Autor Wątek: LIDL i odzież rowerowa  (Przeczytany 6395 razy)

Offline Qbakam

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 27.04.2011
LIDL i odzież rowerowa
« 27 Kwi 2011, 18:50 »
Witam, ostatnimi czasy w Lidlu pojawia się coraz więcej kolekcji koszulek rowerowych. Wczoraj byłem zdumiony gdy zobaczyłem koszulki ze srebrną nitką za 28zł. Miałem okazję także zakupić tam buty SPD i spoddenki rowerowe. Koszulki, softshell'e i ogólnie sprzęty turystyczne przewijają się tam co miesiąc. Całość oferty dostępna jest w gazetce lidla na ich stronie internetowej.
Proszę nie traktować tej wypowiedzi jako kryptoreklamy, aczkolwiek przyznaję się, że jestem entuzjastą ich produktów.

Moje pytanie jest takie: Jakie są wasze odczucia związane z ciuchami rowerowymi z tego sklepu? Czy faktycznie warto?

Pozdro

Offline ostry7

• Miasto: Ełk
  • Na forum od: 15.03.2011
LIDL i odzież rowerowa
« 27 Kwi 2011, 19:20 »
Co prawda o Lidlu głośno już w wielu wątkach, no ale co tam :P . Jak dla mnie te ciuchy są prze*ebane właściwie nie wiem w czym mogłaby być lepsza koszulka, skoro w upale jest mi chłodno (bardziej niż bez niczego) a w komplecie z cienkim polarem (też z Lidla) jest cieplej niż w grubej bluzie i grubej kurtce. Nie wymieniłbym jej za najdroższe firmowe ciuchy - nic tylko jeździć  :) .

A no i +10 do za*ebistości w takim stroju  :wink:

"Ja wolę byc ostatni, zamiast zostać na przedzie, przynajmniej nie muszę się wciąż oglądać za siebie"

Offline Mężczyzna lempi

• Łukasz
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 08.06.2009
LIDL i odzież rowerowa
« 28 Kwi 2011, 21:08 »
Ja kilka dni temu kupiłem spodenki, czarne, z odblaskowymi żółtymi wstawkami na dupsku. Z wkładką pampersową. Już przetestowane. Bardzo zacne, zwłaszcza za 40zeta.
I wziąłem też skarpetki. Są ok, jak to skarpetki :)
Ten nowy kask za bodajże 79 nie przypadł mi do gustu, podobnie jak koszulki. Może dlatego, że nie było ciemnych kolorów, a nie lubię jeździć w jakichś jasnych, oczojebnych.

Mam też jakieś dwie koszulki z długim rękawem, kupione z rok, czy dwa temu. Szału nie robią, ale jeżdżę w nich od czasu do czasu.

W poprzedniej promocji kupiłem licznik. Jak na razie działa bez zarzutu.
Niestety nie udało mi się trafić tego kasku co był za 49zeta, teraz nie zdążyłem na okularki.
Zazwyczaj na tych promocjach trzeba się zjawić bardzo wcześnie. Późnym popołudniem jak wracam z roboty to stoisko wygląda zazwyczaj jak po tsunami.

Offline Qbakam

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 27.04.2011
LIDL i odzież rowerowa
« 30 Kwi 2011, 20:41 »
Hej lempi,
Też jestem szczęśliwym posiadaczem tych spodenek jak i koszulek. W tej dostawie była nowość, bo Crivit Sports - główny sportowy partner Lidla wrzucił srebrną (bakteriobójczą) nitkę do swoich koszulek.
 Co do tsunami to masz rację ostatnio byłem 10 minut przed otwarciem i na sklep wszedłem pierwszy. Po 15 minutach od otwarcia nie było już koszulek w magicznym rozmiarze "M". Godne uwagi były także buty SPD za 99zł (mam, dam wam znać jak się rozwalą:)). W tym tygodniu w Lidlu także gripy, które do złudzenia przypominają Ergona i mają blokadę na śrubkę (nie tak jak reszta z taniej półki - np author za 17zł).
Ważna sprawa jak wchodzą w grę duże przeciążenia, to produkty z Lidla mogą się nie sprawdzić - pompka do 11 atm zaczęła syczeć przy 4, ale czego oczekiwać za 25zł  :wink:

Produkty w Lidlu lecą cyklicznie (co kilka mieś, sezonowo lub pół roku) , myślę, że podzielenie się spostrzeżeniami może nam pomóc w przyszłych "polowaniach" o 7 rano w tymże supermarkecie.

Już niedługo w ofercie przenośna spawarka - może przyda się do naprawiania ramy podczas wojaży   :mrgreen:

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
LIDL i odzież rowerowa
« 2 Maj 2011, 19:31 »
Lidl ma calkiem spoko ciuchy rowerowe. Oprocz tego rzucaja niezly sprzet nurkowy i turystyczny (z praktyki wlasnej chyba tylko namioty sa ryzykiem, reszta wydaje sie ok). Dzisiaj np znajomy dal nam znac, ze sa pletwy dzieciece i zaraz po nie jedziemy. Poza tym tak juz zupelnie  z innej beczki, czesto kupuje tam farby i sprzet do malowania :D Nie wiem, skad oni biora te rzeczy ale ja lubie ich zabawy tematyczne.
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna usulovski

• Miasto: Edynburg
  • Na forum od: 17.07.2008
LIDL i odzież rowerowa
« 2 Maj 2011, 20:15 »
Cytat: "Qbakam"
W tej dostawie była nowość, bo Crivit Sports - główny sportowy partner Lidla wrzucił srebrną (bakteriobójczą) nitkę do swoich koszulek.

Ha ha, Crivit to żaden ich główny sportowy partner, a ich własna marka po prostu :D Poszczególne produkty Crivit są robione na zamówienie w różnych firmach (np. mieli kiedyś pompki produkcji Beto). Swoją drogą kupuję w Lidlu coraz więcej rowerowych rzeczy, z sezonu na sezon mają coraz ciekawszy asortyment, ostatnio wyrwałem świetny stojak do napraw za 30 euro (zeszły na pniu). Ale i tak nie ma jak Decathlon.

A teraz info dla hindiany, w czwartek warto przejść się do Aldi 8)

http://www.aldi.ie/ie/html/offers/offers_week18Thursday11.htm

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
LIDL i odzież rowerowa
« 2 Maj 2011, 20:30 »
Dzieki wielkie vilqu!
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline kokop

• Miasto: Chard
  • Na forum od: 11.01.2010
Odp: LIDL i odzież rowerowa
« 25 Lip 2011, 18:42 »
W zeszłą sobotę miałem taki przypadek że: Jestem w Lidlu po jogurt a manager pcha wózek z ciuchami sportowymi na promocję.   Ponieważ byłem pierwszy  ;D to przechwyciłem bezlitośnie wszystkie małe rozmiary w ilości chyba 6 sztuk.  I to w kolorach czerwonym, niebieskim i czarnym.  Plus drugi raz to samo trochę większe dla mlodego. Oddzielnie oczywiście.
Wszystkie ze srebrnymi nitkami itp. bajerami
Kleine Fiech ach Scheiße machen.

Offline Mężczyzna Włod

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.04.2011
« 17 Sie 2011, 11:49 »
od 22 sieprnia nowa kolekcja ciuchow i innych akcesoriow rowerowych  ;D

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 5 Gru 2011, 12:58 »
Od  10 grudnia:

Termiczne kalesony narciarskie

ocieplające, długie kalesony
    SILVERPLUS®- hamuje powstawanie nieprzyjemnego zapachu
    elastyczne w pasie oraz ze ściągaczem na końcu nogawek dla dobrego dopasowania
    optymalna cyrkulacja powietrza
    szybkoschnące
    100% poliester
    4 wzory
    rozmiary: XS-XXL

za 29.99 zł.

Powinny sie przydać dla zmarzluchów na rower

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 5 Gru 2011, 15:22 »
A ja jakoś nie mam do Lidla przekonania. Kolega kupił wiosną licznik, który działał bez zarzutu przez 20 km :D
O ciuchach się nie wypowiem, bo nie jeździłem w takich. Ale jeżeli chodzi o testowanie spodenek z pampersem, to należy je wypróbować :
  - w upale, gdy można się spocić należycie,
  - w deszczu, gdy można zmoknąć w taki sam sposób,
  - przejechać trochę całodziennych wycieczek, najlepiej wielokilometrowych.
Jeżeli w takich warunkach nic nie obciera i nie gniecie, można wydać pozytywną opinię :D

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 5 Gru 2011, 15:25 »
ja póki co w spodenkach raz jechałem dłuższą trasę, i się niesamowicie upociłem (fakt, było jakieś >30 stopni, a spodnie za kolano........... ;D), i mnie obtarły :P ale pewnie gdybym się tak nie upocił to byłoby ok. sama wkładka wygodna.
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna chmurat

• Miasto: Czechowice-Dziedzice
  • Na forum od: 26.10.2011
« 5 Gru 2011, 15:28 »
Ja kupiłem długie, do kostki z pampersem i można powiedzieć że są przetestowane, ale już materiał się trochę wytarł i zrobiła się dziurka na szwie koło pampersa ;) ale jak na gaciory za 30-40pln to zadowolony jestem, a na wiosnę i tak będzie trzeba coś nowego :)

Te getry pewnie kupię, dzięki za info :)
Daleko jeszcze?

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 5 Gru 2011, 18:54 »
A ja jakoś nie mam do Lidla przekonania. Kolega kupił wiosną licznik, który działał bez zarzutu przez 20 km :D
O ciuchach się nie wypowiem, bo nie jeździłem w takich. Ale jeżeli chodzi o testowanie spodenek z pampersem, to należy je wypróbować :
  - w upale, gdy można się spocić należycie,
  - w deszczu, gdy można zmoknąć w taki sam sposób,
  - przejechać trochę całodziennych wycieczek, najlepiej wielokilometrowych.
Jeżeli w takich warunkach nic nie obciera i nie gniecie, można wydać pozytywną opinię

Przetestowałem w takich warunkach lidlowe spodnie z wkładką (długie i 3/4), lidlową bluzę oraz biedronkowe koszulki rowerowe i krótkie spodenki z pampersem i właściwie nie znalazłem powodów do krytyki. A biorąc pod uwagę cenę, jestem z tych zakupów bardzo zadowolony.
Uczciwie przyznaję, że nie miałem okazji porównać ich z jakimiś droższymi ciuchami.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 5 Gru 2011, 20:25 »
Nie chodzi o to, żeby były drogie, tylko żeby nie obcierały. To o pampersach, bo miałem z tym sporo problemów, więc jestem wyczulony na temat.
Mnie akurat najlepiej sprawdzają się trochę droższe, te które dostaję po BB Tour.
« Ostatnia zmiana: 5 Gru 2011, 20:28 transatlantyk »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum