Autor Wątek: Cześć wszystkim!  (Przeczytany 561 razy)

Offline Mężczyzna Glinski92

• Miasto: Białystok
  • Na forum od: 26.03.2011
Cześć wszystkim!
« 27 Mar 2011, 00:38 »
Witam, Paweł jestem i z Białegostoku się kłaniam.
Hmm lat 18, przygód z sakwami jako takich jeszcze nie miałem ale w te wakacje planuje rozpocząć tą przygodę. Co do moich dotychczasowych wypraw, wyczynów. Tak naprawdę dużo tutaj nie wypiszę ale od czegoś trzeba zacząć. Co do wypraw to mogę zaliczyć Szlak Tatarski (który od razu polecam), i jedno dniowe wyprawy po pobliskich miejscowościach dookoła Białegostoku. Wyczyn natomiast to rajd długo dystansowy "Zażynek" w 2010 roku.
Teraz słowo o moich rumakach, od lat około 3-4 posiadam Kross Hexagon V3, do tej pory dzielnie się spisuje i mam nadzieję że tak zostanie. Drugi w stajni natomiast to stary rower szosowy Favorit, wygrzebałem go u kolegi w piwnicy i po lekkiej inwestycji jeździ i wygląda (jak dla mnie cudnie, na dniach może wstawię kilka fotek jeśli ktoś chciałby zobaczyć).

Teraz co nieco o planach na nadchodzące wakacje, mianowicie mam zamiar wybrać się z kolega nad nasze polskie morze. Myślę że jak na pierwszą wyprawę cel jest w porządku, jak uważacie? Dokładniej pozwolę sobie jeszcze napisać w sprawie kilku porad co do trasy, przygotowań i samej już wyprawy, ale to już na dniach i w innym dziale.  

W sumie to tyle, na koniec jeszcze raz wszystkich gorąco witam i pozdrawiam!

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
Cześć wszystkim!
« 27 Mar 2011, 00:43 »
Witaj Pawle!
Hexagony zalewają forum ;)

Cytat: "Glinski92"
Teraz co nie co o planach na nadchodzące wakacje, mianowicie mam zamiar wybrać się z kolega nad nasze polskie morze. Myślę że jak na pierwszą wyprawę cel jest w porządku, jak uważacie?
Tak, cel nie jest specjalnie wymagający, ale i niezbyt pasjonujący.

Offline Mężczyzna Kikuchiyo

• Miasto: wlkp
  • Na forum od: 16.03.2011
Cześć wszystkim!
« 27 Mar 2011, 03:33 »
Cześć Glinski92, jestem trochę starszy od Ciebie, ale tak jak i Ty zaczynam dopiero przygodę z sakwami, no...w sumie jeszcze nie zacząłem :) Ale to już tylko kwestia czasu. Powodzenia w realizacji planów!

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Cześć wszystkim!
« 27 Mar 2011, 08:45 »
Witaj Glinsky ;)
Noo, Zażynek na koncie to już bardzo godne uwagi osiągnięcie - mocno zaczynasz! :)
Jesteś na BS?

Cytat: "Glinski92"
mam zamiar wybrać się z kolega nad nasze polskie morze. Myślę że jak na pierwszą wyprawę cel jest w porządku, jak uważacie?

Myślę, że jak na każdą wyprawę cel jest śmiertelnie nudny. Ale być może do Twoich upodobań pasuje. No chyba że terenem, to może być w miarę ciekawie - jak wszędzie zresztą.

E: Jeszcze dwie prośby:
- przygód "jako takich"
- "co nieco"
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna usulovski

• Miasto: Edynburg
  • Na forum od: 17.07.2008
Cześć wszystkim!
« 27 Mar 2011, 11:46 »
Cześć Glinski,

na pierwszy wypad z sakwami to chyba każdy kierunek jest dobry, bo tak czy inaczej będzie to coś nowego. A opiniami Roberta się nie przejmuj, bo Robert tak naprawdę to na cel swojej pierwszej wyprawy obrał... Wybrzeże :wink:

A co zadecydowało, że chcesz się udać akurat nad morze? Chcesz się w nim wykąpać, czy odwiedzić miejsca, w których bywałeś w dawnych czasach? Bałtyk jest bardzo często wybierany na debiutancką wyprawę i podejrzewam, że ta druga motywacja jest dominująca, ta część Polski po prostu dobrze się większości ludzi kojarzy, a innych regionów (poza górami) po prostu nie znamy.

Offline Mężczyzna Glinski92

• Miasto: Białystok
  • Na forum od: 26.03.2011
Cześć wszystkim!
« 27 Mar 2011, 12:17 »
Dzięki serdeczne za przywitanie ;)

aard,
Nie nie ma mnie ba BSie i poprawiony 1 post.

vilqu,
Co do celu wyprawy, to obejrzałem i taka myśl że fajnie by było też pojechać na coś takiego.

Trasę wstępnie zaplanowałem na Google Maps, a wygląda tak.
Jest tam kilka zamków do zwiedzenia, i kilka innych ciekawych miejsc.

Offline ostry7

• Miasto: Ełk
  • Na forum od: 15.03.2011
Cześć wszystkim!
« 27 Mar 2011, 18:09 »
Siema! Ja jechałem z Ełku nad morze - jakby co chętnie pomogę w picowaniu trasy :) . A cel na pierwszą wyprawę? Jak dla mnie super więc jedź i się nie przejmuj :]

"Ja wolę byc ostatni, zamiast zostać na przedzie, przynajmniej nie muszę się wciąż oglądać za siebie"

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Cześć wszystkim!
« 27 Mar 2011, 23:01 »
Cześć glinski :)
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Cześć wszystkim!
« 27 Mar 2011, 23:11 »
Glinsky, no chyba że tak. Czyli nie tyle "nad morze", co "przez Mazury i Żuławy do Trójmiasta". To zupełnie inna bajka - na pierwszą wyprawę bardzo polecam! :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna Żubr

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 03.11.2010
Cześć wszystkim!
« 28 Mar 2011, 14:45 »
Witaj :D Kross zacny sprzęcik naprawdę, choć bywa napiętnowany, bo polskie, tjaa Tajwan zawsze polski wiadomo :D
jak na początek zacna trasa, najlepiej jak najszybciej zaliczyć i brać się za wyższe cele :D
Pozdrawiam

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum