Autor Wątek: Rekord rocznego przebiegu  (Przeczytany 4754 razy)

Offline Mężczyzna jedenkg

• Miasto: BB
  • Na forum od: 21.11.2008
    • http://fotowyprawy.com
Rekord rocznego przebiegu
« 2 Mar 2011, 00:32 »
Zawsze można kazać się codziennie wywozić na jakąś odpowiednią wysokość i sobie z niej zjeżdżać.. I się nakręci odpowiednią liczbę kilometrów "na rowerze" ;)
Swego czasu, będąc jeszcze młodym :) nakręciłem w ciągu roku ponad 4 tyś. Pewnie niewiele, ale było to głównie po górach - dość krótkie dojazdy w góry z racji pomieszkiwania w Beskidach i potem czyste MTB. Krótko mówiąc kilometr kilometrowi nie równy.. Aczkolwiek 120 tyś to i z górki masakra (chociażby dla tyłka :) ) A może ten gość przed Niemcami uciekał..? :)

A przy okazji, ciekawe czy są podobne statystyki związane z przebytymi przewyższeniami (np. dzienny rekord)..

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 2 Mar 2011, 23:07 »
Cytat: "jedenkg"
A przy okazji, ciekawe czy są podobne statystyki związane z przebytymi przewyższeniami (np. dzienny rekord)..

Jasne że są! :)
http://wilk.bikestats.pl/index.php?did=229794
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline blindbob

• Miasto: krakow
  • Na forum od: 03.03.2009
« 5 Mar 2011, 13:30 »
Cytat: "jedenkg"
Zawsze można kazać się codziennie wywozić na jakąś odpowiednią wysokość i sobie z niej zjeżdżać.. I się nakręci odpowiednią liczbę kilometrów "

moze i tak robił czsem :)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 30 Mar 2011, 12:18 »
trochę inny, ale też rekord:

Obecny rekord torowy na dystansie 200 metrów należy do Francuza, Kevina Sireau. Dystans ten przejechał on w czasie 9,572 sekundy, co daje prędkość średnią nieco ponad 75 km/h.

Rekord godzinny (bity na torze kolarskim) według norm UCI wynosi 49,7 km i od 19 lipca 2005 roku należy do Czecha, Ondrieja Sosenki. Lepszy od Niego był Brytyjczyk, Christopher Boardman, który osiągnął wynik 56,375 km, jednak z powodu używania roweru niezgodnego z wymaganiami UCI, jego wynik nie może być uznany za oficjalny rekord.

http://polskanarowery.sport.pl/msrowery/1,105126,9073670,Najszybsze_rowery_w_historii.html
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna usulovski

• Miasto: Edynburg
  • Na forum od: 17.07.2008
« 30 Mar 2011, 12:26 »
Ondriej Sosenka tyle razy był łapany na dopingu, że głowy bym sobie jego osobą nie zawracał. Dziwie się, że nie anulowali mu tego rekordu.

Offline Kobieta anja

• Miasto: Żory / Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2009
    • http://picasaweb.google.pl/ania.jaskulska
« 30 Mar 2011, 13:35 »
Cytat: "vilqu"
Ondriej Sosenka tyle razy był łapany na dopingu, że głowy bym sobie jego osobą nie zawracał. Dziwie się, że nie anulowali mu tego rekordu.

ale jest dopisane, że
jednak z powodu używania roweru niezgodnego z wymaganiami UCI, jego wynik nie może być uznany za oficjalny rekord.

może to był rower elektryczny? ;)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 30 Mar 2011, 13:55 »
znowu czytanie ze zrozumieniem się kłania  :wink:
Lepszy od Niego był Christopher Boardman[..] jednak z powodu używania roweru niezgodnego z wymaganiami UCI, jego wynik nie może być uznany za oficjalny rekord.
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Kobieta anja

• Miasto: Żory / Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2009
    • http://picasaweb.google.pl/ania.jaskulska
« 30 Mar 2011, 14:31 »
Cytat: "Waxmund"
znowu czytanie ze zrozumieniem się kłania  :wink:
Lepszy od Niego był Christopher Boardman[..] jednak z powodu używania roweru niezgodnego z wymaganiami UCI, jego wynik nie może być uznany za oficjalny rekord.

racja, przyznam się, że nie czytałam, tylko rzuciłam okiem na tekst- tzn wyszukałam nazwiska i akurat natrafiłam na ten fragment...  ;)

Offline Mężczyzna usulovski

• Miasto: Edynburg
  • Na forum od: 17.07.2008
« 30 Mar 2011, 14:48 »
W Muzeum Narodowym Szkocji w Edynburgu można można zobaczyć jeden z tych nietypowych rowerów, na których pobijano rekordy świata w jeździe godzinnej. Ten akurat należy do Graeme'a Obree, odwiecznego rywala Chrisa Boardmana. Postać znana m.in. dzięki temu filmowi.

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
« 30 Mar 2011, 15:49 »
No prosze mieszkam tu, w wymienionym muzeum bylam dobrych pare razy, ale jakos nie pamietam tego eksponatu;) Muzeum ma mnostwo zakamarkow i do niektorych ekspozycji trudno trafic;)
PS. Muzeum jest mimo to swietne, polecam kazdemu kto sie wybiera do Edi;) (chetnie oprowadze;) )
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
« 31 Maj 2011, 21:19 »
Apropo Tommiego Godwina.
Dziwi mnie że on zabawiał się w ten sposób w sezonie 1939/40. W tym sezonie powinien raczej strzelać do Niemców w Gracji, Norwegii lub Francji, pilnować plaży w ramach Home Guard albo stać przy dziale plot czy reflektorze. To samo tyczy się ekipy, która mu pomagała bo obsługa tej imprezy musiał składać się przynajmniej z kilku osób.

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 31 Maj 2011, 22:50 »
On dbał o nastroje społeczne...  :roll:

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
« 31 Maj 2011, 23:04 »
Ta na pewno...

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 1 Cze 2011, 07:06 »
Wiadomo, są sprawy ważne i ważniejsze. My w Polsce mamy po naszych historycznych przejściach z XVIII i XIX wieku dość jasno skrystalizowane poglądy na tematy takie jak ojczyzna i patriotyzm. On się chował w innych warunkach.
A taka akcja jak przejechanie 90 czy 100 tys. kilometrów w jeden sezon wymagała od niego kilku lat przygotowań, bardzo konkretnej harówy, rezygnacji z wielu innych spraw. Tak sobie to wyobrażam.
Bardzo jestem wdzięczny losowi, że oszczędził mi takich wyborów.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum