Autor Wątek: DOOKOŁA ŚWIATA  (Przeczytany 10040 razy)

Offline Kobieta tequila

• Pani Rower :P
  • Miasto: Bristol
  • Na forum od: 16.12.2009
    • Galeria
DOOKOŁA ŚWIATA
« 19 Mar 2011, 09:43 »
przejde moze od razu do tematu :)
w 2013 roku planuje wyjazd do okola świata (w tym roku jeszcze wyjazd za granice na uzbieranie środkow pienieznych :P)- od dawna o tym marze. Nie dzieliłam sie z nikim tym tematem. Miala to byc podroz z osoba z ktorą to planowalam - ale niestety nie wyszło. Nie zawsze plany trzymaja sie "kupy" i nie zawsze ma to co chciało by sie miec...
zycie leci dalej i trzeba wyznaczac sobie nowe cele, ktore  mnie piętnuja i mobilizują do spełniania swoich kolejnych malych marzen :)
Chce zapakowac rower i jechać przed siebie, nie planuje punktow docelowych tej podrozy bo zawsze w trakcie moze wiele sie zmienic :D. Na wyjezdzie nie chce wyliczac godzin, dni, chce napawać sie widokami, miec przyjemnosc z pedawlowania :) i miec duzo czasu na fotografowanie :)
podroz raczej na dziko (namiot i raczej omijanie wiekszych-mniejszych miast - choć pozwiedzac mozna)
planuje wyjazd na okolo 3 lata jezeli znajdzie sie ktos do towarzystwa i bedzie chcial zrealizowac tez swoje marzenie no to zapraszam :)

Pozdrawiam
Tam dom mój, gdzie serce moje...
http://tequila22.digart.pl/digarty

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
DOOKOŁA ŚWIATA
« 19 Mar 2011, 10:11 »
Z rowerem plan szalony ;)

Offline Kobieta tequila

• Galeria
DOOKOŁA ŚWIATA
« 19 Mar 2011, 10:29 »
dudi, e tam szalony :D mysle ze moze byc fajnie :)

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
DOOKOŁA ŚWIATA
« 19 Mar 2011, 10:33 »
Zapytam tak z ciekawości, ile orientacyjnie potrzeba pieniędzy na powiedzmy 1rok takiej podróży? Czy szacowałaś to już. Jaka by miała być trasa, chociaż orientacyjnie i jak ma się sprawa wiz? Raczej się nie wybiorę, ale w przyszłości planuję dłuższy wyjazd.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Kobieta tequila

• Galeria
DOOKOŁA ŚWIATA
« 19 Mar 2011, 11:01 »
Pustelnik,  jak powiedzialam okolo :) 3 lata moze byc dluzej, mysle ze trzeba szacowac ze okolo max 10 -12tys rocznie. z Wizami dokladnie jeszcze nie wiem ale jakos pewnie nie maly koszt (oczywiscie wizy wydawane sa na pewien okres - wiec to tez ma jakies w sobie ograniczenie w podrozy). Wyjazd bedzie z domu z Polski. Mam duzo czasu na rozmyslenie jak trasa bedzie przebiegac... wiec narazie spokojnie do tego podchodze.

Offline Mężczyzna usulovski

• Miasto: Edynburg
  • Na forum od: 17.07.2008
DOOKOŁA ŚWIATA
« 19 Mar 2011, 11:17 »
Jestem pod wrażeniem, trzy lata... ciekawie 8)  

Nie wiem czy czytałaś ten temat:
http://www.podrozerowerowe.info/viewtopic.php?t=1194&postdays=0&postorder=asc&start=0

Offline Kobieta tequila

• Galeria
DOOKOŁA ŚWIATA
« 19 Mar 2011, 11:47 »
vilqu,  nie czytalam wczesniej, jakos malo aktywna bylam na forum ;P
z czego widze i mysle ze jest wazne z kim sie jedzie, czy tez charaktery musza sie spasowac :P   tez nie miala bym zamiaru sluchac wiecznego jeczenia i marudzenia, wyjazd jak najbardziej nisko budzetowy.  Trzyma mnie tez szkola ale juz tuż tuż i bedzie po :)

Tez chce sie oderwac od tego monotonicznego świata, odreagowac swoje jakies tam zyciowe niepowodzenia, uciec od cywilizacji, pobyc w dziczy z natura :P chce zeby to bylo moje wynagrodzenie :) Lubie zmiany (choc nie latwo to czasem przychodzi) szaleństwo, głupie pomysly - czasem chodza po glowie. Zaznacze ze jestem troche roztrzepana ;p i wyłaczam czasami styki w glowie i nie reaguje jak ktos cos do mnie mowi :P - chociaz tyle moge sie przyznac ze to jakas tam wada ktora mi nie przeszkadza - zawsze slysze to co  chce uslyszec :>

-Co Cie Nie Zabije To Cie Wzmocni-

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
DOOKOŁA ŚWIATA
« 19 Mar 2011, 21:00 »
strasznie szybko .. takie 3 lata ... no ale zależy co to znaczy "dookoła świata" ... można w 2 minuty .. można w kiiiilka lat :-)
… why so serious ?

Offline Mężczyzna matwest

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.07.2010
DOOKOŁA ŚWIATA
« 19 Mar 2011, 21:59 »
Taka podróż to jednak kawałek czasu, mnóstwo problemów, sytuacji. Nie znając osoby nie wiemy jak będzie ona reagować. Najpierw proponuję jakieś krótsze wypady z deklarowaną osobą, chociaż i tak pewne "brudy" wychodzą z ludzi dopiero w trudnych sytuacjach. IMO bardzo ryzykowne podejście, chociaż nie chcę zniechęcac.

Offline Mężczyzna bix

• ten co pojechał Mikiemu :)
  • Miasto: był Wrocław, jest zagłębie
  • Na forum od: 28.11.2010
DOOKOŁA ŚWIATA
« 19 Mar 2011, 22:14 »
W grudniu napiszę czy będę chciał. Póki co pomysł mi się podoba. Jedyne czego się boję, że w rok nie zdążę funduszy na coś takiego zebrać.

A może planujesz zostać w jakimś miejscu np. na miesiąc popracować i dalej?
let's make it big :)

Offline ostry7

• Miasto: Ełk
  • Na forum od: 15.03.2011
DOOKOŁA ŚWIATA
« 19 Mar 2011, 22:20 »
:shock: ale z was wariaty - jestem dumny że piszę na tym forum :D . Oczywiście gratuluję i życzę udanej wyprawy :wink: .

"Ja wolę byc ostatni, zamiast zostać na przedzie, przynajmniej nie muszę się wciąż oglądać za siebie"

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
DOOKOŁA ŚWIATA
« 19 Mar 2011, 22:43 »
Mój kolega jest teraz w takiej podróży (już prawie rok), ale tylko z plecakiem, nierowerowo. Kasowo ustalili, że chyba 15tys zł na rok wyjdzie, ale z tego co wiem, to po drodze dorabia w różnych miejscach, więc nie wiem jak z tą kasą wyszło i czy całą kwotę w końcu zebrał przez rok z kawałkiem... Wydaje mi się, że takie zatrzymanie się i popracowanie, poznanie ludzi, to całkiem fajna opcja ;)

Offline Mężczyzna tranquilo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 21.01.2011
    • Na rowerowej ścieżce
DOOKOŁA ŚWIATA
« 20 Mar 2011, 00:36 »
Jak by mi ktoś sprezentował 30 tyś. to bym bez namysłu zapisał się na taką wyprawę. Pal licho karierę, pal licho wygną kanapę i telewizor. Przygoda to jest to :D Gratuluję pomysłu i szczerzę życzę powodzenie (i równie szczerzę żałuję, że taki biedny jestem).
Z towarzyszem podróży jest tak, że z przypadkowo napotkaną osobą można przejechać tysiące kilometrów a ze wieloletnim znajomym ma się dość już po paru godzinach.

Ciekawe jest to, że wiele przygód narodziło się z braku odnalezienia siebie w tu i teraz. Czasem sam się zastanawiam, czy naprawdę trzeba się najpierw wykoleić życiowo, by potem znaleźć szczęście na szlaku.

Offline Kobieta tequila

• Galeria
DOOKOŁA ŚWIATA
« 20 Mar 2011, 07:13 »
ms.joda, widze negatywne nastawienie :P biore wszystko pod uwage ale ten wpis na pewno mnie nie zniecheci  :mrgreen:

Cytat: "bix"
W grudniu napiszę czy będę chciał. Póki co pomysł mi się podoba. Jedyne czego się boję, że w rok nie zdążę funduszy na coś takiego zebrać.

A może planujesz zostać w jakimś miejscu np. na miesiąc popracować i dalej?

tak biore tez to pod uwage :) i jasne, ze mozna zatrzymac sie w jednym miejscu na jakis czas zeby popracowac i uzbierac fundusze na dalsza jazde  8)  tez o tym myslalam.

Jak dla mnie podroz moze sie wydluzyc,  pisałam wczesniej ze wyprawa okolo 3 lat co nie znaczy ze moze to byc 6 lat :P

Offline Kobieta anja

• Miasto: Żory / Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2009
    • http://picasaweb.google.pl/ania.jaskulska
DOOKOŁA ŚWIATA
« 20 Mar 2011, 13:47 »
Fajnie fajnie :)
Ostatnio będąc w Gruzji (w Kazbegi) miałam okazję dzielić pokój z Japończykiem, który właśnie był w takiej podróży dookoła świata - bez żadnych planów. Nie wiedział, gdzie chce jechać dalej ani jaki kraj następnie odwiedzi...

Powodzenia życzę w realizacji planów :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum