Hejże!
2 lata temu kupiłem mój rower (SCOTT Atacama) od gościa, który sprowadził go z Niemiec. Mówił mi o wielkich pchlich targach w okolicach Berlina i nie tylko, ale nie zdradził szczegółów. Na przykładzie znajomych widzę, że zakup np. motoru w Niemczech to dobry „deal”, ale przykłady motoryzacyjne znamy chyba wszyscy...
Teraz moim celem jest zakup roweru MTB (do około 2k PLN) oraz zebranie informacji. Może kupiłbym tam kiedyś motor albo samochód.
W sieci znalazłem następujące pchle targi w Berlinie:
1.
http://www.troedelmarkt-arkonaplatz.de/index.html2.Straße des 17 Juni
3.Fehrbelliner Platz
4.Arkonaplatz w dzielnicy Mitte
Moje pytania:
Czy znacie jakieś niemieckie pchle targi na których handluje się rowerami (takimi nowszymi i z wyższej półki cenowej)?
Gdzie mogę je znaleźć? W jakich okresach roku/w jakie dni tygodnia funkcjonują te targowiska?
Czy zakup roweru na takim pchlim targu jest opłacalny? Czy jest faktycznie sporo taniej niż na allegro?
Jak sprawa przewozu przez granicę?
*Mogę zawsze Pojechać pociągiem z ciuchami rowerowymi SPDami i Kaskiem w plecaku, a w drodze powrotnej już na zakupionym rowerze założyć to na siebie i wyglądać na przeciętnego kolarza z PL, który właśnie wraca do kraju.
Proszę o odpowiedzi. Jeśli uda mi się gdzieś pojechać dzięki Waszej pomocy, to chętnie udokumentuję ten temat fotograficznie i wrzucę na forum ze wskazówkami co gdzie i jak.
Pozdrawiam, Kuba