Autor Wątek: Rama...  (Przeczytany 5795 razy)

Szymon

• Gość
Rama...
« 3 Wrz 2007, 19:10 »
Dzieki Macku - o to mi chodzilo.
Sportowa geometria jesli chodzi o katy jest dla mnie jak najbardziej OK, zawsze jezdzilem z kierownica kilka cm nizej od siodla (w jedym z rowerow 15 cm ;), wystarczy tylko zeby tylny trojkat i calkowita dlugosc nie byly za krotkie.

Bede szukal, dzieki za odpowiedzi :)
Sz.

Offline Mężczyzna Keto

• Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 10.06.2009
Rama...
« 28 Sie 2009, 22:52 »
Kilka ciekawostek na temat ram rowerowych, a konkretnie materiałów, z których są zrobione. Polecam zwłaszcza tym, którzy w niedługim czasie przymierzają się do upgrade swojego sprzętu lub kupują nowy.

http://poziome.pl/thunderbolt/materialy.htm

Pozdrawiam

Offline mareK

• Miasto: Bolesławiec
  • Na forum od: 23.03.2008
Rama...
« 2 Wrz 2009, 23:44 »
Witam mam pytanie dotyczące rozmiaru ramy dla kobiety: wzrost 165cm.

Mam na oku tą ramę: http://www.allegro.pl/item720462277_nowa_rama_leader_fox_novalija_2009_gratis.html

Wydaje mi sie, ze rozmiar 16" przy tym wzroscie i osobie która dopiero rozpoczyna przygoda z rowerem bedzie dobry, potem ewentualnie mozna mostek dłuższy założyć, zeby nieco zmienić pozycje. Żadne mtb ani xc, narazie nauka/rekreacja potem moze jakieś zasakwienie : ).

Ale wole sie jeszcze przed zakupem poradzić szanowanego przeze mnie grona podróżników i speców od sprzetu.

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
Rama...
« 3 Wrz 2009, 21:28 »
Hak przerzutki na stałe. Jak się złamie to kaplica...

Offline mareK

• Miasto: Bolesławiec
  • Na forum od: 23.03.2008
Rama...
« 3 Wrz 2009, 22:35 »
Mam takiego speca od spawania alu, albo mozna przerzutke na ośke np. hone. Ale pomijając te patenty to złamanie takiego haka zdarza sie bardzo rzadko, jak coś to ewentualne skrzywienie, ale i tak myśle ze przy takiej eksploatacji to nawet lakier nie bedzie za bardzo poobcierany:). Wziąłem 16", dzięki rafalb za chęć pomocy.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum