Autor Wątek: Gdzie byliśmy (z dziećmi).  (Przeczytany 43368 razy)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Odp: Gdzie byliśmy (z dziećmi).
« 8 Wrz 2011, 13:44 »
No to gratulacje! Pierwsze lody przełamane (przejedzone?), teraz już będzie łatwo.

Tylko co to za tajemnicza awaria sprzętu?
1/3 wyjazdu diabli wzięli, a Ty się chcesz wymigać dwoma słowami.
Tak łatwo to nie będzie  :wink:

Offline Kobieta tynia

• Miasto: Aleksandrów Ł.
  • Na forum od: 20.04.2011
« 8 Wrz 2011, 14:02 »
@Borafu - awaria była prozaiczna - przebita dętka w rowerze siostrzenicy  - wszystko naszykowane, dziewczyny w kaskach, wsiadamy na nasze osiołki, a tu jeden ma flaka... Trzeba było czekać aż jakiś mężczyzna wróci z pracy i zmieni dętkę  :icon_redface: bo przyznam się ze wstydem, że jeszcze nigdy tego sama nie robiłam.

Zanim rower został naprawiony, był już wieczór, więc pierwszy dzień niestety diabli wzięli.

A cały wyjazd był na tyle lokalny, że w razie awarii w trasie przyjechałby po nas transport i doholował do domku - heh, tak asekuracyjne bardzo  :icon_redface:

Bitels

• Gość
« 8 Wrz 2011, 15:06 »
Tynia fajna wycieczka. Szkoda tylko, że miałaś tą awarię. Następnym razem zabierz ze sobą łatki do dętek.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 8 Wrz 2011, 16:40 »
@Borafu - awaria była prozaiczna - przebita dętka w rowerze siostrzenicy  - wszystko naszykowane, dziewczyny w kaskach, wsiadamy na nasze osiołki, a tu jeden ma flaka... Trzeba było czekać aż jakiś mężczyzna wróci z pracy i zmieni dętkę  :icon_redface: bo przyznam się ze wstydem, że jeszcze nigdy tego sama nie robiłam.
No, to zdecydowanie musisz to przećwiczyć. Rzecz nie jest trudna, a guma może się trafić w niespodziewanym miejscu i nie warto z jej powodu tracić całego dnia.

Jak zorganizujemy jakieś spotkanie w Łodzi wpadnij, a całkiem gratis przebijemy Ci dętkę i będziemy służyć radą i pomocą  :wink:

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
« 8 Wrz 2011, 21:33 »
nasza Marysia uwielbia jeździć z nami na rowerze, o Rumunii opowiada wszystkim z entuzjazmem równym naszemu :) Ale kiedy dałam jej rower do jazdy samodzielnej zbuntowała sie jak osioł i ...nie wiem o co chodzi, jeździć nie chce. I to tylko na rowerze! Śmiga na hulajnogach, flikerach, nawet quadów sobie w Polsce nie odmawiała i samochodzików zdalnie sterowanych na festynach różnej maści, ale rower NA NIE :/ Za tatusiem na swojej "Barakudzie" owszem, pojedzie, 40 km to dla niej nic, ale rozbestwiła się i sama nie chce pedałować. CO teraz?
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 9 Wrz 2011, 07:08 »
Hindiana, może przeczekać? Idzie jesień, więc okazji do jazdy będzie mniej. Może na wiosnę jej wróci?
Zawsze można uciec się do wrednej manipulacji i powiedzieć, że koniecznie trzeba jeździć, żeby mieć kondycję na wyprawę w przyszłym roku  ;D

Marek

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 9 Wrz 2011, 09:11 »
Tynia, gratulacje udanego wyjazdu. a awarie się zdarzają co tam, byleby się tym nie przejmować. Niech moja mała podrośnie w końcu... :wink:

Hinidana  ja po wyprawie mam coś takiego że ze 2 tygodnie nie jeżdżę rowerem lub nawet dłużej po to aby później "głodny" wsiąść na rower. Oczywiście nie robię tego specjalnie, jakoś tak samemu wychodzi. Po wyprawie moje okolice są jakieś nudne. Może córka też takie coś przechodzi?

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
« 15 Wrz 2011, 18:06 »
Ok, chyba przerwała kryzys. Wzięła udział w imprezie rowerowej w centrum Dublina, masówka, którą sobie odpuściliśmy i pojechaliśmy sie integrować z ludźmi z forum. A MArysia poszła na szerokie wody, zabrali ją znajomi, którzy w ceregiele się nie bawią i chcąc nie chcąc musiała drałować :D
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Kobieta tynia

• Miasto: Aleksandrów Ł.
  • Na forum od: 20.04.2011
« 16 Wrz 2011, 11:02 »
A MArysia poszła na szerokie wody, zabrali ją znajomi, którzy w ceregiele się nie bawią i chcąc nie chcąc musiała drałować :D

Tak to jest, że dzieci najbardziej marudzą przy rodzicach. Skądś to znam.
To dobrze, że ten impas już za wami.

Jak zorganizujemy jakieś spotkanie w Łodzi wpadnij, a całkiem gratis przebijemy Ci dętkę i będziemy służyć radą i pomocą  :wink:

Na szczęście dla mnie Grupa Łódzka ma w zwyczaju nie spotykać się  :lol: i moje dętki, na razie jeszcze dziewicze, nie zostaną przebite :D

Offline Mężczyzna boney

• Pomidor
  • Miasto: Ruda Śląska
  • Na forum od: 29.07.2011
« 17 Wrz 2011, 13:16 »
Nie rozbestwiła się. To sie zwie uraz... :)

Zapraszam ===>

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 18 Wrz 2011, 22:45 »
post usunięty
« Ostatnia zmiana: 27 Sty 2017, 10:54 PABLO »

« 19 Wrz 2011, 17:50 »
pilnować przed niekontrolowanymi zmianami "toru jazdy"
Pablo, możesz rozwinąć? Znaczy, Michał wyjeżdżał na bok? Przecież na holu to nie możliwe, jego przednie koło jest w powietrzu, więc nie może skręcać.

Generalnie, fajnie, że się sprawdza.

Marek

Offline PABLO

« 19 Wrz 2011, 23:07 »
post usunięty
« Ostatnia zmiana: 27 Sty 2017, 10:55 PABLO »

« 20 Wrz 2011, 06:58 »
Aaaa, to nie zrozumiałem :) No to powiem, że z tego się tak szybko nie wyrasta. Mateusz ma 12 lat i dalej jeździ wężykiem, głowa chodzi na boki cały czas. Najgorzej jak jedzie tak w trakcie wyścigu na szosie albo torze - kiedyś spowoduje jakąś straszną kraksę  O0

Marek

Offline PABLO

« 27 Wrz 2011, 10:25 »
post usunięty
« Ostatnia zmiana: 27 Sty 2017, 10:55 PABLO »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy