na wesele, ale to juz osobna historia:)

Paznokci nie maluje, ani gornych ani dolnych nie mam do tego cierpliwosci ;) a serio to po prostu mi sie to nie podoba. Poza tym nie lubie dlugich, gdyz przeszkadzaja mi, szczegolnie w pisaniu na klawiaturze, no i w zwyklych domowych czynnosciach.

Offline miyu

• Miasto: milanówek k/warszawy
  • Na forum od: 22.06.2011
« 2 Sie 2011, 15:45 »
ja to chyba tak fazami: całe zeszłe wakacje przejeździłam w koralikach, takich etnicznych, na rzemyk i było ok, zdjęlam dopiero, jak się chciałam opalić pod nimi:)
w tym, oprócz zegarka, mam sznurkową bransoletkę, którą lubię - amulet taki. i kolczyki w "2,3 i 4" dziurce, zwykłe wkręty. i pierścionek malutki, który noszę zawsze.
lubię, jak nie przeszkadza, ale wszystko zależy od momentu: w długich, wiszących kolczykach też jeżdziłam (w mieście) i było ok. w góry bym ich nie wzięła, ale krótkie - czemu nie:))

• Użytkownik forum
« 2 Sie 2011, 15:47 »
no, ja ze swoim upodobaniem do kiczu chętnie bym się jednak poobwieszała, najlepiej czyms szklanym i kolorowym, ale ponieważ mam też te nieustające wrażenie przeszkadzajstwa, to nie mogę:/. Paznokcie ochoczo też bym wymalowała na wyjazd, na niebieski bądź też wenerycznie zielony, ale kurcze, nie umiem tego nawet prosto zrobić... :o

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 2 Sie 2011, 16:17 »
o co chodzi z tym "na"
mowi sie: na Wegrzech, na Rumunii, na Litwie, we Wloszech, w Szkocji ??
Hmmm... "na Rumunii"  :o   ???
Może nam hindiana rozjaśni (jeśli zechce) ?
Dobrze pamiętam hindiano, żeś polonistką z wykształcenia?

Offline Kobieta Marta

« 2 Sie 2011, 16:25 »
a jak uwazasz powinno sie mowic?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum