Autor Wątek: Rowery z firmy Merida - warto ?  (Przeczytany 4831 razy)

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
Rowery z firmy Merida - warto ?
« 13 Maj 2011, 21:48 »
Cytat: "hokeista6"
Takie pytanko, bo jednak chciałbym mieć w rowerku amortyzator

Do jeżdżenia po asfalcie raczej zupełnie niepotrzebny.
tylko, żeby kosztował ok. 3000zł

Wydaje mi się, że trochę na siłę chcesz wydać okrągłą sumę. Wybacz, że to powiem, ale to charakterystyczne dla młodych ludzi. Jak skopiujesz tego shannona to wydaje mi się, że lepiej na tym wyjdziesz. Może docenisz to za jakiś czas.... :-)
porządna rama też musi być ..  

Też??? Raczej przede wszystkim. I nie chodzi mi o takie drogie wynalazki jak jakieś Surly, tylko żeby była porządna (żeby była prosta i żeby się nie gięła jak staniesz na pedałach, bo oszalejesz z nerwów jak będzie dzitało :)) i wygodna. A jaka rama jest dla Ciebie wygodna, to nie wyczytasz tego w internecie, tylko wyklaruje ci się z czasem, z kilometrami, kolejnymi siodełkami, mostkami.
Ładne malowanie Merid niekoniecznie zapewni ci wygodną jazdę ;)
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Mężczyzna Madridista

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 27.04.2011
« 14 Maj 2011, 21:20 »
Do jeżdżenia po asfalcie raczej zupełnie niepotrzebny.

no ale przecież podczas dłuższych wypraw nie będę jeździł tylko po asfalcie prawda, a przecież zawsze można zrobić tą blokadę w amorku czy coś nie ?  :P  :P

Wydaje mi się, że trochę na siłę chcesz wydać okrągłą sumę. Wybacz, że to powiem, ale to charakterystyczne dla młodych ludzi.

młody jestem to fakt, ale nie zależy mi koniecznie na tym, żeby wydać kupę kasy, bo jakoś mnie to nie kręci. Do bogatych też nie należę, a raczej nie należą moi rodzice .. chcę mieć po prostu dobry rower z dobrym osprzętem ..  :)  :)

Jak skopiujesz tego shannona to wydaje mi się, że lepiej na tym wyjdziesz. Może docenisz to za jakiś czas....

jakiego shannona ??  :D  :D  :D

aa i jeśli chodzi o amorka, to chcę takiego, żeby się dało zamontować na nim bagażnik .. nie mogę takiego znaleźć  :cry:

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
« 14 Maj 2011, 23:40 »
no ale przecież podczas dłuższych wypraw nie będę jeździł tylko po asfalcie prawda, a przecież zawsze można zrobić tą blokadę w amorku czy coś nie ?    

Spójrz na to z drugiej strony. Z sakwami w terenie i tak nie poszalejesz, więc ten kawałek po jakiejś bardzo wyboistej drodze leśnej czy szutrowej spokojnie się przemęczysz.
jakiego shannona ??      

zapomniałem linka wkleić:
http://www.podrozerowerowe.info/viewtopic.php?t=3857
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

« 15 Maj 2011, 12:25 »
Masz rację z tym terenem, ale jednak dalej bym się upierał przy tym amorku, chociaż 63mm skoku + blokada ..  :)

Dzięki za linka, rowerek fajny i wszyscy pochwalili, więc będę się wzorował  :)

Czy lemondka to dobra sprawa ??  :D

A tak w ogóle to tę ramę miałem już dawno na oku, co o niej sądzisz ? Długo na niej pojeżdżę ?  :)

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
« 16 Maj 2011, 08:14 »
Długo na niej pojeżdżę ?

Dziś po południu spojrzę w kryształową kulę i dam Ci dokładną odpowiedź.
Co prawda jest szansa, że kula nie da rady zobaczyć tak odległej przyszłości. Wtedy zaparzę kawę w bidonie. Fusy mają mniejszą dokładność, ale ich horyzont czasowy wykracza poza obszar przewidywania kryształowej kuli.

« 16 Maj 2011, 09:41 »
hahahaha xdd . kurde .. zapytałem, bo może wiesz od innych, kto już na niej jeździł jak się sprawowała i czy nie było większych usterek, a jak były to mniej więcej po jakim czasie ?  :)  a Ty się ze mnie od razu nabijasz  :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum