Ankieta

Czy uważasz, że forum "Dla Kobiet" jest tutaj potrzebne?

Tak, kobiety powinny mieć swoje miejsce
15 (46.9%)
Nie, przecież kobiety piszą na wszystkich forach tematycznych
17 (53.1%)

Głosów w sumie: 30

Głosowanie skończone: 4 Mar 2011, 20:20

Autor Wątek: Los podforum "Dla kobiet"  (Przeczytany 10253 razy)

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Los podforum "Dla kobiet"
« 26 Lut 2011, 20:52 »
A mozna glosowac tylko raz ? :P
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
« 26 Lut 2011, 20:55 »
Cytat: "aard"
Cytat: "Janusushi"
Moim zdaniem zdania "kobiety powinny mieć swoje miejsce" i "przecież kobiety piszą na wszystkich forach tematycznych" nie wykluczają się.

Jako samodzielne zdania - nie wykluczają się, ale jako odpowiedzi na pytanie zadane w temacie ankiety wykluczają się jak najbardziej :)

Ale jak tu w takim razie zagłosować w ankiecie, skoro zgadzam się z obydwiema odpowiedziami? Chyba wezmę pod uwagę tylko pierwsze trzy literki odpowiedzi :)

Offline Mężczyzna bikecrusade

• Nie jestem łysy, tylko golę głowę.
  • Miasto: Oxford
  • Na forum od: 31.10.2009
    • http://www.biketouringnutz.com
« 27 Lut 2011, 02:08 »
Jako feminista odpowiem, że bez sensu. No bo niby jak?
Kobiety o menstruacji, damskiej modzie, kobiecym stylu itp mają rozmawiać na osobnym forum? A mężczyźni o goleniu twarzy, sprzęcie rowerowym i testosteronie w tabletkach na "normalnym forum"? Przecież to dyskryminacja.
Ja znam kobiety, które mogłby zadziwić niejednego faceta oraz facetów, przepraszam was dziewczyny, jak dziewczyny. Z całkiem niezłym rozmiarem biustu włącznie.
Więc powiem tak: kobiety mają swoje miejsce na wszystkich forach tematycznych i piszą na tychże. Koniec, kropka.

« 27 Lut 2011, 11:25 »
No dobrze, zgadzam się. Nie odbieram nikomu prawa do posiadania własnego podforum przecież. Swoją drogą jak jest "Tylko dla kobiet", to powinno być też "Tylko dla mężczyzn", gdzie moglibyśmy swobodnie dyskutować o kobietach, w kontekście roweru rzecz jasna.  :wink:

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 27 Lut 2011, 12:11 »
bikecrusade -  forum o którym rozmawiamy nie ma w tytule słowa "tylko". Poza tym to czujesz się pokrzywdzony przez los? :D

« 27 Lut 2011, 14:33 »
Cytat: "transatlantyk"
bikecrusade -  forum o którym rozmawiamy nie ma w tytule słowa "tylko". Poza tym to czujesz się pokrzywdzony przez los? :D

"Tylko dla kobiet" czy "Dla kobiet" to wszystko jedno i  oznacza "Nie dla mężczyzn".
Tak, czuję się pokrzywdzony. Chciałbym być kobietą, żeby mieć dedykowane podforum.  :wink:
A tak na poważnie, to żartowałem. Wisi mi to. Janusushi dwa posty wyżej wygarnęła prawdę i niech tak będzie. Dyskusję o dyskryminacjach zostawiam na później. Peace.  :)

Offline zegarynka

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 14.02.2010
« 27 Lut 2011, 14:36 »
ja się już przyzwyczaiłam do układu forum jaki jest więc nich tak zostanie dla mnie :)

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 27 Lut 2011, 15:25 »
Cytat: "bikecrusade"
Myślałam, że jest to ankieta skierowana do dziewczyn :) Inaczej to faceci będą decydować o losie forum dla kobiet - nie da się ukryć, że macie przewagę liczebną.

Od początku miałem taki zamiar, ale nie wiedziałem, jak to rozwiązać technicznie (jak zabronić facetom głosowania?)
Teraz już wiem, więc umawiamy się, że głosuje kto chce (poznajmy opinię całego forum), ale głos decydujący mają kobiety. Wyłącznie w przypadku remisu wśród kobiet zdecyduje łączna liczba głosów, ok?

Póki co remisu nie ma, pnoieważ głosowało 7 kobiet ;)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 27 Lut 2011, 15:26 »
Witaj Zegarynko! :D

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 28 Lut 2011, 09:19 »
Moim zdaniem faceci oczywiście powinni jak najbardziej decydować o losie podforum dla kobiet - przecież to oni się najchętniej na nim wypowiadają. Proszę tylko spojrzeć np. na temat o broni.
Poza tym zawsze mogą tam wrzucać np. czyjeś tematy powitalne gdy uznają że tak powinno być, bo gadka przesunęła się w stronę opowiadania o mężach.
 :mrgreen:
Ta ankieta to chyba jakiś dowcip, ale dla mnie mało śmieszny, więc nie wezme udziału:)
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
« 28 Lut 2011, 12:52 »
Cytat: "aard"
Cytat: "bikecrusade"
Myślałam, że jest to ankieta skierowana do dziewczyn :) Inaczej to faceci będą decydować o losie forum dla kobiet - nie da się ukryć, że macie przewagę liczebną.

Od początku miałem taki zamiar, ale nie wiedziałem, jak to rozwiązać technicznie (jak zabronić facetom głosowania?)
Teraz już wiem, więc umawiamy się, że głosuje kto chce (poznajmy opinię całego forum), ale głos decydujący mają kobiety. Wyłącznie w przypadku remisu wśród kobiet zdecyduje łączna liczba głosów, ok?

Póki co remisu nie ma, pnoieważ głosowało 7 kobiet ;)

tylko w tych twoich równouprawnieniach zagubiłeś się w tym, że to facet podniósł temat likwidacji tego forum.
Widać kobiety do tej pory nie czuły się obrażone tym stanem, dlatego zupełnie nie kumam skąd twoja obronna inicjatywa

no ale w czasach szalejącej politycznej poprawności trzeba się liczyć z takimi kwiatkami...

Cytat: "martwawiewiórka"

Ta ankieta to chyba jakiś dowcip, ale dla mnie mało śmieszny, więc nie wezme udziału:)
spoko faceci wiedzą co dla was dobre, więc w ramach równouprawnienia  was wyręczą :)

Offline Mężczyzna usulovski

• Miasto: Edynburg
  • Na forum od: 17.07.2008
« 28 Lut 2011, 13:14 »
Cytat: "vooy.maciej"

tylko w tych twoich równouprawnieniach zagubiłeś się w tym, że to facet podniósł temat likwidacji tego forum.
Widać kobiety do tej pory nie czuły się obrażone tym stanem, dlatego zupełnie nie kumam skąd twoja obronna inicjatywa

no ale w czasach szalejącej politycznej poprawności trzeba się liczyć z takimi kwiatkami...

Nie tak do końca, temat zainicjowała Hindiana, która oznajmiła, że ten dział ją śmieszy i wszystko jest sztuczne.
http://www.podrozerowerowe.info/viewtopic.php?p=55818#55818

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
« 28 Lut 2011, 13:24 »
to serdecznie aarda przepraszam,  trafiłem na ten temat od 1 posta (bez Twojego linka) i oniemiałem, uff nie ejst jednak jeszcze źle ;)

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 28 Lut 2011, 13:28 »
ale to aard, było nie było, przeniósł powitanie Kasi Pustelnikowej z Powitalni, bo miał takie widzimisię, i od tego się zaczęło.:)
Hindiana juz zreszta zmieniła zdanie :D
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 28 Lut 2011, 19:54 »
Cytat: "martwawiewiórka"
Moim zdaniem faceci oczywiście powinni jak najbardziej decydować o losie podforum dla kobiet - przecież to oni się najchętniej na nim wypowiadają. Proszę tylko spojrzeć np. na temat o broni.

Ten temat jest w dziale dla kobiet?!  :oops: Teraz to ja czuję się dyskryminowany ;)

Fajnie to wygląda jak w liście tematów w rubryce 'ostatni post' są nicki Waxmund, Transatlantyk, Aard ;) O! A teraz jeszcze Robert! :P

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum