Autor Wątek: Pomysł na trasę  (Przeczytany 660 razy)

Offline Mężczyzna deyot

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.02.2011
Pomysł na trasę
« 21 Mar 2011, 12:01 »
Witam.
W tym roku planuję po raz pierwszy w życiu wybrać się na samotną wycieczkę rowerową. Nie mam absolutnie żadnego doświadczenia w tego rodzaju wyprawach. Na razie jestem na etapie kompletowania wyposażenia i wymyślania trasy. No i właśnie z tym ostatnim mam problem, bo prawdę powiedziawszy nigdy nie układałem trasy i kompletnie nie mam pomysłu poza bardzo ogólnym zamiarem. Ten ogólny zamiar jest taki, żeby z Łodzi skierować się w stronę Roztocza a potem wzdłuż południa Polski w kierunku Podhala. Generalnie lubię góry więc taki kierunek sobie wymyśliłem. Nocować planuję, gdzie się da: na kwaterach, na dziko, na kempingach. Nie sądzę abym był w stanie zrobić dziennie więcej niż 100 km. Na wycieczkę będę miał 14 dni. Proszę was o jakieś sugestie w kwestii tego jak ułożyć sobie trasę, w szczególności przez jakie miejscowości warto poprowadzić trasę.

Offline skolioza

• Miasto: kraków
  • Na forum od: 01.04.2009
    • http://www.RetroMTB.pl
Pomysł na trasę
« 21 Mar 2011, 20:06 »
Wszystko zależy czego od tej trasy oczekujesz - na to pytanie musisz odpowiedzieć sobie sam A jak już odpowiedź będziesz znać to siadasz nad mapą i zaznaczasz to co Cię SZCZEGÓLNIE interesuje (architektura, zabytki, rezerwaty przyrody, przełęcze etc) i starasz się to połączyć w miarę optymalnie przebiegającą kreską omijającą główne drogi (bo jazda po takich do przyjemności nie należy) ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum