Autor Wątek: [rower] Treking 22 cale - jaki ?  (Przeczytany 977 razy)

Lukhor

• Gość
[rower] Treking 22 cale - jaki ?
« 20 Mar 2011, 09:27 »
Witam wszystkich po raz pierwszy!

Zamierzam kupić rower trekingowy na ramie 22-23 cale (mam 189 wzrostu). Ma być wygodny, na przyzwoitym osprzęcie i wyposażony w takie dodatki jak błotniki i oświetlenie (dynamo w piaście).
Problemem jest znalezienie czegoś o odpowiednim rozmiarze. Wszędzie widać rowery na maksymalnie 21 calowych ramach.
Byłem dzisiaj w pobliskim sklepie i wstępnie wybrałem Kross Trans Pacific 2011. Sprzedawca powiedział że sprowadzi model 22 calowy. Sprawdziłem na stronie Krossa i się okazało że nie robią tego modelu na takiej ramie. Zakładając że sprzedawca się po prostu pomylił i czeka mnie rozczarowanie, to chciałbym już wyrobić sobie jakiś pogląd gdzie i jakiej firmy szukać by znaleźć coś o wyżej wymienionych cechach. Koszt ~1500 zł

Proszę o pomoc

Lukhor

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
« 20 Mar 2011, 09:39 »
Tematów o wyborze roweru jest na forum na prawdę od groma - poszperaj i poczytaj, jednocześnie szukając w necie, czy producent oferuje taką rozmiarówkę w przytaczanych modelach.

Offline kotar

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.08.2010
    • http://www.artsalive.pl
« 21 Mar 2011, 21:21 »
Mając tyle samo wzrostu albo ciut więcej - zależy kto mierzy i gdzie ;))) - ja używam Unibike Zethos'a na ramie 23" ale niższe modele też mieli w tym rozmiarze.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum