Ankieta

Co mam zrobić?

Nie naprawiac nigdy wiecej rowerów!
1 (3%)
Napić się piwka!
23 (69.7%)
Iść spać, rano się samo naprawi
9 (27.3%)

Głosów w sumie: 32

Głosowanie skończone: 11 Kwi 2011, 22:21

Autor Wątek: Chciałem się pochwalić nowym rowerem, a...  (Przeczytany 2932 razy)

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
ok dzięki za rady, jutro ruszam po brzeszczot ;)

Offline Mężczyzna Zbyszek

• Miasto: Zawiercie
  • Na forum od: 17.02.2009
Wynik ankiety jest świetny  :lol:

Offline kokop

• Miasto: Chard
  • Na forum od: 11.01.2010
vooy.maciej,
 Oczywiście nabijasz się :mrgreen:   Napiszę jednak że chyba cienko widzę możliwość nabycia brzeszczotu który da radę przegryźć gwintownik, no chyba że od ruskich.  Miałem kiedyś taki drut od nich z zawalcowanym proszkiem diamentowym.  Brało to to wszystko.
Kleine Fiech ach Scheiße machen.

Offline MaciekPaciek91

• Miasto: Bolesławiec
  • Na forum od: 02.03.2008
Kumpel Łukasz zawsze jak się czymś przejmuję, doradza mi: napij się piwka- piwko zawsze jest pyszne. Jak i ja teraz Tobie doradziłem :D
Podziękowania dla Łukasza :mrgreen:
Każdy człowiek, którego spotykam, jest ode mnie w pewien sposób lepszy. Tak postrzegam ludzi./ Ralph Waldo Emerson

Offline tudorka

• Miasto: Tarnów
  • Na forum od: 23.12.2010
Kolego nic nie kombinuj, tylko udaj się do dobrego serwisu Kellysa, tam będą mieli specjalny przyrząd i za kilka złotych wymienią Ci gniazda z gwintem bo to jest taki patent - wiem bo sam tak miałem i jest jak nowe. Przy okazji się przywitam bo do tej pory się nie odzywałem.

Offline vooy.maciej

hej a jak rozpoznać taki dobry serwis, kojarzysz jakiś w Krakowie, bo nic nie wygooglałem

kokop
no co chciałem iść do sklepu pokazać gwintownik i kazać sobie dać brzeszczot do niego :)
na razie nie mam dostępu do żadnych boszy

Offline tudorka

• Miasto: Tarnów
  • Na forum od: 23.12.2010
Mi to zrobili w Tarnowie. Może po prostu przedzwoń do najbliższego serwisu kellysa i spytaj czy mogą zmienić gniazdo z gwintem, albo się przejedź do Tarnowa, z Krakowa pociągiem to godzinka a promocje na rower są - bilet za złotówkę

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Maciek, czy już sobie poradziłeś z tym gwintownikem? Jakiegoś "boscha" na poniedziałek (11.10.2011) wieczór mogę zorganizować :D  Brzeszczotem to nie ma szans. Gwintowniki poza tym bardzo łatwo się łamią, ale nie wtedy i nie w tych miejscach gdzie trzeba :D
Tak w kwestii formalnej : przed gwintowaniem uszkodzonego gniazda gwintownikiem M6 najpierw powinieneś to rozwiercić wiertłem "fi"5,2mm (ta średnica do sprawdzenia, ale chyba dobrze pamiętam) .Przypuszczalnie wtedy uniknął byś kłopotu :D

Offline vooy.maciej

Marek był wczoraj u mnie i ucięliśmy  gwintownik, reszta wpadła do ramy i gra gitara :)
Korzystając z okazji boszowej naznaczyliśmy delikatnie mi ramę, żeby złodzieje jej nie ukradli :D

Teraz postaram się wsadzić tam nowe gniazdo, jak się nie uda w Krakowie, to może przy ładnej pogodzie szarpnę się na Tarnów w sobotę.

Oczywiście na koniec umyję złoczyńce i się pochwalę tutaj, ale to pewnie mnie święta zastaną ;)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
najważniejsze że jest jakiś postęp  :wink: czekamy na foty!
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
vooyu.macieju, na Jana Pawła II (między ulicami Stella-Sawickiego a Dąbrowskiej) jest sklep rowerowy, oni nie zajmują się Kellysami? Bo z tego co pamiętam to mieli wywieszony niemały banner z logiem tej marki.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum