Po wspaniałych wąsach od razu widać, że to prawdziwy sakwiarz, nie to co ta dzisiejsza młodzież!
Cytat: "Michał Wolff"Po wspaniałych wąsach od razu widać, że to prawdziwy sakwiarz, nie to co ta dzisiejsza młodzież! Bo przyszłość sakwiarstwa to broda.
Bo przyszłość sakwiarstwa to broda.
To jest chyba bardzo niezamożny człowiek...
RowerMusi być w miarę prosty, bez żadnych bajerów, 12 przełożeń wystarcza: 2 przerzutki z przodu i 6 z tyłu. Opony koniecznie szosowe - żeby się lżej jechało. Na wyprawy zabieram: zapasową oponę, dętkę i jakieś drobne części - nic więcej w rowerze nie powinno się popsuć.BagażW podróż zabieram tylko to co naprawdę niezbędne: namiot, śpiwór, kuchenkę na benzynę, ze dwie pary spodenek, skarpet, podkoszulki (też nie więcej niż dwie), kurtkę przeciwdeszczową i apteczkę - razem około 10 kg. Zdarza się, że pozbywam się zbędnego balastu. Jak wracałem z Norwegii, będąc już w cieplejszym regionie, spodnie i sweter bez żalu zostawiłem przy drodze.ŻywnośćBazuję na jogurcie z musli. Musli się nie psuje - jak kupię kilogram, to mam na cały tydzień. Wodę należy nabierać zawsze przed wieczorem, żeby mieć na kolację i śniadanie, a zapas żywności zawsze kupować do południa, bo nieraz jest taki teren, że potem nie ma gdzie kupić. Herbata koniecznie bez cukru, aby jej resztki nie fermentowały w bidonie, który nie zawsze można dokładnie umyć.