Autor Wątek: Co polecacie hol, doczepiany rower?  (Przeczytany 6409 razy)

Offline MUGOL

• Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 25.02.2010
Co polecacie hol, doczepiany rower?
« 31 Maj 2011, 20:29 »
Cytat: "pajak_gdynia"
MUGOL, a jak toto się nazywa? Ile zapłaciłeś i gdzie kupiłeś :idea: (lampa prosto w oczy, coby nie było)  :mrgreen:

Tak jak już napisano jest to FollowMe. Kupiłem na www.dwaplusdwa.pl. Kosztował mnie mniej niż 799 bo wspomogliśmy się bonem rabatowym.

Offline Kobieta tynia

• Miasto: Aleksandrów Ł.
  • Na forum od: 20.04.2011
Odp: Co polecacie hol, doczepiany rower?
« 25 Wrz 2011, 23:51 »
Mam pytanie do doświadczonych użytkowników holi - czy można jeździć z holem BEZ dziecka z doczepionym rowerkiem?

Być może pytanie jest głupie, ale nie wiem, jak taki hol się sprawdza bez obciążenia w postaci dziecka.

Mam bowiem taki plan: jadę z córką do szkoły, doczepiam jej rowerek, jadę dalej do pracy. W szkole niestety nie ma stojaków rowerowych, a nawet gdyby były, to strach zostawić rower na dobrych kilka godzin. I taki sobie plan uknułam, tylko nie wiem, jak z realizacją.

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 26 Wrz 2011, 06:57 »
Mi zdarzyło się (właśnie w takiej sytuacji) jeździć bez pasażera. Rower jest lekki, skacze na nierównościach i strasznie klekocze :) Ale poza tym nie widzę przeszkód.
I jeszcze jedno. Kiedy jedziesz z dzieckiem, to ludzie się tylko oglądają. Kiedy holujesz pusty rower, to gonią Cię salwy śmiechu :D

Marek

Offline Kobieta tynia

• Miasto: Aleksandrów Ł.
  • Na forum od: 20.04.2011
« 26 Wrz 2011, 20:45 »
Dzięki.
Przez zimę muszę zatem rozejrzeć się za holem. Śmiech przechodniów mnie nie powstrzyma  ;D

Pozdrawiam.

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 27 Wrz 2011, 10:11 »
post usunięty
« Ostatnia zmiana: 4 Lut 2017, 20:28 PABLO »

Offline Maciej Mężyński

• Miasto: Kołobrzeg
  • Na forum od: 15.02.2011
    • http://www.rowerowewakacje.pl
Witam, przetestowałem gruntownie w trakcie rocznej wyprawy rowerowej z dziećmi (3 i 6 lat) 2 systemy; trailer-bike oraz follow-me. Na trailer bike syn przejechał ponad 6 tys km. Z systemem follow me 2 tys z tym ze podczepiania było już niewiele. w trakcie wyprawy zmieniliśmy z trailer bike na follow me.gdzie??? oczywiście przy wjeździe do Niemiec. Powiem tak, wybór systemu zależy chyba od wieku dziecka i od tego gdzie się jedzie. W wielu krajach pozwolenie dziecku na samodzielną jazdę to czyste szaleństwo. Dlatego też, trailer bike sprawdza się tam gdzie nie ma ścieżek a dzieciak jest jeszcze mały. Follow me jest super od 6 roku życia dziecka i tam gdzie ścieżki są. wierzcie mi, dzieciak mając własny sprzęt korzysta z podczepiania sporadycznie, a każdy gest dorosłego rowerzysty, nawet jak mija go i pokazuje kciuka to robi za 3 batony energetyczne. obecnie follow me udoskonalił system i już można podczepiać koła 24. kupując, warto dorzucić do zamówienia wszystkie dodatkowe opcje na rózne rozmiary osi oraz na drugi rower dziecięcy oraz na dodatkowy rower dla rodzica.
www.rowerowewakacje.pl
Rowerowe wyprawy z małymi dziećmi, grupami młodych ludzi i w ogóle o wakacjach na rowerze.

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
Maciej, nie to żebym marudził, ale dość ciężko to się czyta, chyba pisałeś to na kolanie prowadząc auto. Fotki wiele tłumaczą :)

Temat (dla wielu z tego forum :) ) jest bardzo interesujący. Ja zastanawiam się nad zakupem trail-gatora (czy bardzo się różnią te dwa systemy? follow-me jest ciut za drogi), na przyszły rok już nie planuję traumatycznych przeżyć jak bieganie za rowerem córki po 10km..
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Offline Maciej Mężyński

• Miasto: Kołobrzeg
  • Na forum od: 15.02.2011
    • http://www.rowerowewakacje.pl
« 12 Lis 2011, 22:30 »
Jak wpis był niejasny to przepraszam. Chętnie odpowiem na konkretne pytania co do tych systemów. Nie pisałem w aucie bo takiego nie posiadam (na pocieszenie mam 23 rowery!!!) Tak czy siak, zwróć uwagę, że trailer bike to nie to samo co trail gator. a follow me to zupełnie inna koncepcja, którą szczerze polecam. ogromny plus tego systemu to możliwość zamontowanie fotelika dla jednego dziecka oraz hol drugiego dziecka na jego własnym rowerku albo możliwość przesiadki dziecka z roweru na fotelik jak się zmęczy. dla nas najważniejszym atutem był w pełni wykorzystany bagażnik. przy gatorze nie ma możliwości zamontowania 3 sakw.
www.rowerowewakacje.pl
Rowerowe wyprawy z małymi dziećmi, grupami młodych ludzi i w ogóle o wakacjach na rowerze.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum