Buty po bloki mtb ? Shimano SH MT43 Bardzo fajnie się w nich chodzi a nawet biega Cena też nie nie jest dramatycznie wysoka.
Mogę polecić Shimano xc31 . Mega dobre i wygodne buty SPD dla mnie. Twarda skorupa lepiej przenosi moc na koła , a przy tym w bucie da się normalnie chodzić ..
7 lat w Shimano MT-41, już oficjalnie nie sprzedają ale udało się kupić na allegro identyczne.
Shimano ESHMT34G - sznurowane, w Intersporcie...
Cytat: remik w 16 Sty 2017, 23:19Mogę polecić Shimano xc31 . Mega dobre i wygodne buty SPD dla mnie. Twarda skorupa lepiej przenosi moc na koła , a przy tym w bucie da się normalnie chodzić .. Ten właśnie bieżnik nie wytrzymał wiosennego przejazdu/przejścia przez Turbacz
Aha - OK.Tego nie da się nałożyć na bloki. Gumowe nakładki przychodzą wkręcone w but, przy zakładaniu bloków trzeba je usunąć.
Cytat: martink w Wczoraj o 14:43Buty po bloki mtb ? Shimano SH MT43 Bardzo fajnie się w nich chodzi a nawet biega Cena też nie nie jest dramatycznie wysoka. Praktycznie niedostępne
Ten właśnie bieżnik nie wytrzymał wiosennego przejazdu/przejścia przez Turbacz
O ile but całkiem fajny to niech szlak trafi projektanta podeszwy. Jest to twardy mega śliski plastik. Tam gdzie rowerem jedziesz pewnie, w tych butach ledwo idzie ustać.
Cytat: MariuszO ile but całkiem fajny to niech szlak trafi projektanta podeszwy. Jest to twardy mega śliski plastik. Tam gdzie rowerem jedziesz pewnie, w tych butach ledwo idzie ustać. To chyba nie masz tego samego. Bo w xc31 jest sporo gumy na podeszwie (takie wypustki) i spokojnie da się chodzić (b. komfortowo zresztą)- a ten twardy plastik nie ma praktycznie styku z podłożem ..
Absolutnie nie mogę się z tym zgodzić. Wypustki bieżnika nie są wykonane z gumy, najprawdopodobniej z poliamidu. Model XC31 jest bezpośrednim następcą modelu XC30 i dzieli podeszwę z innymi modelami Shimano np z SH-XC51.
Jako, że kilka moich ubiegłorocznych wycieczek "na szosie" prowadziło do końca asfaltu a jazdę kontynuowałem z drugiej strony góry, uprzednio wykonując przejście per pedes z rowerem na ramieniu, moje buty SPD zaskakująco szybko dokonały żywota. (Trochę długie to zdanie ) Tak więc szukam jakiś butów SPD, których podeszwa wytrzyma przynajmniej kilkadziesiąt km po górach. Zazwyczaj trafiają się drogi kamieniste, skaliste, na których plastikowy bieżnik podeszwy zużywał się niezwykle szybko.