Autor Wątek: Przepisy kulinarne :D  (Przeczytany 51908 razy)

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
Odp: Przepisy kulinarne :D
« 14 Mar 2013, 17:40 »
Super gotujesz Marta
Dzieki Bitels, ale bez przesady;)
Wlasnie wczoraj ogladalam sobie tutejszego MasterChefa amatorskiego (taki program o gotowaniu, polskiej wersji jeszcze nie ogladalam, choc mam;) ) i jestem pewna ze nie podolalabym z tymi zadaniami jakie uczestnicy maja do wykonania ;(
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 30 Mar 2013, 15:24 »
Bitels - a skąd Ty wiesz, że ona dobrze gotuje? :) Pisze - owszem, świetnie :)

Siedzę właśnie nad porcją (słuszną) risotta z grzybami według przepisu Marty. Coś świetnego, zwariuję chyba od bogactwa smaku i od tego zachwytu. :) Troszkę trzeba postać nad garem i mieszać to wytrwale, ale warto. Następnym razem wkomponuję gdzieś czosnek i jakieś mięso do tego wymyślę, choć samo w sobie risotto może być daniem podstawowym.
Doskonały pomysł z tym winem w przepisie, bo jak się z butelczyny pół szklanki do ryżu wleje, to jeszcze całkiem pokaźna dawka do konsumpcji z gotowym daniem zostaje :)
Gorzej, że mi się zapas grzybów kończy. Chyba pobiegnę do lasu, może coś jeszcze zostało od jesieni? :)

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 30 Mar 2013, 16:08 »
Jak gotuje?
Można łatwo się przekonać,będzie ku temu okazja.Najbliższy zlot.  ;D
Zresztą prowadzę już pewne pertraktacje z Martą,zbywa mnie jeszcze fajnie,ale to kwestia czasu...
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Bitels

• Gość
« 30 Mar 2013, 17:36 »
Bitels - a skąd Ty wiesz, że ona dobrze gotuje? :) Pisze - owszem, świetnie :)

Skąd wiem? Wystarczy obejrzeć zdjęcia potraw Marty i już człowiek czuje się szczęśliwy i najedzony ;). A poważnie to też czasem przygotowuję potrawy wg przepisów Marty, więc przynajmniej mogę sobie wyobrazić jak Marta gotuje :)

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 30 Mar 2013, 18:27 »
Jak gotuje?
Można łatwo się przekonać,będzie ku temu okazja.Najbliższy zlot.

Marta pisała, że jej nie będzie.

Offline Kobieta Marta

« 3 Kwi 2013, 11:19 »
Kurcze, chwile tu nei zagladalam, a tu takie peany na temat mojego gotowania  :icon_redface:
Wszystkim bardzo dziwkuje i ciesze sie ze potrawy wizualnie/wirtualnie smakuja  :D
Ciesze sie rowniez ze gotujecie cos z moich przepisow! Super!

Doskonały pomysł z tym winem w przepisie, bo jak się z butelczyny pół szklanki do ryżu wleje, to jeszcze całkiem pokaźna dawka do konsumpcji z gotowym daniem zostaje

To jest wlasnie piekne w gotowaniu risotto;) fakt trzeba sie namieszac, ale mozna sobie te czynnosc umilac, podlewajac nie tylko ryz, ale i siebie dobrym winkiem.

Mnie grzybki tez zaczely sie konczyc, ale na szczescie przyjechala paczka z PL, a w niej spory zapasik;)

Mariusz - jakie pertraktacje? nic o tym nie wiem :)

Niestety na zlocie mnie nie bedzie, ale dobra wiadomosc dla lodziakow - bede w PL na majowke;)

PS. no i bym zapomniala, dzis proponuje Wam pyszna pikantna zupe-krem z pieczonej papryki
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna kolega_na_fullu_;-)

• ~(FSM)~
  • Miasto: Przy trasie SKM.
  • Na forum od: 23.01.2012
    • Luźny Kanon przetłumaczony na j. Polski w PDF.

Offline Kobieta Paula86

• Miasto: Polska południowa
  • Na forum od: 17.04.2013
« 25 Kwi 2013, 07:35 »
Jaki przepis polecacie?

ja lubię makaron z łososiem wędzonym,

Offline Kobieta Groneczka

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 22.05.2013
« 22 Maj 2013, 13:23 »
Żaden facet nie jest w stanie zrobic lepszej jajecznicy od dziewczyny :P :P :P
No, przecież wiadomo, że chłopaki też mogą sie tutaj popuszyć swoimi zdolnościami kulinarnymi na wyprawach! Olo np już pokazał jak w warunkach namiotowych przyrządza kurczaka z chrupiącą skórka :D

Moim zdaniem to właśnie facet robi najlepszą jajecznicę ;] Ja nie potrafię zrobić tak dobrej. Co do pozostałych potraw, faceci też je potrafią zrobić tyle, że im się nie chce.
podpis z reklamami usunięty

Offline Kobieta Marta

« 31 Maj 2013, 12:49 »
Poniewaz szparagi staly sie ponoc bardzo modne i w koncu w Polsce je doceniono (tak czytalam) i ja postanowilam cos z nich przygotowac i widze ze bedzie w temacie :)

Zapraszam na jajecznice ze szparagami

a dla fanow miesa

Enchilady z siekana wolowina

Offline Kobieta Marta

« 2 Lip 2013, 18:24 »
Cos tu cicho:)
Pewnie wszyscy jezdza, a nic nie jedza;)
Ja jakos nie mam czasu na jezdzenie niestety :( tak sie jakos nie sklada, ale troche gotuje ;) Ostatnio na blogu pojawilo sie kilka nowych, mam nadzieje ciekawych przepisow, zarowno dla pozeraczy miesa jak i roslinek:)
Zapraszam!

Offline Kobieta Marta

« 29 Lip 2013, 14:44 »
Na panujace upaly polecam

Chlodnik

Offline Mężczyzna aaadam

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 01.07.2013
    • Adama podróże, małe i duże.
« 29 Lip 2013, 19:44 »
Zrobię jutro :D Dzisiaj jednak pozostanę przy zupie chmielowej, mocno schłodzonej.

W sumie to Twój post uświadomił mi, że jeszcze w tym roku nie jadłem chłodnika!

Najczęściej ludzie jadący rowerem pokonują kilometry, ja pokonuję samego siebie.

Offline Kobieta Marta

« 30 Lip 2013, 00:36 »
Co za niedopatrzenie! trzeba to konicznie nadrobić!

Offline Kobieta Marta

« 2 Sie 2013, 11:53 »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum