z racji wysokości funduszy się na niego zdecyduje.
Dobry wybór
CytujDobry wybór , chyba raczej jego brak
Subiektywnie to mnie przy ramach o takiej geometrii po 200km odpada kręgosłup. Obiektywnie to przy tym rowerze jest kłopot z kołami. Jakie masz opony? Pewnie okrutnie szerokie
Poza tym jak sam piszesz jesteś początkujący, więc tym bardziej odradzam kupowanie "natychmiast" roweru na wyprawy. Pojedziesz na 1-2 dłuższe wyjazdy i sam będziesz wiedział czego potrzebujesz.
Co do bagażnika to sam miałem duży problem, żeby sobie taki zamontować.Jeżeli masz hamulce tarczowe to sprawa, nie jest prosta. Jeżeli brakuje ci tylko górnych dziur to kupujesz/robisz dokładnie taki sam adapter jaki podałeś w pierwszym poście i śmigasz. Ja mam ten adapter i jest świetny. 2 min zakładania i jedziesz. Grunt to dobrze dobrać długość. Absolutnie nie obawiałbym się o wytrzymałość takiego rozwiązania. Górne mocowanie jest przede wszystkim po to, żeby bagażnik się nie przechylał przód-tył. Ciężar głównie przypada na dolne dziury
opony mam fabryczne Schwalbe smart sam 2.1 i Schwalbe Marathon Plus 1.5, wymiennie dwa komplety
Moje obręcze Krossa przejechały 15kkm, z tego ze 4kkm z sakwami. i zero problemów z kołami. No, jedna szprycha mi poszła (chyba) przy zjeździe na górskiej kamienistej drodze w Rumunii.