Te używane wydawały mi się dobrym modelem, tylko... używane. Ale ponoć buty spd się rozbijają i używane nie nadają się już za bardzo do jazdy, prawda to?
Hmm... to co piszesz, przekonuje mnie, że jednak warto. Kolana ostatnio bolą mnie i bez spd, więc a nóż przestaną . Skoro tyle ludzi w tym jeździ, to chyba nie bez powodu?
Do tego dochodzi zen ustawiania blokow - przygotuj sie na male problemy z nogami / kolanami / sciegnami zanim znajdziesz ustawienie pod siebie. Pewnosc kontaktu to jednak najwieksza zaleta.
A skąd wiesz, że wygodne?
Jakoś po cenie nie chce mi się wierzyć, że będą wygodne i że noga nie zapoci mi się w nich po 50 km...
to odkręcę mocowanie i będę w nich jeździć na platformach.
Skoro tyle ludzi w tym jeździ, to chyba nie bez powodu?
A co sądzicie o pedałach dwufunkcyjnych - z jednej strony spd, a z drugiej platformy? Da się na czymś takim jeździć, czy ciągła konieczność obracania pedału na właściwą stronę doprowadza do szału?
Cytat: tereska w 27 Maj 2014, 19:38A co sądzicie o pedałach dwufunkcyjnych - z jednej strony spd, a z drugiej platformy? Da się na czymś takim jeździć, czy ciągła konieczność obracania pedału na właściwą stronę doprowadza do szału?Mam takie pedały przy jednym rowerze i jeszcze nie oszalałem Można się do tego szybko przyzwyczaić.
Cytat: tereska w 27 Maj 2014, 13:45to odkręcę mocowanie i będę w nich jeździć na platformach.Jeszcze gorzej niż w normalnych butach. Zły bieżnik podeszwy, zbyt twarde/śliskie "korki", źle wyprofilowana podeszwa. Moim zdaniem niewygodne.
A co sądzicie o pedałach dwufunkcyjnych - z jednej strony spd, a z drugiej platformy? Da się na czymś takim jeździć, czy ciągła konieczność obracania pedału na właściwą stronę doprowadza do szału? Chodzi mi o to, żebym na dłuższej wyprawie mogła zmienić buty (np. na sandały)a nie musiała zmieniać pedałów.
Ja tam po swojej jeździe w spd'ach nie zauważam różnicy prędkości. (...) Ludzie jeżdżą, bo zawodowcy jeżdżą. Tylko że zawodowcy walczą o sekundy, a amatorzy nie.
A jeśli kolana bolą Cię bez SPDów, to w SPDach pewnie będą Cię jeszcze bardziej boleć
czy ciągła konieczność obracania pedału na właściwą stronę doprowadza do szału?
Bardziej mam pytanie, czy ktoś zna ten model i może coś o im powiedzieć?