Autor Wątek: [koła] na piastach Lx 28 cali do jazdy trekkingowej  (Przeczytany 2423 razy)

Offline Mężczyzna Starnol89

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 25.03.2011
witam wszystkich forumowiczów jestem zainteresowany kupnem kompletu kół 28 cali obręcze  http://velo.com.pl/produkty/?m=1&pk=%&id=1307
szprychy CnSpoke STD14 i piasty Shimano HB-T660 i FH-T660 (36 ot).za 300zł + 15zł przesyłka na rowerek.pl tam mi takie proponowali warto kupić taki komplet czy doradzicie cos lepszego w tej cenie? pozdrower

Offline Mężczyzna tranquilo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 21.01.2011
    • Na rowerowej ścieżce
Właśnie przymierzam się do uzbrojenia tylnego koła. Rozmawiałem ostatnio z chłopakami w serwisie Krossa i polecili mi sprzęt od Mavica ( można kupić taką lub taką)

Offline Mężczyzna Symfonian

• Dominik
  • Miasto: Piekary Śląskie
  • Na forum od: 18.05.2009

Offline Mężczyzna pz.zg

• Przemo
  • Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 03.08.2010
a może http://allegro.pl/kola-28-trekking-deore-lx-alexrims-dh19-i1514583451.html
sam się zastanawiam czy ich nie wziąć,chciałem takie koła ale na maszynach novateca ale koszt to już 420zł tyle, że szprychach dt

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
pz.zg, no nie wiem - tylko 32 szprychy

Offline Mężczyzna pz.zg

• Przemo
Może i tylko, sam bym wolał na 36 s ale tylko , że dużo ważę!
Ale można do rowerka napisać o zmianę obręczy na 36s,kolega z rowerka jest naprawdę 'ugodowy' i służy pomocą.
Jak mi przywoził części i rozmawiałem z nim o kołach to nie było problemu by coś zmienić-zamienić-podmienić.
Tyle,że  składa tylko na szprychach CnSpoke,ale naprawdę  można z nim się dogadać :)

Offline Bartek

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 15.11.2010
Cytat: "Robert!"
pz.zg, no nie wiem - tylko 32 szprychy
Co wy wszyscy się uparliście na te 36 szprych? Ja mam tylne koło zaplecione na 32 szprychach i sprawuje się znakomicie. A sam ważę pewnie więcej niż niejeden z was razem z rowerem i sakwami ;)
Najwspanialsza mądrość – to poznanie samego siebie.

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
Cytat: "pz.zg"
Ale można do rowerka napisać o zmianę obręczy na 36s,kolega z rowerka jest naprawdę 'ugodowy' i służy pomocą.
To może być trudne, bo na rynku nie ma obręczy oferowanej w/w aukcji na 36 szprych. W ogóle jest straszna posucha i ciężko znaleźć coś taniego (do 100 zł) dwudziestoośmio-calowego.

Cytat: "Bartek"
Co wy wszyscy się uparliście na te 36 szprych?
Od przybytku głowa nie boli, a jeśli ma się możliwość wpływu na parametry osprzętu, to lepiej dmuchać na zimne i zabezpieczyć się przed usterkami na wszelkie możliwe sposoby.
Ja np. wole jeść spalone niż surowe.

Offline Mężczyzna pz.zg

• Przemo
W sumie racja,patrząc w necie to fakt jakaś posucha :evil:
Wszystko co dobre przestaje być produkowane :evil: .
Moje kółka jakoś dają radę(a maja28 szprych) trochę im nie ufam i dla tego chcę zmienić.
32 szprychy myślę,że wystarczy ale na tył bym wolą jednak 36s

Offline Mężczyzna tranquilo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 21.01.2011
    • Na rowerowej ścieżce
Ja na 28 szprychach przejechałem 4 tyś (w tym 1tyś z sakwami) i obręcz jest w zasadzie już do wyrzucenia. Za namową Symfoniana chyba zdecyduję się ostatecznie na A 319.
Za to z przodu póki co zostawiam 28 - jak dla mnie, zupełnie wystarczy.

kupiłbym te mavic ale mam ograniczony budżet wiec zamówiłem na rowerek.pl  te accenty z piastami lx 36 ot. a jeżeli chodzi o szprychy to wydaje mi sie ze CnSoke wystarczą dzieki za posty

Offline Mężczyzna pz.zg

• Przemo
Ile kosztowały ?
Jak będziesz je już miał to podziel sie wrażeniami i wstaw fotkę, bo ciekawi mnie jak  będą wyglądały całe kółka

przemo

myślę ze w tym tygodniu je dostane na pewno je opiszę pozdro
p.s
a kosztowały 300+15 zł przesyłka 315 zł ( z zaplotem )

Offline Mężczyzna pz.zg

• Przemo
Dzięki, jaki masz rozmiar opon-szerokość, obręcze fajne ale one chyba są na wentyl cienki nie samochodowy, chyba, że się mylę.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum