Autor Wątek: CANNONDALE SYSTEM SI INTEGRATION  (Przeczytany 1562 razy)

Offline aubrey

• Miasto: Szamotuły
  • Na forum od: 20.03.2011
CANNONDALE SYSTEM SI INTEGRATION
« 20 Mar 2011, 22:26 »
Witam,

mam dylemat, zastanawiam się nad wyborem z jednej strony author reflex z drugiej Cannondale System SI Integration a dokładnie ta oferta http://allegro.pl/cannondale-system-si-integration-19cali-model-2010-i1518134418.html?source=oo

czy Cannondale sprawdzi się jako turystyk i co sądzicie o samej ofercie. Warto ?

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 20 Mar 2011, 22:39 »
jeśli lubisz agresywną pozycję, to jest super. Shimano 105, tubus, dt, schwalbe, pełne błotniki osprzęt ekstra..... aż mnie korci ręka świerzbi nad 'kup teraz' :P jeśli dobry rozmiar to bierz!
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline aubrey

« 20 Mar 2011, 22:43 »
No właśnie czuje się podobnie, z jednej strony byłem już zdecydowany na authora, a tu ta oferta wpadła mi pod nos, co do rozmiaru czyli tych 19 cali mam wątpliwości czy będzie ok, napisałem do sprzedającego zobaczymy, ze swojej strony nadmienię że ma 170 cm i w wieku 34 lat raczej już nie urosnę. Waxmund dam radę ?

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
« 20 Mar 2011, 22:45 »
19 cali to tak na granicy... leć do rowerowego jakiegoś i sprawdź w pierwszym lepszym rowerze na kołach tego rozmiaru, czy 19 nie będzie za duża ;) Zawsze jakiś punkt odniesienia

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
« 20 Mar 2011, 22:54 »
Tak jak piszę Dudi. Na granicy, choć to chyba rama a la slopingowa, to większe szanse że podejdzie.
Na moim mtb 19" jeździła dziewczyna 169cm wzrostu (wg niej 171cm :P) i miała jeszcze troszeczkę luzu... ale to było mtb.

Aubrey, jak chcesz, mogę jutro się umówić ze sprzedającym i go obejrzeć/przymierzyc go do sprzedajacego  :wink:  ja mam 188cm to na mnie trochę za mały
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline aubrey

« 20 Mar 2011, 23:00 »
Co za miejsce, co za ludzie. Nie spodziewałem się dziękuje za życzliwość, Waxmund nie śmiem prosić, ale już zastanawiam się jak będę mógł się odwdzięczyć, coś wymyślę, gdybyś mógł, ot choćby po to aby ocenić jego stan techniczny, a i zmierzyć długość rury podsiodłowej i rury górnej. Jeszcze raz dziękuje.

Offline Mężczyzna Symfonian

• Dominik
  • Miasto: Piekary Śląskie
  • Na forum od: 18.05.2009
« 20 Mar 2011, 23:16 »
Ten Cannondale już dawno siedzi w mojej zakładce "obserwowane" ;)

aburey kupowałem już u tego sprzedawcy rower, koleś wiarygodny i sprawdzony, polecam kupno poza allegro można jeszcze trochę cenę stargować.

Zadzwoń najlepiej do niego i zapytaj o długość rury poziomej i podsiodłowej.
Ale na moje oko będzie ciut za duży, będziesz miał za bardzo sportową pozycję jak na rower wyprawowy.

DaRy

• Gość
« 21 Mar 2011, 16:15 »
Cześć
O Cannondale nie powiem nic bo nie znam, ale na authorze reflex jeżdżę jakiś czas i powiem,  że dla mnie jest bardzo wygodny. Jako zimowy używam treka 820, na którym pozycja jest zdecydowanie bardziej pochylona. Dziś mój author został odkurzony i posmarowany po zimowej drzemce i tęsknie już żeby go znowu dosiąść :)

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
« 21 Mar 2011, 18:24 »
poszeeedł  :(  poza allegro, nie dane mi było nawet na niego popatrzeć. eh

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 21 Mar 2011, 19:56 »
Może i lepiej, że poszedł, bo różnica w geometrii miedzy Authorem Reflex a tym Cannondalem jest prawdopodobnie kolosalna. Jeśli Author Ci podpasował (jeździłeś na nim?), to na Canonie raczej byś zbyt długo nie wytrzymał. Rozmiar może i ten, ale pozycje na rowerze to tak się mają do siebie w Twoich propozycjach jak motocykl-ścigacz i chopper ;)

Wax, a rama MTB 19" będzie raczej sporo większa od tego samego rozmiaru w crossie/ trekkingu. Ja mam MTB 18", a treka - 22"...
Przy moich 175 cm obie są formalnie za duże, ale nic sobie z tego nie robię :P
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 21 Mar 2011, 20:01 »
Hmmm to ja sie dziwuje, ze mój MTB ma 19.5 i pasuje do 173 cm. :D

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
« 22 Mar 2011, 08:15 »
Tak tylko Miki przypomnę, że Surly ma geometrię klasyczną, a Cube slopingową.
Znacznie większa różnica niż pomiędzy typami rowerów, wynika z samego rozmiaru kół.
Wracam do jeżdżenia.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum