Autor Wątek: Babska rama  (Przeczytany 8405 razy)

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
Odp: Babska rama
« 4 Maj 2012, 22:43 »
Chyba żartujesz, byłam ostatnio w Amsterdamie i widziałam pięknego holendra za 300e ;)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Kobieta majenstwo

• Miasto: warszawa
  • Na forum od: 28.04.2012
« 5 Maj 2012, 00:38 »
Dokładnie...holendra znalazłam nawet zaDużego dla siebie! ;))
a cokolwiek innego ...to czuję się pogięta w "chińskie osiem" :P

Offline Kobieta mostar

• Miasto: Zielonka k/Warszawy
  • Na forum od: 06.05.2012
« 6 Maj 2012, 21:50 »
Cześć,

ja co prawda jestem malutka, ale od dawna jeżdżę na męskiej ramie i bardzo sobie chwalę. Jakoś tak stabilnie się czuję. A jak fajnie się nogę przekłada przodem :) Pozdrawiam!

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
« 7 Maj 2012, 22:03 »
Pamiętaj, że chodzi tu o rower MTB, nie holendra. Dostać damkę holendra nawet na taki wzrost nie jest wielką filozofią, ale dostać kobiecą ramę MTB na 192cm - podejrzewam, że będzie bardzo trudno.
Oj, faktycznie "przegapiłem" ten punkt. Tylko nie jestem pewien, czy w ogóle istnieją damki MTB (bo po co, skoro rama często jest geometrycznie bliżej damki niż "męskiego").

Starsza córka mojego tamtejszego "szefa" startowała w XC. Nic nie ujmując mojemu wzrostowi.. ale mogła mi się oprzeć ramieniem o głowę :( Ale kojarzy mi się, że miała crossa i raczej nie damkę. Ale "na zakupy" miała coś w stylu damki (górna rura tak trochę wyżej niż normalnie w damce) z "uszatą" kierownicą i lowriderem..

Maja, a próbowałaś może poszukiwać w katalogach? Na szybko znalazłem naście rowerów dla kobiet które patrzą tylko z góry :) "Rozwaliła" mnie Wheeler Passera Lady.. hardtail z ramą 26" :o W sklepach takie rowery nie stoją (bo mogą doczekać końca świata), ale na zamówienie będą baaardzo chętni :)
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Offline Kobieta Agressiva

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 24.05.2012
    • Ride Bikes Drink Beer Get Awesome
« 25 Maj 2012, 12:29 »
A czy koniecznie musisz mieć damską ramę?
Jest sporo kobiet, które wręcz nie chcą damskiej ramy.
Na przykład ja.
Jeżdżę tylko na modelach "męskich". Nie odczuwam potrzeby posiadania roweru typowo damskiego, w końcu takie ramy powstały kiedyś z myślą o Paniach które jeździły w sukniach i w spódnicach. A jako, że preferuję sportowy tryb jazdy i strój... męski rower jest w sam raz. Co prawda wzrostem nie grzeszę, ale nie miałam większego problemu z doborem wielkości ramy, obecna jest w sam raz.

Offline Kobieta kolibereq

• Miasto: Śląsk
  • Na forum od: 07.02.2013
« 27 Lut 2013, 00:17 »
A czy na damkach jeżdżą faceci? Gdzieś widziałam takie info, ale jakoś trudno mi w to uwierzyć. Mnie damki nie przekonują. Mało miejsca na np. bidony, mało sportowy wygląd, postawa zbyt wyprostowana. Jakoś też mnie nie przekonują te wymiary, bo nie jestem mała i drobna. Nie wiem, może po prostu mam nieodpowiedni rower dla siebie. 
Nie chodzę, jeżdżę, chyba zostanę listonoszem...

Offline Mężczyzna Symfonian

• Dominik
  • Miasto: Piekary Śląskie
  • Na forum od: 18.05.2009
« 27 Lut 2013, 08:58 »
Jasne że jeżdżą, szczególnie starsi chcą damki bo nie trzeba tak wysoko nogi dźwigać.

Offline Mężczyzna welocyped

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 20.02.2013
« 28 Lut 2013, 09:30 »
Sztuczny i umowny podział na ramy damskie i męskie, mógłby o niedoskonałościach tych pierwszych zaświadczać, bądź - co nie daj boże - samych mężczyzn ograniczać.
Rower, który pomógł Wam się wyemancypować, nie może być upośledzony! :)
« Ostatnia zmiana: 28 Lut 2013, 09:37 welocyped »

Offline Kobieta karee

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 03.02.2013
    • BabyNaRowery
« 3 Mar 2013, 21:56 »
Jeżdżę na damce i bardzo sobie chwalę. Ale pewnie gdybym miała męski też bym chwaliła :)
babynarowery.blogspot.com

Offline Mężczyzna nomorota

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 14.08.2012
« 5 Mar 2013, 11:58 »
A czy na damkach jeżdżą faceci? Gdzieś widziałam takie info, ale jakoś trudno mi w to uwierzyć.

Czemu trudno uwierzyć? :-) Ja jeżdżę na damce po mieście i czasem na jednodniowe wycieczki. Bardzo lubię ten rower i choć jest nieco mozolny to lubię się nim poruszać. Zdziwione spojrzenia rowerzystów na high-techowych bicyklach często poprawiają mi humor - to dodatkowy walor.

BTW, odkąd pojawiły się ramy slopingowe, podział na męskie i damskie trochę się zatarł.

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 5 Mar 2013, 11:59 »
w mieście to bardzo wygodne, na uczelnie i do pracy i na zakupy jeżdżę teraz na damce diamant, wygodne po prostu w lepszych spodniach.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum