Autor Wątek: Podział obowiązków na wyprawach.  (Przeczytany 4912 razy)

Offline Mężczyzna martink

• Miasto: Starachowice
  • Na forum od: 29.01.2011
    • http://www.wyprawyrowerowemartink.blogspot.com/
Podział obowiązków na wyprawach.
« 17 Mar 2011, 22:20 »
Przeprosiny przyjęte ;)

Offline Mężczyzna Żubr

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 03.11.2010
« 17 Mar 2011, 22:49 »
Cytat: "Eagle"
a u mnie nie ma tak,że jest jakiś widoczny podział.. wszystko się jakoś samo robi ;) ja dostałam za zadanie na wyprawie "leżeć rano w namiocie i pachnieć" z tym "pachnieć" mi nie bardzo szło ale z leżeć i owszem :)

Eagle wyśmienicie realizuje zadania, tradycyjnie przyporządkowane do płci niewieściej, w społeczeństwie :D

Offline kudłaty

• Miasto: Toruń/Drezno
  • Na forum od: 18.03.2011
« 18 Mar 2011, 09:40 »
Najlepiej uczyć się na błędach, jeszcze lepiej na cudzych ;) dzięki Eagle mam szansę nie popisać się więc brakiem manier już w pierwszym poście, za co serdecznie dziękuję :) Mam na imię Paweł i tak jak znakomitą większość nas tu zgromadzonych przygnała mnie tu nieuleczalna cykloza, którą mam przyjemność dzielić z moją żoną.

Jeśli chodzi o podział obowiązków, to wychodzi to dość spontanicznie. Może dlatego, że każdy podświadomie wie, w czym się dobrze czuje. Tak więc ta piękniejsza połowa naszego związku raczej nie naprawia rowerów (na szczęście dla nas obojga), nie rąbie drzewa na ognisko, a w czasie kiedy ja rozbijam namiot zaczyna zabierać się za gotowanie, co później z reguły kończymy razem. Niebawem przybędzie nam pomocnik, dla którego już teraz poszukujemy przyczepki, zobaczymy jak wtedy obowiązki się rozłożą :)

Witam wszystkich serdecznie i pozdrawiam z Drezna!

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 18 Mar 2011, 11:33 »
Cytat: "Eagle"
WITAM WSZYSTKICH  SERDECZNIE :) powinnam coś o sobie powiedzieć ??? hmmm wiadomo rower mnie tu przygnał :) teraz lepiej ? :) sorki za kompletny brak manier :)

cześć!! oo, już trzecia (czwarta?) sztuka, znaczy się osoba, ze Starachowic! Jakieś doświadczenia rowerowe?  :wink:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Simin

• Miasto: Górny Śląsk
  • Na forum od: 19.12.2010
« 18 Mar 2011, 12:44 »
a, zapomniałem dodać że zabezpieczenie medyczne wyprawy zawsze należy do mnie i z tym akurat nigdy się z nikim nie dzielę, bo wiem że na ten temat jako ratownik mam wystarczającą wiedzę :)

Offline Bogusław

• Miasto: tu i tam :)
  • Na forum od: 23.03.2010
« 19 Mar 2011, 00:45 »
Cytat: "martink"
Pech w dobieraniu Towarzyszki :D

No,qrcze masz chłopie rację! :D
A już w siebie  zwątpiłem :P
...użyszkodnik...

Offline Maciej Mężyński

• Miasto: Kołobrzeg
  • Na forum od: 15.02.2011
    • http://www.rowerowewakacje.pl
Odp: Podział obowiązków na wyprawach.
« 16 Sty 2012, 00:46 »
Ale muszę przyznać, że z wiekiem młodzież coraz bardziej garnie się do prac obozowych.
Ano prawda: tu tak dla przykładu młodzież dwuletnia ( ta po prawej)
No Remigiusz, jak będziesz miał dwójkę to będzie jeszcze lepiej, 2 pary małych rączek do pomocy. Nawet może się zdarzyć, że będziesz miał nockę childfree.
http://www.rowerowewakacje.pl/img/dziennik/beziers-bordeaux17.jpg
www.rowerowewakacje.pl
Rowerowe wyprawy z małymi dziećmi, grupami młodych ludzi i w ogóle o wakacjach na rowerze.

Offline Mężczyzna Kotu

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.01.2012
    • Koci blog rowerowy :)
Odp: Podział obowiązków na wyprawach.
« 19 Sty 2012, 09:15 »
W zeszłym roku namówiłem "Moją" na pierwszy wspólny dłuższy wypad (ściana wschodnia od Czeremchy na północ i dalej Litwa do Troków) i byłem pozytywnie zaskoczony jaką ma "parę", jak na osobę która wsiadła na rower praktycznie z marszu, bez wielkiego przygotowania kondycyjnego. Na początku na podjazdach było trochę kwękania, ale jak już nauczyła się strategii pokonywania pagórków to pojękiwała trochę tylko pro forma i parła do przodu :)
Ok, dość offtopu ;) względem podziału obowiązków, to było mniej więcej tak:

Ja:
Wybór miejsca na nocleg, rozstawianie namiotu, pakowanie bagaży, zabezpieczanie rowerów na noc. Podczas jazdy - nawigacja i traganie większości bagażu :)
Moja:
Rozpakowywanie bagaży, organizacja przestrzeni życiowej w namiocie, robienie śniadań, pranie, zmywanie.

Gotowanie (bo śniadań do niego nie zaliczam) z reguły odbywało się wspólnie.

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
W ramach odświezenia tematu, bo znowu rusza wielka fala letnich wypraw i znowu trzeba będzie powalczyc o pryncypia przy namiocie. Ponieważ w tym roku szykuje nam się ponad 4 tygodnie bez prawdziwego łóżka, może się to okazać prawdziwą próbą ogniową :D
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
 ;D
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Sprawdziłam tego posta na innym komputerze i nie widać było obrazka. Na swoim widzę, więc mam nadzieję, że i wy widzicie.
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline kudłaty

• Miasto: Toruń/Drezno
  • Na forum od: 18.03.2011
U mnie widać :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum