Autor Wątek: Opony Shwalbe Marathon XR  (Przeczytany 16652 razy)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Opony Shwalbe Marathon XR
« 21 Maj 2009, 11:29 »
ja sporo jeżdżę za autobusami/tirami..... czasem pozwalam sobie na to na drodze której nie znam (tzn nie wiem gdzie są na niej dziury :P), i często kończy się to wpadnięciem w jakąś dziure, bo niestety czasu na reakcje nie ma w ogóle :) a ubytków w asfaltach u nas nie brakuje :D:D
to tak jakbyś przy 50km/h przyrżnął nagle w niski, ostry krawężnik.... podejrzewam ze schwalbe marathony czemuś takiemu też nie sprostają :)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 21 Maj 2009, 11:39 »
Z tego właśnie schroniska wracałem. Droga generalnie asfaltowa, oprócz dwóch kawałków, łącznie 1 km szutru. Na asfalcie dużo właśnie kamyków, piachu, syfu.
Bałem się 30/godz przekraczać. Z górki oczywiście :D
Co do opon - rzeczywiście na codzień z bagażem jeżdżę, czasem nawet ciężkim.
Nie jest tak, żebym na te opony narzekał. Przedstawiłem fakty, ktoś może teraz świadomiej wybierać.

Offline majchers

• Miasto: Kanada
  • Na forum od: 16.10.2008
« 21 Wrz 2010, 04:41 »
Mam dwa rodzaje oponek do moich kółek 700c: Shwalbe Marathon Plus (na rowerku do touringu) oraz Conti Contact Security (na komuterze do codziennego bazgrania). Na tych ostatnich, Conti, od ponad roku widać już żółty pasek (to właśnie to 'security'!), tak się biedaczki starły. Ale ilekroć chcę je już zmienić i wyrzucić sprawdzając grubość widzę, że... jeszcze trochę mogę pociągnąć. No i ciągnę. A tymczasem idzie kolejna zima. Nie notowałem, ale sądzę, że mam na tych Conti około 10.000 km!!!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum