No a te materacyki Thermrast....czy jakoś tak? Mam od kilku lat - mniejszy i lżejszy do maty i karimaty.
Ostatnio szukałem materacyka. Dwie propozycje. Thermarest Neoair. Bardzo drogi i zdecydowanie najlepszy. Budżetowo polecam Robens Vapour 60. Lekki ale dosyć chłodny. Ewentualnie Robens PrimaVapour 40, dużo cieplejszy.
Materace Robens zdają się być całkiem rozsądne, są faktycznie lepsze od materaca z Aliexpress. Może właśnie taki upoluję.
Uważaj na chińczyki. Mam taki: "Zomake ultralight" kupiłem w ramach testu. Zimny jak diabli, cienki.Ten dekatlonowy dobry, używam, dla mnie ciepły i wygodny, ale teraz zakupy w tym sklepie wiążą się ze strasznymi rzeczami.Ostatnio myślę, nad takim "Klymit Inertia X Frame". Chętnie też zasięgnę opinii o tym patencie z dziurami, które wypełniają się śpiworem. Działa to jak się śpi na boku?
Co do Decathlonu, to zauważę, że to wspomagacze imperium rosyjskiego
Cytat: zly-sze w 14 Kwi 2022, 22:51Ostatnio myślę, nad takim "Klymit Inertia X Frame". Chętnie też zasięgnę opinii o tym patencie z dziurami, które wypełniają się śpiworem. Działa to jak się śpi na boku?Wygląda na to, że akurat po środku tam, gdzie wypadałoby biodro materac jest cały. Podobnie jest z barkami. Możliwe, że będzie działać.
Ostatnio myślę, nad takim "Klymit Inertia X Frame". Chętnie też zasięgnę opinii o tym patencie z dziurami, które wypełniają się śpiworem. Działa to jak się śpi na boku?
Niby z tego co czytałem wycofali się z Rosji, ale mocny niesmak pozostał i miejsca na moje prywatnej czarnej liście nie tracą.
śpi się komfortowo.
Cytat: Beder w 15 Kwi 2022, 11:20śpi się komfortowo.W jakich temperaturach?
W jakich temperaturach?Letnich od 8+. On ma slabe R-value. Ale na lato jak znalazł. Musi być też dobry śpiwór.