Autor Wątek: Koszalina Lizbona Koszalin - sugestie co do trasy  (Przeczytany 1332 razy)

Offline Mężczyzna kubbek

• Miasto: Koszalin
  • Na forum od: 20.04.2011
    • foto-portfolio
Witam wszystkich,
Planuję w tym roku wybrać się na wyprawę z koszalina do lizbony i z powrotem (około 7000 km). Czy ma ktoś jakieś sugestie co do trasy, przez co warto jechać.. Interesuje mnie wszystko związane z tą trasą. Każda uwaga jest dla mnie na wagę złota.
If your pictures aren't good enough, you were not close enough.

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
We wsi Biesiekierz 13 km za Koszalinem jest ciekawa aleja dębowa licząca 9 okazów.

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
Myślę, że lepszą propozycją byłoby skierowanie się bardziej na południe i odwiedzenie "Bursztynowego Pałacu" w Strzekęcinie a następnie odbicie na zachód do odległego o ok. 16 km pałacu w Nosowie.
Ale to już zależy co kolega bardziej lubi, architekturę, czy ciekawostki przyrodnicze. Jednakże te pałace są otoczone założeniami parkowymi, więc miałby dwa w jednym.

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline Mężczyzna kubbek

• foto-portfolio
Dziękuję za pomoc. chyba jednak sformułowanie że każda wskazówka się przyda okazało się stanowczo zbyt obszerne :-p.
Chodziło mi raczej o wskazówki dotyczące tej zagranicznej części mojej wyprawy,a nie ciekawostek dotyczących mojej okolicy, która doskonale znam. Niemniej jednak dziękuję za dotychczasowe starania.

Bardzo proszę o dalsze wskazówki.

Offline majchers

• Miasto: Kanada
  • Na forum od: 16.10.2008
kubbek - też wydaje mi się, że chodziło Ci o coś innego.
Na marginesie - mnie również interesuje podobna trasa. Próbuj na maps.google.com Wpisz punkt startowy, kilka miast pośrednich i pozwól Google wytyczyć Ci trasę.
Musiałbyś to trochę domasowć (po zbliżeniu dodać miasta), bo poniższy link wiedzie autostradami a w Goodle nie ma możliwości wybrania wariantu rowerowego, czy pieszego.
Zobacz:
http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=FZLwOgMd48H2ACnVjX4tGs0BRzHQXKIePMk1aA%3BFY1xIQMdSKTMACkBWQM_N06oRzFwO15bRiAhBA%3BFRik_AIdOnSEACnFlnBHbwm9RzEAxrApUEMiBA%3BFW6fTgIdgJp0_yk78-RhGjMZDTHQNpDkvesABA&q=from:Koszalin,+Poland+to:Berlin+to:Frankfurt,+Germany+to:Lisbon,+Portugal&sll=46.450675,3.517305&sspn=30.42669,78.662109&ie=UTF8&t=h&z=4&saddr=Koszalin,+Poland&daddr=Berlin+to:Frankfurt,+Germany+to:Lisbon,+Portugal

Offline Mężczyzna kubbek

• foto-portfolio
Ooo - to Cie pocieszę. Da się wybrać wariant pieszy.

interesują mnie ciekawe miejsca, fajne widoki. Nie mówię tu o muzeach i innych atrakcjach dostępnych dla byle turysty z zasobnym portfelem. Przykładem ciekawych miejsc jest miasteczko nudystów na południu francji. Jakieś ciekawe wydarzenia kulturalne w czasie wakacji w tych państwach.

Offline majchers

• Miasto: Kanada
  • Na forum od: 16.10.2008
kubbek - po golasów to ja nie będę zbaczał z trasy!
 :lol:

Offline Mężczyzna kubbek

• foto-portfolio
To tylko przyklad. Choć jeśli w takim miejscu udałoby się skompletować taki zespół kolarski jak na teledysku zespołu Queen o tematyce rowerowej, to może jednak warto :-)

Po głowie zaczyna mi chodzic też opcja z zamontowaniem na rowerze kompasu i jechania obranym kierunkiem na zachód :-)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum