Autor Wątek: Sandały  (Przeczytany 5980 razy)

Offline Mężczyzna Waldic

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 23.01.2010
Sandały
« 14 Maj 2011, 12:41 »
Za te cenę to lepiej Keen Newport albo Venice poczytaj tu http://ngt.pl/16_Sanda%C5%82y.html  . Ostatnio kupiłem Newporty za 260. To drogo jak za sandały, ale to i tak była promocja :D . Są świetne.

Offline owca

• Miasto: Łódź/Piotrków Tryb.
  • Na forum od: 18.02.2011
Sandały
« 14 Maj 2011, 12:57 »
Te, które podałem mogę mieć za 150zł, więc różnica jednak jest ;)
A Keen znam i czytałem dużo o nich.

Offline Mężczyzna hose morales

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.01.2009
Odp: Sandały
« 28 Sie 2011, 21:03 »
Za te cenę to lepiej Keen Newport albo Venice poczytaj tu http://ngt.pl/16_Sanda%C5%82y.html  . Ostatnio kupiłem Newporty za 260. To drogo jak za sandały, ale to i tak była promocja :D . Są świetne.
Ostatnio widziałem bardzo wiele "włóczykijopodobnych" w tych sandałach Keen i zacząłem się zastanawiąc w czym są lepsze od przeciętnych sandałów? Chronią palce. To wiem-ale czy to naprawdę aż tak istotne? Do głowy przychodzi mi tylko trekking w górach.. Oświecie mnie proszę, może żyje w mroku niewiedzy :wink:

Jeśli faktycznie są takie cudne to te byłyby do sakwiarstwa ( dla fanów SPD) idealne:>

Keen Commuter II http://www.keenfootwear.com/us/en/product/fw11/shoes/men/pedal/commuter%20ii/dark%20shadow!gargoyle

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
« 28 Sie 2011, 22:02 »
My polecamy Tevę. Keeny - oglądałem kilka modli- są ciężkie.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna JanHa

• Na forum od: 07.04.2012
    • Pami Bikeway 2012
« 15 Kwi 2012, 16:55 »
Dziś lekko deszczowy dzień. Pojeździłem w moich sandałach Sorce-a.
Na krótką metę, puki stopy nie przemarzą, wolę tak niż w zwykłych butach.

Sorce i Teva to producenci nie przypadkowo cieszący się renomą. Nosiłem, noszę - polecam.
Pewnie można kupić dużo taniej ale uważam, że warto zapłacić więcej za większą niezawodność produktu.
Myślę że ma to znaczenie zwłaszcza podczas dłuższych wyjazdów gdy wymiana/naprawa to nie jest prosta sprawa :P i jeszcze jedno, podczas 4 lat użytkowania wyższy koszt kupna na pewno już mi się zamortyzował.
"Podróż tysiąca mil zaczyna się od jednego kroku."

http://www.bike-travel.pl/
http://www.facebook.com/PamirBikeway2012

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 15 Kwi 2012, 22:10 »
Hm - Source masz na mysli? - bo nazwa jaką podałeś nic mi nie mówi (ale ja się  nie bardzo znam, jedyne drogie i dobre sandały jakie w zyciu kupiłam to właśnie Source)
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna zizu

• Miasto: Białystok
  • Na forum od: 11.01.2012
« 15 Kwi 2012, 22:43 »
Czy stopy Wam nie odpadają jak jeździcie dziesiąt kilometrów w temperaturze 10*C i lekkiego wiatru?

Offline Mężczyzna krzychu83

• Miasto: Leszno
  • Na forum od: 15.04.2012
« 16 Kwi 2012, 09:24 »
Keen'a ma moja siostra i potwierdzam - NIE DO ZAJECHANIA! Przeszła w nich dużą część szlaku Santiago de Compostella i cały czas dają radę, na rowerze też w nich jeździ często latem.

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
« 16 Kwi 2012, 14:03 »
Mam Keen typ Kreek. Przechodziłem praktycznie cały poprzedni sezon i w zasadzie nic się z nimi nie dzieje, komfort w chodzeniu i dobra energomia jedyna wada to cena.

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline kolica

• Na forum od: 28.11.2010
« 18 Kwi 2012, 12:39 »
Ja też używam sandałów source, i też je będę polecać.
Jeden sezon dla sandałów, szczególnie u nas, to trochę mało na pełną opinię trwałości. U mnie source przewędrowały/jeździły 3 sezony na razie wyciera się tylko wewnętrzna strona sandałów. Ale ja je katuje..
Co jak co, ale buty jak by one nie były, warto kupować z dobrych materiałów. Sorki ale ja nie mam przyjemności jeżdżenia czy chodzenia w sandałach, które przylepiają się do nogi i odparzają ci stopę. To nie jest nic miłego, a tym bardziej na długich wyprawach.

Co do Hi-tec`a, to posiadałem 2 różne typy obuwia od nich i niestety, ale po kilka miesiącach buty leciały na śmietnik. Obuwie wygląda ciekawe, ale materiały i tym samym trwałość, według moich doświadczeń jest poprostu mizerna. Stanowczo odradzam.

Zresztą wątek o sandałach już był..

Offline Mężczyzna oszej

• Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.01.2011
« 18 Kwi 2012, 12:57 »
Ten watek przecież jest sprzed roku.. :) Może o nim piszesz ;)

Offline kolica

« 18 Kwi 2012, 14:17 »
Tak chodzi o ten stary, sprzed roku.
Bez przesady.. Akurat co jak co, ale sandały to nie jest jakaś szczególna cześć garderoby, która zmienia się co kilka miesięcy gdzie mamy tysiące producentów (szczególnie w Polsce), więc można sobie poczytać wcześniejsze tematy. Jak będzie 15 wątków o sandałach to się zgubimy, po prostu.

Offline Mężczyzna oszej

« 18 Kwi 2012, 17:04 »
Nie wiem o co Ci chodzi, piszesz w jedynym wątku o sandałach, więc po co piszesz, że "Zresztą wątek o sandałach już był..", skoro prócz tego, w którym piszesz, nie było, a przynajmniej szukajka tego nie wypluwa..

Offline kolica

Offline Mężczyzna oszej

« 18 Kwi 2012, 21:20 »
No to są jedynie wzmianki, wątku jako takiego, prócz tego, nie ma, w pierwszym podesłanym przez Ciebie każdy polecił co innego, a w drugim tylko krótka notka :) Stąd moje zdziwienie, o innym wątku :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum