Autor Wątek: Przepisy kulinarne :D  (Przeczytany 51888 razy)

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
Odp: Przepisy kulinarne :D
« 14 Gru 2011, 11:22 »
wygląda na to że nawet ja sobie poradzę.

Jezeli tylko potrafisz nie przypalic wody, to dasz sobie rade;)

a najlepiej i tak gotuje moja mama

Nie ma jak u mamy co?? :)
Nie wiem jak to jest, ale faceci tak maja, ze nie wiem jak im cos smakuje to i tak skwituja "nie takie jak u mamy"
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna koval__

• Miasto: Jaworzno
  • Na forum od: 13.05.2010
« 14 Gru 2011, 12:50 »
Nie ma jak u mamy co?? :)
Nie wiem jak to jest, ale faceci tak maja, ze nie wiem jak im cos smakuje to i tak skwituja "nie takie jak u mamy"

u mnie zawsze gotował ojciec :P

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 14 Gru 2011, 23:10 »
Porowa superowa. Wersja bezbulionowa tez daje radę (u nas bezmięsnie)
Dzieki Marta.
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Kobieta Marta

« 14 Gru 2011, 23:47 »
Fajnie że się udała:)

można zrobić  zbulionem warzywnym (taki chyba był w przepisie?? :) ) albo doprawić Vegetą ;)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline kokop

• Miasto: Chard
  • Na forum od: 11.01.2010
« 16 Gru 2011, 19:01 »
 :roll:
No i teraz klapa, bo nie bardzo wiem co pisać na te wywody  ;D
  Chyba tylko to że umiejętność gotowania to nie tyle sprawa płci kucharza tylko tego czegoś z czym się urodził.  Tak jak granie na jakiejś trąbie czy śpiewanie dajmy na to.  Jeden załapie w mig, bo to czuje a drugi  kaplica.
I żaden przepis mu nie pomoże.  Kij z przepisami zresztą, bo ten co czuje to na czuja jedzie i wyjdzie zajebiście.
Talent się liczy. 
A ileż to na świecie niewiast które ni-chu-chu czają o co biega w smażeniu jajecznicy to masakra.  Jednej ostatnio klaruję ideę sałaty w mojej wersji.
To zwykła lodowa sałata, rozszarpana i z dodatkiem ananasa, całej cytryny pochlastanej w kostke i pomarańczy.  Zalane jogurtem i zrobione na lekko słodko.
 Marta zrobi to bez problemu i nie będzie pytac ile czego bo to przecież improwizacja.  Za każdym razem inaczej.
A ta wspomniana blondie > a ile tej pomarańczy? ile jogurtu, ile sałaty ..... szkoda gadać normalnie.
Tak samo jej tłumaczyć jak koledze co jajka na jajecznicę rozbijał o podłogę. I naraził się śmiertelnie bo mi zajebistą patelnię zajechał widelcem

Ps. Trochę przed chwilą pomotało mi się.  Chce dodac jeszcze że Gargul uszedł z życiem po zarysowaniu patelni a i Ilonka nie została uduszona (choc taka myśl w mojej głowie postała) za to że nie kapuje o co idzie w sałacie.  Bo to zajebiści ludzie , tyle że fal nadawanych przez gary nie odbierają.
« Ostatnia zmiana: 16 Gru 2011, 19:11 kokop »
Kleine Fiech ach Scheiße machen.

Offline Kobieta Carmeliana

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 19.03.2011
« 17 Gru 2011, 09:47 »
No i niestety, Kokop ma rację :P

A ja chciałam powiedzieć, że robiłam wczoraj Martowe risotto i było bardzo dobre :) wszystkim smakowało, nawet mojej siostrze, która je tylko słodycze :P

Aczkolwiek jak natarłam się tych warzyw to wyszedł taaaaaaki gar  :lol: dobrze, że się ogarnęły i opadły w trakcie duszenia :P bo to był mój największy garnek, a jeszcze miał dojść ryż  :lol:
Nie ma nic gorszego od cyklisty. No chyba, że mason. A już najgorszy to jest mason na rowerze.

Offline Kobieta Marta

« 17 Gru 2011, 11:30 »
Ciesze sie ze smakowalo;)

PS Reczne tarcie warzyw to masakra, ja zawsze zaganialam do tej czynnosci faceta, ale teraz mam mikser;)

Offline Kobieta Marta

« 21 Gru 2011, 10:18 »
Pewnie teraz juz wszyscy zyja przygotowaniami do swiat, pierogami, kapusta i innymi specjalami, ale o tym bedzie pozniej, poki co na dzis, postna, ale bardzo smaczna zupka, moze ktos bedzie mial ochote :)

Krem marchewkowy

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 21 Gru 2011, 12:45 »
Marta, super wygląda ta zupa!
Jak będę miała czas dzis na zrobienie jedzenia, to zrobię właśnie to!

Edycja: oczywiście bez kolendry, bo niby skąd świeżą teraz.:)
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna chmurat

• Miasto: Czechowice-Dziedzice
  • Na forum od: 26.10.2011
« 21 Gru 2011, 13:10 »
To jest przepis który nawet ja potrafiłbym przygotować :) Myślę że się z nim zmierzę, ale to pewnie już w przyszłym roku ;P
Daleko jeszcze?

Offline Kobieta Marta

« 21 Gru 2011, 13:16 »
:)
ciesze sie przepis sie podoba:)

Hmm, kolendra u mnie jest caly rok swieza i to w duzych ilosciach ;) ale mozna uzyc suszonej, tylko mniej ;)

Offline Kobieta Natalia

• Miasto: Amsterdam
  • Na forum od: 27.01.2008
    • http://www.na-azymut.pl
« 21 Gru 2011, 16:02 »
Właśnie jem twoją zupę porową. Zaje****!!!! :D
Chyba będę z jeszcze większą niecierpliwością czekać na nowe przepisy po tym jak raz spróbowałam :)
<<Fais de ta vie un rêve et de ce rêve une réalité>> Antoine de Saint-Exupéry

Offline Kobieta Carmeliana

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 19.03.2011
« 21 Gru 2011, 16:06 »
To do tych peanów dorzucę, że robię zaraz Martowy makaron z tuńczykiem  8)
Nie ma nic gorszego od cyklisty. No chyba, że mason. A już najgorszy to jest mason na rowerze.

Offline Kobieta Marta

« 21 Gru 2011, 16:08 »
 :icon_redface:

Ciesze sie, ze smakuje;)
Polecam rowniez marchewkowa:)

Postaram sie wkrotce dodac cos nwego, choc teraz beda to pewnie potrawy okoloswiateczne:)

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
« 23 Gru 2011, 20:52 »
Dawaj, Marta, dawaj! Ciekawa jestem czy na święta mieszasz tradycję polską z brytyjską czy jednak wszystko tradycyjnie? U nas wigilia baaaaaaaaaardzo tradycyjnie (ku uciesze wszystkich Irlandczyków, których żadną miarą nie da się przekonać, że "twelve course meal" można nie tylko przygotować, ale i zjeść w ciagu jednego dnia:D). Za to w pierwszy dzień świąt indyk z szynką. Może pudding, ale nie wiem czy jestem na to gotowa - choć lubię bardzo.
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum