Autor Wątek: Rowery w PRD  (Przeczytany 5965 razy)

Offline Kobieta ttin

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 16.05.2011
Odp: Rowery w PRD
« 16 Sie 2011, 20:32 »
Ja tak jechałem wzdłuż torów w Krakowie i zaliczyłem taką piękną  glebę, że aż kask pękł gdy koło wpadło w torowisko. Taką scieżką to niech jedzie ten, który to wymyślił.

No ja jestem na etapie rehabilitacji po złamaniu ręki i zwichnięciu łokcia, bo pośliznęłam się rowerem właśnie na torach tramwajowych. A wcale jak szalona nie jechałam.
« Ostatnia zmiana: 16 Sie 2011, 21:36 yoshko »

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 17 Sie 2011, 13:49 »
Wpadło mi w oczy na wykopie: [bit_ly]http://www.km24.waw.pl/2011/08/12/to-jest-genialne/[/bit_ly] . Jak dla mnie idiotyczny pomysł, już widzę tych rowerzystów wpadających w szyny i zaliczających glebę przed tramwajem...

a o co chodzi z
Sam jeżdżę rowerem rekreacyjnie (samobójcą nie jestem, żeby tak jechać do pracy)
? :P
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
« 17 Sie 2011, 17:53 »
Rekreacyjnie to właśnie po mieście. W trasie to bywa nudno, a tu zawsze coś się dzieje ;D
Wracam do jeżdżenia.

Offline Mężczyzna ciman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 26.05.2009
« 22 Sie 2011, 16:35 »
Ciekawa akcja w Białymstoku:
- tytuł filmiku to oczywiście "prezencik" dla pani "kierowcy". Ciekawe jakie kwiatki bym mógł nagrać jeżdżąc na codzień po Warszawie, gdybym miał GoPro :P

Offline Mężczyzna ambi

• Miasto: Brwinów
  • Na forum od: 21.02.2010
« 23 Sie 2011, 13:53 »
Ścieżki na torowisku to dobry pomysł (jeśli nie ma miejsca na zbudowanie ścieżki), ale na prostych odcinkach. W miejscu gdy krzyżuje się kilka torowisk pomysł już trochę gorszy, ale nadal lepszy niż brak ścieżki.

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
« 24 Sty 2012, 18:23 »
Nie wiem czy tak do końca w temacie, ale filmik śmieszny :D

Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 29 Sty 2012, 00:32 »
W miejscu gdy krzyżuje się kilka torowisk pomysł już trochę gorszy, ale nadal lepszy niż brak ścieżki.

Tu się nie zgodzę. brak ścieżki jest absolutnie najlepszym pomysłem na każdej możliwej drodze. Niestety, pomysł ten zanika... :(
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
« 29 Sty 2012, 00:43 »
W miejscu gdy krzyżuje się kilka torowisk pomysł już trochę gorszy, ale nadal lepszy niż brak ścieżki.

Tu się nie zgodzę. brak ścieżki jest absolutnie najlepszym pomysłem na każdej możliwej drodze. Niestety, pomysł ten zanika... :(

Tu się nie zgodzę. Ścieżka jest dobrym pomysłem dla wielu rowerzystów, którzy nie jeżdżą tak intensywnie jak Ty Aardzie :) Temat już zresztą wałkowaliśmy.
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum