Autor Wątek: Orle Gniazda  (Przeczytany 2686 razy)

Offline Mężczyzna odlotowy.wu

• Miasto: Pszczyna
  • Na forum od: 22.10.2008
Orle Gniazda
« 14 Mar 2011, 21:55 »
Witajcie
Mam wolne od 6 do 8 kwietnia. Planuje przejechać Szlakiem Orlich Gniazd (tym pieszym ok160km)
Sam szlak chciałbym pokonać w dwa dni od Częstochowy do Krakowa. I mieć 1dzień by pojechać Greenwayesem do Pszczyny (chyba żeby się dużo zwiedzało to greenways odpada).

a więc o mnie: Nazywam się Wiktor i mam lat już 18 :P
Szukam osoby która jest mniej więcej w moim wieku i nie zamierz ze mnie wypruć flaków.
Co do noclegów to będę spał gdzie popadnie i gdzie będzie okazja. Biorę tropik z starego chińskiego namiotu. Ogólnie chce to pojechać w miarę na lekko. Śniadanka obiadki, i kolację planuję w własnym zakresie.
Pozdrawiam Wiktor

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
Orle Gniazda
« 15 Mar 2011, 07:47 »
Cytat: "Beskidzki-Aniol"
Biorę tropik z starego chińskiego namiotu.

Nie boisz się, że na początku kwietnia będzie jeszcze zimno? Ja na zlocie umierałem w namiocie rok temu, a było to miesiąc później...

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
Orle Gniazda
« 15 Mar 2011, 08:36 »
dwa dni na piachy na tym szlaku to może okazać się mało, nie mówię, że to niemożliwe, ale na pewno nie będzie przyjemne, a chyba gdzieś tam w tle jest chę zobaczenia tych zamków ;)?

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Orle Gniazda
« 15 Mar 2011, 08:45 »
Heh, Aniele, nie przejmuj się tymi defetystami :P
Ja to planuję na początku maja zrobić w jeden dzień :)
Wszyscy mówią, że to niemożliwe, ale ja nadal nic o tym nie wiem, więc pewnie zrobię :P
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Orle Gniazda
« 15 Mar 2011, 09:36 »
Tylko że Beskidzki-Aniol pisze, że nie zamierza wypruć z siebie flaków, z znając Ciebie to takie założenie odrzucasz z najwyższym obrzydzeniem  :D

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
Orle Gniazda
« 15 Mar 2011, 09:40 »
W dwa dni szlak jest spokojnie do zrobienia na crossie z wąskimi oponami i marnymi umiejętnościami - wiem, bo sprawdziłem dwa lata temu ;)
Wracam do jeżdżenia.

Orle Gniazda
« 15 Mar 2011, 10:30 »
dudi, Oj będzie będzie zimno. Co więcej zastanawiam się czy w ogóle brać namiot, najprawdopodobniej zabiorę sam tropik. Na zlocie namiocie nie umierałem po za pierwszymi minutami gdy do niego się weszło
Miki   Na początku maja mam jeszcze ciekawsze plany:)
vooy.maciej, Myślę, źe w dwa dni dam radę a jak nie to przedłużę do trzech dni.
Pozdrawam Anioł

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
Orle Gniazda
« 15 Mar 2011, 10:30 »
Jest różnica między szlak jest do zrobienia, a do zwiedzenia. Wg mnie łażąc choć chwile po zamkach dwa dni mogą nie wystarczyć.
Nie wiem czy w tym szlaku się coś zmieniło ale jak jechałem nim fragmentami 9 lat temu to były fatalne piaskowe odcinki, najdłuższe w okolicach Olkusza

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
Orle Gniazda
« 15 Mar 2011, 10:36 »
Dokładnie, najgorzej jest zaraz za Olkuszem, dodatkowo szlak jest tam kiepsko oznaczony. Później piaszczyste odcinki są znacznie krótsze, robi się ciekawiej, przyjemne zjazdy,
A jakie masz plany na początek maja?
Wracam do jeżdżenia.

Orle Gniazda
« 15 Mar 2011, 17:27 »
Daniel, Heh planuję przejechać plażą wybrzeże Polski jak dam radę. A czy się uda to zależy czy zdobędę jakiś marketowy rower, rodzice się zgodzą itp. ...no i czy oczywiście dam rade jechać w piachu. Zamierzam to przejechać w prawie ultrallightowy sposób
Pozdrawiam Anioł

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
Orle Gniazda
« 15 Mar 2011, 20:55 »
Cytat: "Beskidzki-Aniol"
rodzice się zgodzą

W UK osiemnastolatkowi wypada się wyprowadzić. Mając 20 lat, Aleksander Wielki rządził połową świata.

Możesz tego użyć jako argumentów.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
Orle Gniazda
« 15 Mar 2011, 21:13 »
Miałem nadzieję, że masz bardziej górsko-terenowe plany, bo na razie nie mam zupełnie pomysłu na majówkę, ale jeśli już rowerowa, to pewnie w tych klimatach.
Wracam do jeżdżenia.

Orle Gniazda
« 15 Mar 2011, 21:52 »
Daniel, Przepraszam Cię, że zawiodłem nie miej mi tego za złe :mrgreen:  W góry jadę na zlot Małym Szlakiem Beskidzkim i Głównym Szlakiem Beskidzkim więc by nie było monotonii to pojadę sobie w majówkę morzem ;p
Pustelnik, Wszystko okej tylko moi rodzice to sponsorzy generalni i swoje warunki mają;)

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
Orle Gniazda
« 15 Mar 2011, 21:59 »
Ja jadę na GSB po zlocie, a w kwietniu, lub na majówkę, skoczyłbym gdzieś na weekend.
Wracam do jeżdżenia.

Offline Bogusław

• Miasto: tu i tam :)
  • Na forum od: 23.03.2010
Orle Gniazda
« 16 Mar 2011, 00:36 »
Cytat: "aard"
Heh, Aniele, nie przejmuj się tymi defetystami :P
Ja to planuję na początku maja zrobić w jeden dzień :)
Wszyscy mówią, że to niemożliwe, ale ja nadal nic o tym nie wiem, więc pewnie zrobię :P

Miki,pewnie zrobisz to w jeden dzień tym szlakiem...choć w to wątpię mocno  :D
Mowa jest o szlaku pieszym i na tym szlaku rower typu góral jest lepsiejszy  niżli cross itp., a piachy i ostre hopki i nie przejezdne odcinki są nie tylko w okolicach Olkusza...,że nie wspomnę o turystycznych i widokowych atrakcjach po drodze...
Aniele,jedż ale nie nocuj pod płachtą o tej porze roku...szkoda zdrowia...po drodze masz "skolko ugodno" noclegów za grosze.
...użyszkodnik...

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum