Autor Wątek: Chorwacja i Wenecja 2011  (Przeczytany 3957 razy)

Offline ostry7

• Miasto: Ełk
  • Na forum od: 15.03.2011
Chorwacja i Wenecja 2011
« 16 Mar 2011, 01:16 »
Czyli znów "z motyką na Słońce" ;) . Uważam jednak że to jest jedna z najpiękniejszych rzeczy w wyprawach rowerowych - pokonywanie własnych słabości i osiąganie (dla siebie oczywiście) niemożliwych celów.

Plan na razie w rozsypce :( . Wyjazd - Jelenia Góra, punkt orientacyjny w Chorwacji - Rijeka, później dojazd do Wenecji.

Przeglądając forum na pewno natknę się na podobne trasy, ale będę też bardzo wdzięczny za wszelkie rady, linki nawet do innych tematów z forum, czy informacje co warto zobaczyć,
jakimi trasami jechać. W internecie jest pełno informacji ale ciężko to ogarnąć, szczególnie że matura za pasem ;) .

Myślę też żeby poświęcić dzień na zdobycie jakiegoś szczytu w Alpach. Jakieś propozycje?

Dzięki za wszelkie odezwy :)

"Ja wolę byc ostatni, zamiast zostać na przedzie, przynajmniej nie muszę się wciąż oglądać za siebie"

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
Chorwacja i Wenecja 2011
« 16 Mar 2011, 08:51 »
chyba troszkę przeginasz, skoro wiesz, że wszędzie jest o tym dużo, nawet tutaj, to użyj funkcji szukaj
jeśli liczysz, że ktoś ci zaplanuje trasę to...

wydaje mi się że dla osób z brakiem czasu zostały stworzone firmy oferujące wyprawy za kasę :)

ale ok coś pomogę , na trasie J. Góra Rijeka Polecam Pragę Wiedeń i Budapeszt

Offline ostry7

Chorwacja i Wenecja 2011
« 16 Mar 2011, 13:56 »
Cytat: "Michał Wolff"
Cytat: "vooy.maciej"
na trasie J. Góra Rijeka Polecam Pragę Wiedeń i Budapeszt

:P  :P  :P

Ponadto trasa do Rijeki nie jest żadnym porywaniem się z motyką na słońce, chyba łapiesz "letką " róznicę pomiędzy standardowym wyjazdem z sakwami a dwuletnią wyprawą przez Afrykę. zobaczyć między Warszawą a Moskwą"

Nie wiem czy można mówić o "standardowym wyjazdem z sakwami" z moim doświadczeniem :P

Ok sorry ze urazilem poczytam w takim razie zanim sie nastepnym razem odezwe...

"Ja wolę byc ostatni, zamiast zostać na przedzie, przynajmniej nie muszę się wciąż oglądać za siebie"

Offline Mężczyzna martink

• Miasto: Starachowice
  • Na forum od: 29.01.2011
    • http://www.wyprawyrowerowemartink.blogspot.com/
Chorwacja i Wenecja 2011
« 16 Mar 2011, 16:30 »
A ja do tego planu dołożył bym jeszcze jezioro Bled i zamek Predjamski w Słowenii :)
ostry7 : jak masz problemy z zaplanowaniem trasy to polecam nawigator turystyczny wydawnictwa carta blanca "Chorwacja Słowenia Czarnogóra" Obejmuje w zasadzie całość terenów przez które chcesz jechać (za wyjątkiem samej Wenecji). W oparciu o tą książeczkę mozna zaplanować trasę w ogólnych zarysach a szczegóły dopracowac na podstawie np info z sieci

Offline ostry7

Chorwacja i Wenecja 2011
« 16 Mar 2011, 17:10 »
Łał slavek dzięki wielkie  :shock: jestem pod wrażeniem - widać doświadczenie robi swoje :) . Oczywiście NIE chciałem by ktoś zaplanował mi całą trasę - uwielbiam to i obiecuję wam że spędzę nad tym maase czasu czerpiąc przyjemność i radochę :) , ale właśnie potrzebowałem jakiejś koncepcji dlatego jeszcze raz dzięki :) - szczególnie za tą ścieżkę w Alpach-. Całego miesiąca nie mamy więc wrócimy pewnie pociągiem ale trasa w tamtą stronę myślę że dobrze pomyślana, zweryfikuję ze swoimi dotychczasowymi planami i już coś zacznę tworzyć :)

Offline ostry7

Chorwacja i Wenecja 2011
« 16 Mar 2011, 17:59 »
Jeśli chodzi o rowery to dopiero zaczynam. Wyobraź sobie, że nie każdy od zawsze jeździ i ma zjechane pół świata. Zauważyłem że na tym forum jest sporo takich osób i nie umniejszam ich zasług więc i ty uszanuj moje cele które naprawdę są wyzwaniem no i nie polecm takiego witania nowych forumowiczów, wielu łatwiej się zniechęca ode mnie... :roll:

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
Chorwacja i Wenecja 2011
« 16 Mar 2011, 18:42 »
Spoko ostry, tutaj poza ludźmi którzy już byli w wielu miejscach, mnóstwo jest i takich mniejszych wycinaków (na przykład ja). Nikt Cię nie chce zniechęcać:) To tylko takie małe klapsy :D
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline ostry7

Chorwacja i Wenecja 2011
« 16 Mar 2011, 19:13 »
Wiem  :wink:

Ok znalazłem relacje transatlantyka i opis prawie identycznej trasy jaką planowałem autorstwa aamarcina. Postudiuję i odezwę się jak coś wymyślę.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Chorwacja i Wenecja 2011
« 16 Mar 2011, 19:28 »
Rosnę z dumy :D  W razie  jakichś wątpliwości pytaj śmiało. Oczywiście jak się już przygotujesz troszeczkę :wink:

Offline Mężczyzna ciman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 26.05.2009
Chorwacja i Wenecja 2011
« 16 Mar 2011, 19:45 »
Chyba kolega ostry nie zauważył emotikonki " :P " w poście Michała, albo nie zna jej zastosowania ;)

Offline ostry7

Chorwacja i Wenecja 2011
« 16 Mar 2011, 20:04 »
:P

Offline Mężczyzna odlotowy.wu

• Miasto: Pszczyna
  • Na forum od: 22.10.2008
Chorwacja i Wenecja 2011
« 16 Mar 2011, 20:47 »
Chyba poznał ;D wiec wszystko w porządku
ostry7, Witaj, Życzę powodzenia na wyjeździe:)
Edytowałem bo byka posiałem* a krucjaty ja się boje.

*Ale byka gramatycznego;D

Offline Mężczyzna van

• Miasto: Jaworzno
  • Na forum od: 27.12.2009
    • http://vanhelsing.bikestats.pl/
Chorwacja i Wenecja 2011
« 16 Mar 2011, 23:14 »
Przeglądnij i moją traskę, jechałem kawałek Chorwację, o Wenecję też zahaczyłem:
http://vanhelsing.bikestats.pl/index.php?did=371860

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Chorwacja i Wenecja 2011
« 23 Mar 2011, 14:13 »
Ostry, nie zwiedzaj przypadkiem Wenecji rowerem. Już kilku z nas tak zrobiło i chyba każdy żałuje :P
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline ostry7

Chorwacja i Wenecja 2011
« 23 Mar 2011, 19:17 »
O kurcze serio? Taki miałem zamiar oO . Hm nocleg przy Wenecji tani nie będzie na dziko/gospodarza też ciężko ot dałeś mi zagadkę  :) . Może jakieś rady?

P.S. Trasa się robi z konsultacjami z resztą ekipy. Konsekwentnie do przodu :D

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum