Autor Wątek: komfort jazdy  (Przeczytany 3169 razy)

Offline majox

• Miasto: Bielsko-Biała/Kraków
  • Na forum od: 15.07.2007
komfort jazdy
« 29 Lip 2007, 18:40 »
nie wiem gdzie umieścic wątek, brakuje działu zdrowie albo coś podobnego... otóż jaki jest problem, chodzi o obtarcia na pachwinach od siodła, mam siodełko sintesi nie za wąskie i nie za szerokie takie w sam raz ale podczas dłuższej jazdy mam obtarcia. nie wiem czy mam zmienić siodełko, próbowałem jeździć ze spodenkami z pampersem ale wynik jest podobny. Poradził sobie ktoś z tym problemem?

Offline jablawut

• Miasto: Krakow
  • Na forum od: 12.01.2007
komfort jazdy
« 31 Lip 2007, 00:03 »
Nie jestem doświadczony za bardzo, ale wydaje mi sie że mozliwosci są takie:
- źle siedzisz. Albo za bardzo z przodu, albo z tylu siodelka
- siodelko jest pochylone w którąś stronę
- albo nawet nierownolegle do osi roweru
- masz wrażliwa skorę. Nie iwem: grzyb bakteria jakaś.... ( moglo Ci się przyplątać nad jakimś jeziorem, czy gdzieś)
- albo to siodełko jest jakieś pociumane

Narazie nie mam innych pomysłów

Offline Kobieta magdad

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.08.2006
    • http://www.bajkers.com
komfort jazdy
« 31 Lip 2007, 00:15 »
A jeszcze takie glupie pytanie ;): jak jezdziles w spodenkach z pampersem to wkladales jeszcze bielizne?

Offline jablawut

• Miasto: Krakow
  • Na forum od: 12.01.2007
komfort jazdy
« 31 Lip 2007, 00:36 »
Nie. w żadnym wypadku. po to jest ta pielucha.

Offline majox

komfort jazdy
« 31 Lip 2007, 09:28 »
dzieki za odzew myslalem ze juz tu nikogo nie ma ;-)

"Albo za bardzo z przodu, albo z tylu siodelka"
ok spróbuje zmienić ustawienie siodła ale nie wiem czy to coś da ;-) z grzybicą nie mialem nic wspolnego ;-)

a co do spodenek to jak jest dłuzsza trasa to nie zakladam bielizny ale jak jade na krótką trasę to czasem zapominam ;-) ale nie ma z tym problemu właśnie na krótkich trasach

Offline anooshka

• Miasto: tu i tam:)
  • Na forum od: 04.06.2006
    • http://www.ku-sloncu.org
komfort jazdy
« 17 Sie 2007, 10:21 »
obtarcia sa wg mnie rzecza normalna, szczegolnie jak wybierasz sie na dluzsza jazde po dlugiej przerwie:-)))
czy jak jedziesz tydzien lub dwa to dzieje ci sie to w dalszym ciagu... ???
my z regoly mamy takie obtarcia po nawet 2 tygodniowej przerwie w jezdzeniu... potem kilka dni "cierpimy" na wszelakie obtarcia i odparzenia a potem jest juz spokoj...
moze po prostu masz wrazliwa skore :-) i juz :-) a do tego skora twoja nie lubi moze "pampersow" ... tak jak ja :-) jak jezdza w "pampersowych" spodenkach jest jeszcze gorzej szczegolnie jak jest goraco :-) po prostu skora sie odparza :-)
a moze siodelko jest za szerokie? hmmm

mysle ze wielu znas ma z ty problem.. nie martw sie za bardzo!
a poki co pozdrawiamy z indii i baw sie dobrze!!!
ania

Offline majox

komfort jazdy
« 3 Wrz 2007, 08:42 »
prawdopodobnie problemem było siodło, zmieniłem na szerszy z kanałem po środku i nie było problemu :) i komfort duzo lepszy

Offline bighunter

• Miasto: Suwałki
  • Na forum od: 14.06.2006
komfort jazdy
« 3 Wrz 2007, 17:38 »
no widzisz :) kazdy ma inna dupe ze tak sie wyraze  :wink:

Offline anooshka

• Miasto: tu i tam:)
  • Na forum od: 04.06.2006
    • http://www.ku-sloncu.org
komfort jazdy
« 3 Wrz 2007, 21:00 »
witaj
polecam tez siodlo z dziura na wylot :-) tzw wentylacja w upalne dni i wogole:-)
baw sie dobrze:-)
ania

Szymon

• Gość
komfort jazdy
« 4 Wrz 2007, 15:17 »
Zasypka dla niemowlat, albo jakas modyfikowana z dodatkami - sypac przed jazda i powinno pomoc na obtarcia i odparzenia - polecam!
Swoja droga jazdy bez bielizny sobie nie wyobrazam (tylko przy siodlach Brooksa z szerokimi bokami trzeba uwazac, zeby bielizna nie miala grubych szwow), jak utrzymac higiene? Profesjonalisci moga co dzien dostac nowe spodenki i porzadna kapiel w hotelu, ale turysci na wielodniowych wycieczkach/wyprawach?
I pytanie do meskiej czesci - przy zwyklych spodenkach ze zwyklym pampersem, w ktorej nogawce wozicie przyrodzenie? Albo moze jakos trzeba rolowac? ;-)

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
komfort jazdy
« 4 Wrz 2007, 16:01 »
Czasami jak nie ma wody to zdarza się jechać 3 dni w jednych spodenkach, ale to bardzo rzadkie sytuacje. Po prostu się o tym nie myśli. Wiele ważniejsze jest umycie się wieczorem.
   Ja sobie jazdy z bielizną nie wyobrażam. Co do higieny to polecam codziennie wieczorem po umyciu smarowanie kremem nivea. Obtarcie pośladków i tak są nie do uniknięcia.
  Co do przyrodzenia to zależy, jak widzi jakieś fajne dziewczyny z prawej to przechodzi na prawą stronę  :D
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline bighunter

• Miasto: Suwałki
  • Na forum od: 14.06.2006
komfort jazdy
« 4 Wrz 2007, 18:28 »
...a jak z lewej to na lewa  :D

Offline Mężczyzna mordimer

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 15.06.2006
    • http://www.wyprawy.yoyo.pl
komfort jazdy
« 5 Wrz 2007, 16:58 »
a ze sie tak spytam co robi, gdy juz mijasz dziewczyne i masz ja za soba??? hehe

u mnie to roznie bywa, ale do obtarc jestem przyzwyczajony, wiecie twardym trzeba byc jak g**** w przereblu...

Szymon

• Gość
komfort jazdy
« 7 Wrz 2007, 00:44 »
Filozofia rynsztokowa mowi, ze kazdy ma inny zad ;) Chociaz sadze, ze kazdy jest w stanie wyeliminowac problem obtarc, tylko wymaga to troche czasu i eksperymentow.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum