Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
24 Lis 2024, 13:51
Strona główna
Tagi
Zaloguj się
Forum :: podrozerowerowe.info :: wyprawy, trasy, sprzęt
»
Planowanie wyjazdów
»
Szukam partnera/partnerki
»
Austria - wrzesień 2011
Strony:
<< Poprzednia
1
2
[
3
]
4
Następna >>
Wszystkie
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: Austria - wrzesień 2011 (Przeczytany 5413 razy)
Blaru
Miasto: Lubin
Na forum od: 20.12.2009
Austria - wrzesień 2011
«
19 Cze 2011, 02:24 »
Hej Asiu:) Będę w Austrii na rowerze, ale w lipcu, jadąc samotnie Przez Alpy do Toskanii i z powrotem.
pozdrawiam ciepluśko
jarek:)
"Jeśli otrzymacie drugą szansę w życiu, wykorzystajcie ją do końca" (Lance Armstrong)
www.blaru.blox.pl
asia.at
Miasto: Nysa
Na forum od: 08.04.2011
Austria - wrzesień 2011
«
22 Cze 2011, 22:45 »
no to
Blaru
życzę udanej wyprawy i będę czekać na relację
a na ile się wybierasz?
Easyrider77
no to przekonałeś mnie do tego typu noclegów
Zresztą jakby nie patrzeć ma on wiele plusów, jak możliwość pogadania z mieszkańcami danego kraju, przez co podszkolić można byłoby język, poznać ich kulturę... no i to że czasem nakarmią, napoją... i pozwolą się umyć
dopiero jak nie uda się znaleźć nikogo, kto użyczy noclegu (ale myślę, że jednak się uda) to dopiero będzie się myślało o noclegu na dziko czy polach namiotowych
Będę teraz jechała na wyprawę zarobić, to jakby ktoś jeszcze był chętny to pod koniec sierpnia się kontaktować
grape
Miasto: Gliwice
Na forum od: 10.04.2011
Austria - wrzesień 2011
«
28 Cze 2011, 11:16 »
Asiu, jakie koszty przewidujesz na tę wyprawę? Chodzi mi o zwiedzanie zabytków, transport, tego typu rzeczy
who travels, lives twice!
gluseb
Miasto: Katowice
Na forum od: 21.07.2011
Odp: Austria - wrzesień 2011
«
21 Lip 2011, 20:33 »
Witam, przepraszam ale podłącze się do tematu
też jestem zainteresowany dwutygodniowym rowerowaniem po okolicach Tyrolu, tyle że w sierpniu.
Myślałem jednak o dojechaniu do Monachium pociągiem i stamtąd rowerami na południe, by zatoczyć koło i wylądować w Czechach na jakimś dobrym piwku.
Czy ktoś może wie jakie są koszty dojazdu do Monachium pociągiem lub innym środkiem komunikacji. Trzeba rezerwować bilety ?
Pozdrawiam
EASYRIDER77
Miasto: INOWROCŁAW
Na forum od: 27.07.2010
«
22 Lip 2011, 07:56 »
asiu!
jak jechaliśmy to patrzyliśmy gdzie jest ładna polana, dom gospodarza i ewentualnie krowy bo to gwarantowało że to rolnik, a rolnik ma ziemię więc na tej zasadzie zawsze znaleźlismy spanie. Oczywiście można było pogadać przy okazji, jak się dobrze trafiło to nie pozwolili wyjechać głodnym.
gluseb
ja robiłem tak a proop jazdy pociągiem. Do granicy PL-D pociągiem PKP. Granicę przekraczałem rowrerem, tam wsiadałem na dworzec kolei DB, zawsze w weekend lub piątek wieczorem, i kupowałem bilet weekendowy. To niewiele kosztuje a przejeżdżałem całe Niemcy, było co prawda wiele przesiadek, ale wtedy to było 42 DM, do 5 osób na 1 bilecie + 6 DM (chyba tyle) za każdy rower.
aleksandralatos
Gość
«
25 Lip 2011, 22:32 »
jestem zainteresowana!
jestem Ola, mam 21 lat, jestem studentką 3 roku chemii;) to będzie - jeśli pozwolisz, że dołączę - również moja pierwsza tego typu wyprawa, wiec myślę, że powinnyśmy się bez problemów dogadać;)
liczę, że odezwiesz się pod koniec sierpnia, mam prośbę, daj znać tel, rzadko tu zaglądam;) mój nr: 692141534
dla mnie najdogodniejszym terminem jest: 5-15/20 września
ostry7
Miasto: Ełk
Na forum od: 15.03.2011
«
4 Sie 2011, 15:53 »
Ja też ja też!
Plany z Chorwacją oczywiście nie wypaliły z tego samego powodu z którego szukasz chętnych na swoją wyprawę więc jednoczmy się
.
Na imię mam Piotrek
lat 18 (na studia się dostałem a jakże ale do końca września spokój)
na koncie 3 wyprawy po Polsce (niedługie ok 450km), w których nawigowałem :] mam sprawdzone spanie (co prawda skromne to doświadczenie
) zarówno w kempingach, u gospodarzy jak i na dziko i mam bardzo podobne do Ciebie podejście do tego jak i do wyżywienia
Chętnie pomogę w dopracowywaniu trasy itp (Oczywiście ty rządzisz
)
Co do terminu to jakbyśmy do 23września się wyrobili było by fajnie (ale nie wnikaj najwyżej zmienie plany swoje albo wroce sam troche wcześniej)
Numer tel przesyłam na priv :]
Alpy czekają
Aha no i mam jeszcze troche sprzętu który by mógł się przydać kuchenkę namiot jakby co to no problem żeby wziąć
Pozdro
"Ja wolę byc ostatni, zamiast zostać na przedzie, przynajmniej nie muszę się wciąż oglądać za siebie"
asia.at
Miasto: Nysa
Na forum od: 08.04.2011
«
22 Sie 2011, 08:19 »
witajcie ponownie
niestety w tym roku nie wypali mi wyjazd rowerem do Austrii, bo w połowie września mam jeszcze zaliczenia
może w przyszłym roku uda się zrealizować tegoroczne plany, a na razie biorę się za kompletowanie sprzętu potrzebnego do wypraw
Daniel
turysta licznikowy
Miasto: Augsburg
Na forum od: 16.03.2009
«
22 Sie 2011, 08:44 »
Ale na wrześniową wyprawkę wpadnij
Wracam do jeżdżenia.
wojtek_res
Gość
«
23 Sie 2011, 15:05 »
Witajcie,
może by tak reaktywować pomysł wypadu w Alpy - kilku chętnych pewnie by się znalazło? Mnie najbardziej odpowiadałby termin 02.09-18.09. a co do trasy pewnie można by się jakos dogadać (jedyne co chciałbym koniecznie "zwiedzić" to Passo dello Stelvio;)). Ja planowałem początkowo dostać się pociągiem z Polski do GA-PA i stamtąd wystartować (powrót do Polski: najpierw naddunajską drogą rowerową do Bratysławy a stamtąd pociągiem) ale gdyby znalazły sie przynajmniej 3 chętne osoby może lepiej byłoby zorganizowac wypad samochodem do Monachium - zrobic pętelke po Alpach i wracać do Polski samochodem (mam bagażnik na 3 rowery)?
Krótko o mnie - 28 lat, na koncie dwie dłuższe wyprawy - Rumunia i Bałkany.
Jacław
Miasto: Łęczna
Na forum od: 13.04.2011
«
23 Sie 2011, 17:13 »
Jest to jakiś pomysł
Jestem gotów jechać, tylko najpierw muszę to skalkulować czy mogę w tym czasie i czy mam na to finanse odpowiednie
bojda
Miasto: Warszawa
Na forum od: 03.04.2011
«
23 Sie 2011, 18:01 »
Hej
Też planuje urlop we wrześniu(termin jeszcze nie mam dograny), wstępnie planowałem Krym na rowerach(niestety znajomi milczą) więc muszę poszukać innej opcji. Alpy jak najbardziej fajny pomysł - wstępnie jestem zainteresowany tym pomysłem.
Szczegóły możemy na priv omówić gg domnie 1113669.
tamiza87
Miasto: TORUŃ
Na forum od: 10.04.2009
«
23 Sie 2011, 21:24 »
Hejka! Ja też jestem chętna na wyprawę, ale lowcostową raczej...
i proponuję m/w do granicy czesko-austriackiej dojechać pociągiem, np.do Ceskiego Krumlova i z tego miasta zrobić pętelkę,
termin od 3 września
«
Ostatnia zmiana: 24 Sie 2011, 15:42 tamiza87
»
ostry7
«
25 Sie 2011, 21:25 »
Założenia tej wyprawy były w porządku i wszystko było tu zebrane to może lepiej przy nich zostać? (chyba wszystkim którzy tu piszą pasują). Mój termin to choćby jutro ale muszę mieć wcześniej jakieś info że faktycznie jedziemy bo jak nie pojadę to muszę wcześniej się na kurs zadeklarować...
5 osób? Fajnie
"Ja wolę byc ostatni, zamiast zostać na przedzie, przynajmniej nie muszę się wciąż oglądać za siebie"
ostry7
«
31 Sie 2011, 16:44 »
Dla wszystkich innych chętnych którzy nie pisali w tym wątku i nie dostali privów
Dnia 6.09.2011r. wyjeżdżamy z
tamizą87
i (na 90%) z
Jacławem
z Jeleniej Góry taką trasą
http://www.bikemap.net/route/1223226
, a jeśli będą chęci czas i siły to i taką
http://www.bikemap.net/route/1223423
. Wracamy 22.09.2011r. Dystans dzienny w zależności od terenu to ok. 120-130 w Czechach i 70-80 w Alpach (no i tak po 1 Grossglocknerze dziennie
). Zapraszamy wszystkich chętnych
Drukuj
Strony:
<< Poprzednia
1
2
[
3
]
4
Następna >>
Wszystkie
Do góry